Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Desperado

22. 12. 2007 12:45
A co zlodějina

v podobě autorského výpalného mafii OSA za prázdný datový nosič, pevný disk, papír do tiskárny...? V podstatě je trestán za piráctví každý kdo má kompl, i když nikdy žádnou hudbu nekopíruje protože počítač používá čistě pro pracovní, nebo školní účely!  Docela by stálo za to (když jsme teda ehm. v tom právním státě) že by se také někdy udělal pořádný finanční audit mafiánům OSA, místo razie na pár studentíků. Protože ty nakradené peníze z výpalného musí být pořádný vývar. Nikdo kromě těch zlodějů nemá šanci poznat co se pak s výpalným děje a kolik dostanou skutečně "umělci" a kolik skončí na účtech lobbistům z OSA. Ono platit stejně našim nesmrtelným hvězdám třeba jako Zagorové, Gotttovi, nebo nováckým rychlokvaškám když bych to kvákání nestrpěl ani zadarmo, ne ještě abych si něco od nich nahrál, to je také skvělý nápad. Rv

0 0
možnosti

anonym

22. 12. 2007 11:17
Taky stahuji.....

přes torrenty a přesně dodržuji nepsaná pravidla.Nechám po získání materiálu, který potřebuji, stáhnout  ze svého počítače stejný objem dat, jaký jsem přijal. Však to znáte. Samozřejmě kdyby to bylo za rozumnou cenu, koupím to legálně. Asi jsem pirát, ale jednooký. A propos : Víte, že švédští "piráti" vyhráli soudní spor o legalizaci této formy šíření dat?

0 0
možnosti

Máček333

22. 12. 2007 8:29
Kdo je pirát?

Mám pocit, že se to omílá stále dokola - trestný je ten kdo nabízí, přesně tak, jak je zmíněno v článku. Ale pak je otázkou, kdyby všichni "jen" stahovali pro vlastní potřebu, bylo by od koho stahovat? Někdo v tom řetězu musí nabízet, a že nabízí bezúplatně, zákon neřeší. Myslím tedy, že i když člověk stahuje "jen" kultovní seriály, tak vlastně dělá piráta - z těch co nabízí ;-)

0 0
možnosti