Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KD

KECHUD

17. 9. 2008 15:24
Tohle miluju

tuhle argumentaci. Víte co? Kuřte. Nejenže to prospívá vašemu i našemu zdraví, ještě ušetříme na vašich důchodech. Jsme šťastní, když můžeme přispívat na (neúspěšné) léčení vašich rakovinných nádorů. Náhrobky kuřáků pietně obsypáváme hospodskýma vajglama. A vodíme k nim naše děti, aby si to vychutnaly.

Nebo jste chtěl slyšet něco jiného? Rv

0 0
možnosti
R

Re.pe.te

17. 9. 2008 13:39
Taky apeluji na kuřáky...

Jen kuřte dál a ještě kuřte víc a víc.

Vždyť kdyby nebylo vás kuřáků, ve své  podstatě užitečných troubů přispívajích každou vykouřenou cigaretou cca 2 Kč do státního rozpočtu, musely by se zvednout daně. Vezmu-li hypoteticky, že v populaci je 5% kuřáků a každý vykouří cca 10 cigaret denně, činí to pro státní kasu přínos 7300 Kč / kuřák ročně, což je celkem cca 3,650 miliardy ročně. Tohle by se jinak muselo vybrat na vyšších daních, takže kuřáci díky moc a kuřte víc!!

0 0
možnosti
JM

Hucul

17. 9. 2008 11:34
Trochu demagogicke.

Myslim, ze jste spatne interpretoval slovo "pricinil". Autor jim jiste nemysli, ze jen a jen kvuli jedinemu kurakovi padne tech 3000 nekuraku na pasivni koureni, ale ze kazdy kurak ma podil na tom, ze rocne zemre 3000 lidi. Na jejich smrti se PRIcini, nikoli ji samojedini ZPUSOBI.

Jinak ja souhlasim s tim, ze si kuraci mohou kourit, kde chteji, pokud tim ve verejnych prostorech nikoho neobtezuji. V okamziku, kdy kourite v restauraci, kde to neni zakazano, mohu si vybrat tam nebyt. Pokud si zapalite na zastavce, kde ja cekam na autobus, obtezujete mne stejne, jako kdyz si zapalite na ulici a ja musim projit Vasim oblakem koure. Nebo by se Vam libilo, kdybych ja zacala na ulici pred Vami rozprasovat jen lehce toxicky toluen, ponicila Vam tim plet, plice, obleceni a jeste Vas nasmradila na zbytek dne? Jiste byste se ptal, proc to sakra delam, proc to nemohu delat nekde, kde to nebude obtezovat Vas, ze?

0 0
možnosti
JK

Terrurek

5. 11. 2008 11:14
Re: Trochu demagogicke.

souhlasim s těma počtaama... ale největší podíl neosu nekuřáci - oni totiž do zakouřené oblasti (nazvěme to hospoda) vlezli... to je jako ten lovec krokodýlů kterýho zabilo volně žijící zvíře-  a problém neni v těch zvířatech

0 0
možnosti
PC

W Dog

17. 9. 2008 10:15
Apeluji na kuřáky

kuřte podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, ale vždy tak, aby jste svými odpady (kouř, smrad) neobtěžovlai ostatní a zároveň tak, aby jste své kouřením zničené tělo nepřepínali životem v důchodovém věku a zatěžovali tak rozpočet vyplácením důchodů. Děkuji, váš nekuřák.

Pro autora - věk odchodu do důchodu je v ČR v tuto chvíli 63 let. pokud by měl platit váš výpočet toho co stát ušetří, musela by být průměrná delka života kuřáka 78 let, což zrovna nekoresponduje s průměrnou délkou života v ČR -  cca 71 let.

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

17. 9. 2008 11:01
Re: Apeluji na nekuřáky

Nekuřte, když nechcete. Nikdo vás do toho nenutí. A hlavně! A to chci zdůraznit! Návštěva hospody NEPATŘÍ mezi základní lidské potřeby a proto se nesnažte o plošné příkazy majitelům těchto podniků. Hospody, kdes se kouří, jednoduše nenavštěvujte. Nebudete smrdět a v neposlední řadě neohrozíte své zdraví! Ve vlastním zájmu navštěvujete pouze hospody nekuřácké, příp. žádné (alkohol škodí zdraví). A nemusíte děkovat kuřákům že podstatnou měrou přispívají do státního rozpočtu a tudíž i vám.  Děkuji, jeden z občasných kuřáků.

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

17. 9. 2008 10:04
tojsouvěci

Když stát přikáže zákonem majiteli, aby ve svém podniku nepovolil legální činnost hostům, ze které má ten samý stát velký příjem, tak je to opravdu úsměvné.

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

17. 9. 2008 9:47
Nekuřácké hospody

Jen se zamýšlím nad tím, jak nekuřáci říkají, že se po plošném zákazu zaplní hospody a majitelé budou mít větší tržby. V malém městečku, kde bydlím, jsou nekuřácké hospody tři. Všechny bývají prázdné, až poloprázdné. V jedné pracuje rodina majitele, v ostatních dvou se pronájemci střídají tak po roce až 2 letech. Majitel é je prostě chtějí mít nekuřácké a nájemce to musí dodržet.  A teď ať mně někdo vysvětlí, kdo je zaplní po plošném zákatu kouření? Dneska už tam mohou nekuřáci být, ale je jich jen hrstka. Až se zakáže kouření ve všech hospodách, tak kde se sakra vemou ti hosté, kteří zvýší majiteli (nájemci) tržby. To jsem blázen....8-o

0 0
možnosti
MB

buxus

17. 9. 2008 9:51
Re: Nekuřácké hospody

Čistě teoreticky - myslíte si, že všichni ti, co doposud v hospodách kouří, budou po přijetí zákazu sedět doma a pít z trucu lahváče?

0 0
možnosti
VL

vaclavaki

17. 9. 2008 8:51
hm

"zrovna tak jako lidi kteří v životě nekouřili a v 45ti

zemřeli na rakovinu plic" - není to zrovna třeba důsledek pasivního kouření?

0 0
možnosti
ZZ

hasmen

17. 9. 2008 8:54
Re: hm

Může a nemusí...

0 0
možnosti
J

JanaPert

17. 9. 2008 8:41
ha.-)

pane Papeži, máte recht.-)) R^

0 0
možnosti
PP

ippokorny

17. 9. 2008 8:34
Pasivní kuřáctví samozřejmě zabíjí

a stačí, kdyby byl zabit jeden člověk. On si to kuřácký feťák neuvědomuje, neboť má poškozený čich, ale to, že si dojde zakouřit na balkón nestačí, musel by se pak celý převléci, vykoupat a vzít plynovou masku, aby nesmrděl a neškodil. Třeba v hotelech máte někdy k dispozici kuřácký župan, který si při kouření oblečete, aby vám nesmrděly aspoň šaty. Takový kuřácký feťák vás zasmradí, když si vedle vás stoupne v dopravním prostředku, zasmradí vás, když si vedle vás pověsí kabát. Jenže vysvětlete něco takového drogově závislému kuřáckému feťákovi. Pochopí, že smrdí a škodí? P.P.

0 0
možnosti
JV

klv

17. 9. 2008 8:57
Re: Pasivní kuřáctví samozřejmě zabíjí

nepřeháníš to už kapku ;-D

0 0
možnosti
K

kiurcher

17. 9. 2008 8:32
odpověď na PS: Absťák

Jsem nekuřák a tak nemám absťák takže o půlnoci obyčejně spím. :-)

0 0
možnosti