Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Babička z otcovy strany jednou líčila, jak se "oba kluci" narodili támhle v rohu na gauči.;-) A jak ji porodní bába přemlouvala, aby šla rodit do porodnice.

0 0
možnosti
Foto

Mirko, pěkné vzpomínání.R^ Jak víš, bylo nás sedm, jen já jediná se narodila v nemocnici. Tak to tehdy prostě bylo.;-)

1 0
možnosti
JC

Dřív běžně ženy rodily doma a smrt dítěte nebo rodičky nebo obou byla také běžná.

To je vše, co k tomu jako muž mohu říci: svou ženu bych do porodnice odvezl třeba i proti její vůli.

1 0
možnosti
Foto

Věřím Vám, je to individuální - ale nevím, kdyby se  vyskytly nějaké větší komplikace, jestli by to tenkrát "panimáma" Novotná zvládla... Máklokdy bývá porod snadný - zejména u prvního dítěte... (Znám to). :-/

0 0
možnosti
EK

no jo... co bych dala za to, kdyby mě v porodnici nechali porodit v klidu, jako porodní bába Vaši maminku... Jenže to bylo samé píchnem vodu, dáme něco na spaní, dáme něco na rychlejší otvírání, to musíte ležet, sedět, chodit, nechodit, kýbl oxytocinu, miminko nechce dorotovat, miminku se nedaří, honem tlačit a hezky v leže at pan doktor vidí, honem kleště, zdravé dítě (agpar 9-9-10)šup do inkubátoru, ... Ten nerespekt k rodičce jsem zvládla a zahodila za hlavu, ale nerespekt k porodu (urychlování, zasahování, šnůra zákroků které vyvolávaly další zákroky) byl prostě špatně... chápu ženy které po takovém porodu chtějí rodit doma.

4 0
možnosti
Foto

A co třeba nějaká alternativnější porodnice? Jsem matka teoretička, ale doma bych do toho nešla.

1 0
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 21,29
  • Průměrná čtenost 719x
Povoláním výtvarnice - kreslím, fotografuji, píši, zajímám se o vše, někdy i o politiku. Zlobí mě lež, pokrytectví, nespravedlnost, nesoulad ve společnosti - i v mezilidských vztazích. Publikace mých článků a fejetonů v různých časopisech, knížka vzpomínek a příběhů, Vyprávěnky. 

mpantlikova@seznam.cz

Seznam rubrik