Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Takhle je to dnes s většinou slev a těch akcí.

1 0
možnosti
Foto

Páte pravdu. pane Jaromíre. Děkuji za reakci.

0 0
možnosti
IL

I50v54a83n57a 54L30a39n96c71e

4. 11. 2023 17:19

Moc krasne a zabavne popsano. My ve state Georgia zadne s levy pro duchodce nemame, alespon tam, kde nakupuji. Hnede skorapky mam radeji.

1 0
možnosti
Foto

Děkuji vám, paní Ivano, za příspěvek. Georgii neznám, hned se kouknu v které části USA leží. A hnědé skořápky vajec mám také radši, ale ne o Velikonocích, kdy barvím vajíčka. Na barvení vajec jsou lepší bílé, barvičky na nich jsou jasnější. Mějte se hezky, srdečně Vás zdravím.

0 0
možnosti
VK

Taky jsem jednou koupila v akci- bylo to 10 vajec za 29 Kč,už nevím,v kterém řetězci. Vejce nejen,že měla tenkou skořápku,ale byla i fakt malá,takže místo jednoho jsem musela použít dvě. A to se vyplatí

2 0
možnosti
Foto

Děkuji Vám, paní Kabíčková, za potvrzení toho co jsem napsala. Ano, byly to i také bílé vejce s označením M (mini) s křehkou skořápkou. I cena odpovídá. Nelíbí se mi podobné fígle. není to fár. Srdečně Vás zdravím.

0 0
možnosti
IS

Je mi líto, že senioři v Česku kterým je přes 55 nemají slevy 10% na všechno, s výjímkou alkoholu, léků, známek a benzínu, jako máme my v Arizoně a to každou první středu v měsíci v mnohých supermarketech. ID jsem nikdy neukazovala, berou to odhadem. Každou druhou středu v měsíci zase dostávají 10% slevu všichni členové military. Za 14 let jsme ušetřili určitě přes 3 tisíce dolarů. Navíc za každý utracený dolar 1 i více bodíků podle produktů, které se sčítají každý měsíc a za každých 100 bodů je sleva 10 centů na gallon benzínu. Při dnešní inflaci a s creditkou je měsíční sleva $1.25/gallon, při přibližně 25 gallonech to vyjde o $30 měsíčně levněji, takže za rok ještě ušetříme dalších $360 i více.

Nejsou to nijak závratné částky ale jak říkáme every little bit helps, neboli každá troška pomůže.

A uvařená vajíčka okamžitě ochladím v ledové vodě, skořápku nakřápnu a vejce poválím na utěrce aby se skořápka uvolnila, šupnu zpět do studené vody a za 10 minut sloupnu jedním tahem. Platí to i na hnědé, tvrdší skořápky. Moudro mojí babičky před sedmdesáti lety je stále aktuální.

2 1
možnosti
Foto

Děkuji Vám, paní Seifert, za Vaši reakci na můj článek. Je pěkné, že v Arizoně pomáhají důchodcům různými slevami a výhodami. Je vidět, že si jich tam opravdu váží. A možná se ta opatření i těm supermarketům a benzinkám vyplácí. Nám, českým důchodcům, dříve žijícím v tzv. "socialistickému" státě, se poslední dobou děje pravý opak. Na jaře nám velmi snížili i to, co nám podle zákona patřilo, valorizaci důchodů, která byla určována podle výš inflace. U nás je nyní inflace opravdu vysoká, tak vládnoucí koalice, která má v parlamentu většinu, urychleně novelizovala zákon - a valorizaci důchodů snížila ji. Parlamentní opozice protestovala a podala i stížnost k Ústavnímu soudu, uvidíme jak to dopadne. A s těmi slevami zboží je to to jen taškařice, finta na lidi, hlavně na nás důchodce. Počítají asi s tím, že si to senioři nechají líbit a nebudou se bránit. U nás se poslední dobou stále zvyšují daně, vše zdražilo, hlavně byty, nájmy, energie a všechno - i potravinářské zboží. Někteří důchodci mají opravdu malé důchody, hlavně ti, co již ovdověli a žijí jen z jednoho důchodu. Pak se politici diví, že jsou u nás lidé nespokojeni. Ještě jednou Vám děkuji za Váš obsáhlý komentář a srdečně Váš zdravím přes hory, doly a moře až do vzdálené Arizony. Mějte se moc pěně.

1 1
možnosti
Foto

Když odběhnu od nosného tématu...mě na vejcích od kohokoliv vadí, že je po uvaření často oloupám na žloudek, pač bílek zůstane na skořápce.

2 0
možnosti
Foto

Pane Šíšo, rada: Když vejce vytáhnete z vařící vody, rychle je polejte studenou vodou. Anebo je na chvíli hoďte do nádoby se studenou vodou. Ta skořápka se pak loupá snadno a bez přilepení bílka. Děkuji za nakouknutí.

5 0
možnosti
DV

D24a34v14i91d 91V59l97k

3. 11. 2023 10:26

Přemýšlím kolik se na těch levných vejcích z klecového velkochovu v Polsku ušetří na jednom balení? 4koruny?

2 0
možnosti
Foto

Plato stálo 59,- Kč, čili 5, 90Kč. Zaokrouhluje se to na 60 Kč, tedy slava na plat byla 6, - Kč). Já jsem ale potřebovala vajíčka, takže jsem toho využila). Celá ta akce mi připomněla povídku j. Haška !polévka pro chudé děti. Díky za přiipomínku.

1 0
možnosti
PK

Dodavatelé vajec jistě nemají nic jiného na práci, než vybírat vejce s tenkou skořápkou (v životě jsem tady takové vejce neviděl).

1 1
možnosti
Foto

Včera jsem v Lidlu zase koupila vejce, plato bílých, a zase měly tenkou skořápku. V ledničce mám i i vejce s hnědou skořápkou, a ta je tvrdší. Tím se Lidlu omlouvám, že ty bílé vejce asi nebyly vybrány na tuto slevovou akci. (Jo, a vejce se před a exportem prosvětlují, takže dodavatel é vědí o jeho kvalitě - tedy i skořápky). Tak to bývalo v minulosti.. a je snad i dnes. Děkuji, pane Kropáčku, za připomínku.

0 0
možnosti

Víte, Mirko, já už jsem se s podobnými slevami taky někde potkal, ale v Lidlu to myslím nebylo. Je pravda, že mě to trochu zaskočilo. Levnější zboží jen pro 65+? Nevím, jestli je to úplně v pořádku...

... i když asi jo, veřejná doprava je pro seniory také levnější.

3 0
možnosti
Foto

Pane Ďurane, to určitě v pořádku není, nejen to, ale celou tu akci kritizoval prý premiér Fiala. Když sleva nějakého tovaru, tak prý všem. Supermarket Lidl prý na to má. Děkuji Vám za příspěvek.

1 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

RK

Znám jednoho, co dokonce seniorům posílal roušky, i když byly levně už k dostání. Jenže to byla jiná, že?

5 3
možnosti
  • Počet článků 336
  • Celková karma 23,40
  • Průměrná čtenost 720x
Povoláním výtvarnice - kreslím, fotografuji, píši, zajímám se o vše, někdy i o politiku. Zlobí mě lež, pokrytectví, nespravedlnost, nesoulad ve společnosti - i v mezilidských vztazích. Publikace mých článků a fejetonů v různých časopisech, knížka vzpomínek a příběhů, Vyprávěnky. 

mpantlikova@seznam.cz

Seznam rubrik