Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Už je to úplná obsese (u mě), napíšu odpověď a internet se mi odpojí a všechno se vymaže, hezké léto, tady leje...

1 0
možnosti
Foto

Díky, paní Ludmilo. U nás bylo včera dusno, ale nepršelo, ani v noci. Teď je zataženo. Okurkám, hrášku a rajčatům se to líbí. Ty ale teprve dozrávají - červenají... A velké cukety donesl manžel čtyři, hledám recept na cuketovou bichtu. Mějte se hezky. ;-)V

0 0
možnosti

I26v71a91n45a 83L55a40n70c34e

16. 7. 2021 12:41

Také si pamatuji na kvašené okurky, u nás byly okurky nebo řepa ke každému obědu.R^R^R^

0 0
možnosti
Foto

U nás jsou, ale když je čerstvá zelenina, dáváme jí přednost. Díky, paní Ivanko, za poznámku. Zdravím. ;-)R^

0 0
možnosti

Zdravím do blízkého sousedství, paní Pantlíková!;-D Okurky a rajčata dostávají na naší minizahrádce hlavní prostor. Salát z čerstvě utržených plodů mám totiž za jednu z největších pochoutek, ať už jako "šopák" nebo s mozzarelou a jako velká delikatesa je okurkový salát se smetanou a troškou česneku! K vařenému hovězímu žebru s novými bramborami s máslem to považuju jako jedno s nejskvěleljších jídel. A rajčata s majonézou a klidně i s nakrájeným vajíčkem, (samozřejmě od našich "šťastných slepic" ;-)), anebo na čerstvém štípském chlebě s máslem, jen tak posolené... Takže z uvedeného je jasné, že na zavařování nám těch okurek pak moc nezbývá. I když hlavní příčinou je spíš to, že zavařování opravdu není mým velkým koníčkem.;-) Strčit pár přerostenců do čtyřlitrovky s koprem a listím, to ještě zvládnu, ale na mytí sklenic, okurek se vším, co k tomu patří, na to mi, popravdě, letos ani nezbývá moc času. Tak obdarovávám děti a jsem rád, že mají z těch našich biookurek taky radost.

Ani na blogování mi nějak ten prostor nevychází i když blogy čtu docela často. Protože je to často zábavnější, než články od "profíků" na předních stranách.;-) I když podle jména autora a nadpisu je téměř předem patrné, o čem to bude, ale při zdejší názorové pestrosti se najde vždy něco, co opravdu zaujme! A nemusí mít vždy nijak extra karmu!

Mějte se hezky a kdybyste byla fanynkou Jakuba Koháka, můžete se v sobotu po druhé hodině zastavit u nás, na hřišti v Lužkovicích. Bude u našich fotbalových oslav! Hezký den!:-)

0 0
možnosti
Foto

Vítejte, sousede Jurčáku! Okurkový salát z čerstvých okurek dělám obdobně jako Vy, jen do něho nepřidávám česnek, ale jen trochu octu, soli, cukru a pepře. Jindy do něho přidávám jogurt, kyšku nebo zakysanou smetanu. Nejraději ho mám s na kolečka dušenými bramborami, to je opravdu ňam, ňam... Okurkový salát s kyškou dělávala maminka, i pro mlatce, když se u nás mlátilo obilí, a to většinou s králíkem pečeným v trojobale a bramborovým salátem. (Já pocházím z dědiny na Kyjovsku, ve Zlíně jsem již přes 50 let "náplava"). Nestěžuji si. ;-) Kvašáky byly u nás tradicí, kvůli nim měli naši ve vinohradě i višeň. Otec měl vinohrad, ale sám Valach, pocházel z Halenkova - Dinotice). Co se týká zavařování okurek, manžel si je tam na Kosovu vypěstuje, a pak má strach, abych mu je nepokazila, tak si tu akci diriguje raději sám. Já dělám jen pomocné, podřadné práce, jako je krájení cibule, mrkve, úklid a podobně). Jo, jednou k jsem se mu nabídla, že mu usuším v troubě dýňová semena, sousedka mě pozvala na skleníčku fernetu - a najednou dýmu plný barák. Sousedi málem zavolali hasiče. Dýně s, mrchy, připálily). Ale mez námi - nemohla jsem za to. dala jsem termoregulátor na sušení - a on nefungoval. :-(

0 0
možnosti
Foto

Diky, pane Honzo, zdravím... R^;-)

1 0
možnosti

To je pěkná nadílka, když už to tam roste je to radost, ale to plení to mě fakt síří...;-D

1 0
možnosti
Foto

Ano, hodně radosti - a tak práce. Vloni to bylo horší, málo pršelo. Pěkný bý večer přeji, pne Korecký. ;-)

0 0
možnosti

Krásný okurkový výřad!

1 0
možnosti
Foto

Přeji hezké okurkování R^

1 0
možnosti
Foto

Ano, jako vojáci. Díky za postřeh. ;-)R^

0 0
možnosti

Vy mi neustale musite dokazovat ze se ve vas mylim. Cekal jsem ze se vam urodil okurek, a vy mi natruc napisete okurka.

Taky nam tu zacinaji rust, ale zatim dosahuji velikosti jednotek milimetru. Ale ve ctvrtek jsme na trhu koupili 15 kg jihomoravskych 6-cm nakladacek. Manzelka se s nimi vydovadela.

A rychlokvasky, jo objevil jsem jich tu v nedeli zapomenutou lahev.Kdyz jsem jednu chtel vyndat z lahve, tozpadla se na kasi.

1 0
možnosti
Foto

Nevěděla jsem to jistě, koukla jsem teď do internetové příručky a je tam - ta OKURKA - ženský rod. Tož Vám to sděluji. Nám se jich urodilo hodně a rostou jako houby po dešti. Vaší paní přeji veselé okurkování. Díky za poznámku, pane Vokoune... ;-)R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 333
  • Celková karma 20,68
  • Průměrná čtenost 717x
Povoláním výtvarnice - kreslím, fotografuji, píši, zajímám se o vše, někdy i o politiku. Zlobí mě lež, pokrytectví, nespravedlnost, nesoulad ve společnosti - i v mezilidských vztazích. Publikace mých článků a fejetonů v různých časopisech, knížka vzpomínek a příběhů, Vyprávěnky. 

mpantlikova@seznam.cz

Seznam rubrik