- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Díky za poznámku , paní Ludmilo. Zdravím.
Nádhera, oči se popásly. Letos jsme zabijačku u nás v Bolevci propásli, tak jsem se (mlsně) pokochala alespoň tady
No jo, ale nemůže to být na stole každý den... Zdravím, Jitko, a díky.
To jsou chutě, nádhera! A dík za info
Pocházím z jižní Moravy, tam je typické dávat do jelit kroupy - je tomu tak ale i zde, na Valašsku. Proto také fandím kroupám, bavorskými jitrnicemi ale také nepohrdnu. Vařím doma hodně zeleninová jídla, ale občas si také dopřejeme něco pořádného, typicky českého (a moravského), Ale i v tom je změna. Kdysi jsem koupila jelita plněná rýží, nechutnaly mi. Manžel má zase rád jitrnice neupečené,studené, jen tak na kolečka s chlebem. Vždycky mu jednu nechám v ledničce... Dobrou chuť u nedělního oběda.
Jitrnice a jelita jsou neustaly zdroj trenic u nas doma. Otec manzelky byl reznik, a ona by chtela aby lyly takove, jako je delal jeji tata.
Ja si oblibil ty bavorske, jitrnice okorenene jalovcem a ne moc tuhe. A v jelitech nemusim mit kroupy, ale kousicky speku. A ten tam zase zena nechce. Prej do jelit patrej kroupy.
Ja si zas tvrdim ze jelita maj bejt od reznika a ne od mlynare.
Možná je to jiné v obchodech masa, které vlastní nějaká soukromá menší firma. Těch ale zase není tolik. Díky za poznámku, pane Gayere.
Ano, domácí zabijačka je opravdu o něčem jiném..... Někdy je člověk zlákán koupit jitrničky v obchodê, ale to zklamání způsobí, že tuhle chybu jen tak hned nezopakuje.
Díky, paní Zdeňko. Je to i pro mne určitá relaxace, byla jsem z těch posledních psychicky ( a politicky) deprimujících dnů už celá uondaná... Pěkný večer Vám přeji.
Ze vší té umazané politiky tu najednou vykoukne takový krásný blog. Díky Vám za něj .
Já z těch doprovodných fotografií snad i cítím úžasnou vůni a chuťové buňky začínají manifestovat.