Diskuse
Hurá, dnes máme belíšky…
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M84i63r91k65a 67P50a92n22t19l27í50k61o84v11á
Jano, díky za pochvalu. Dobré ráno.
J58a57n53a 67S97l32a75n11i65n38o50v95á
Mirko, krása! Díky za chutný blog :)

M42i30r39k50a 12P54a93n83t24l33í48k81o39v45á
Jani, držím Ti palce. ( A toho cukru můžeš do těsta dát méně, já, pokud je dělám jen pro nás dva, dávám cukru míň, pokud je smažím pro děti, dám víc). Když jsou málo sladké, pocukrují se cukrem - s trochou vanilky. Díky za zastavení. (Jo a na "ostatky" (Masopust) smažím koblihy - to je také tradice).

M88i72r26k36a 40P32a11n73t24l16í68k64o80v67á
Pardon, Jitko, držím Ti palce...atd. Promiň...

J63i82t96k63a 24Š71t17a71n82c68l24o95v67á
Mirko, dala jsi mi inspiraci, už se na ně těším

A10l86ž34b18e71t37a 61V43l12č84k39o97v28á
Beleše, vzpomínka na sousedy v mládí. nejedla jsem je snad přes 40 let.

M93i68r15k33a 81P47a72n35t29l40í35k84o66v67á
Pokuste se, Alžbětko, teď, v zimě jsou víc než vhodné... A díky za zastavení...

M96i95r37k28a 34P61a97n67t65l95í76k48o66v58á
Díky, pane Dane... Zdravím po neděli.
M85a76r32i41e 79Š56í98p33k14o69v34á
Paní Mirko, já jsem se beleše naučila od své moravské tchýně.
Ovšem mnohem "chudší" variantu.
Jen hladká mouka do mísy, do ní udělám důlek, nadrobím droždí, zaliju vlažným mlékem, trochu soli.
Zadělám, nechám vykynout. A pak v ruce vytahuji placky asi 15 cm průměr, nechám ještě chvilku kynout. Pak je smažím v oleji. Jsou skvělé. Dělám je jako přílohu k jídlům typu guláš, omáčkám všeho druhu:-)))

M26i22r36k27a 62P63a93n80t25l35í84k19o53v11á
Bez cukru? To mi trochu připomíná maďarské langoše.Ty nedělám. Jo, když se do těsta dá namísto vejce jen žloutek, těsto je křehčí a měkčí. Ale někdy také šetřím, a dám jen vejce. Díky za poznámku.

J42a67n29a 70K89o88z59á40k70o44v21á 32V29o39l89r73á90b67o93v17á
Dělám je též. Maminka je pekla na sucho na tálech rozpáleného sporáku, já je dělám na sucho na teflonce (hranaté a na indukci, kde mohu spojit dvě topné zóny). Na ně hrušková povidla a zakysanou smetanu. Čím víc jich je, tím rychleji vysublimují.

L48i70b50u12š41e 82P66a50l33k10o66v77á
belíšky, to zní krásně-
a na fotkách i krásně vypadají a určitě skvěle chutnají

M39i22r24k40a 13P43a78n44t65l81í65k81o51v40á
I tak možno, fantazii se meze nekladou. Díky za poznámku, pane Petře.
P73e50t34r 61K93o51r58e92c29k70y
..já bych ozdobil jinak, povidla,strouhaný tvaroh a bílý jogurt....

- Počet článků 347
- Celková karma 13,00
- Průměrná čtenost 713x
mpantlikova@seznam.cz