- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Všechno "Z komína" je báječný, s nostalgií vzpomínám na Černou kuchyni u babičky a na ty dobroty, co tam byly -:)
Ja vim, po cem tloustnu, ale je to dobre a nehodlam si to odpirat.
Jitrenice a jelita dnes manzelka koupila u reznika z komina ve Strakonicich. Byla docela dobra, nejlepsi co jsem kdy v teto republice jedl. Ja mam ale radeji ta a ty Bavorske. Jitrnice okorenene jalovcem a s minimalmim procentem pekare. A v jelitech misto krup drobounce nakrajeny spek.
A kde je ve Strakonicích řezník z komína? Občas se tam vyskytuji, že bych nakoupila :-)
...já naapříklad ze vzduchu-nevěříte
Věřím, pane Miroslave, také se vymlouvám na ledasco, ale může za to hlavně můj, apetít. Zdravím.
Zabijačka byla rodinnou událostí - a vždy se při ní dodržovaly zvyklosti a správné technologické postupy. Zapojovali se do ní všichni členové nejbližší rodiny. Po zabíjačce se jelita jitrnice, ovar, droby a zabíjačková omáčka, roznášely dalším rodinám a blízkým sousedům, a oni to zase při jejich zabíjačkách opláceli. Takže v zimě byly doma pořád nějaké zabíjačkové obědy. Díky za, paní Vlasto, za příspěvek.
Paní Pantlíková, Vy budete určitě vědět, jak se správně opékají jitrnice a jelita, aby nepraskly. Už jsem vyzkoušela kde co, ale ne vždy se zadaří :-)
Tohle já vůbec neznám, (teda tu práci při zabijačce) jsem z města ... Mám ráda prdelačku, (polévku) Ale obdivuju ty kteří si tu práci dají ...
domácí je domácí-ale teď před obědem jsem to as radši číst neměla
přesto jste mě pobavila a pokud dnes vynechám oběd tak mi to jen prospěje
Asi rak, přejídat se člověk nemá, není to zdravé. (Leda tak jednou do měsíce). Díky za poznámku.