Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RR

rezjir

1. 2. 2009 21:42
Dokud izrael

nenaplní to, co mu přikazuje Rezoluce RB OSN 242/1967, která  vyzdvihuje nepripustnost privlastneni uzemi jako dusledek valky a nutnost usili o dosazeni okamziteho a trvaleho miru pro vsechny staty v oblasti tak aby kazdy z nich mohl zit v bezpeci. 1. Ujistuje ze splneni principu Charty vyzaduje nastoleni okamziteho a trvaleho miru na Strednim vychodu uskutecneho na obou nasledujicich zakladech  (i) Stazeni israaelskych ozbrojenych sil z uzemi obsazenych v soucastnem konfliktu;  (ii) Ukonceni vsech pozadavku a stavu agresivity kazdeho statu v oblasti a uznani jejich suverenity, teritorialni integrity a politicke nezavislosti kazdeho statu v oblasti a jejich pravo zit v miru v jistych a uznanych hranicich bez ohrozovani anebo pouziti sily", tak je agresorem.   

Upozorńuji, že ani Palestinská samospráva, ani Hamas nejsou státy, tedy nejsou vázány tou rezolucí. A Izrael může začít tím, že odstraní nápis nad  vchodem Knessetu: „Izrael se bude rozkládat od Nilu po Eufrat“  (citát z Tory)

 

0 0
možnosti
IT

Ion Tichy

1. 2. 2009 22:23
Re: Dokud izrael

Pokud tomu rozumím správně, tak tvoje prohlášení: " Upozorńuji, že ani Palestinská samospráva, ani Hamas nejsou státy, tedy nejsou vázány tou rezolucí. " znamená, že mohou v klidu napadat stát Izrael, zabíjet jeho občany a on proti tomu podle rezoluce nesmí nic udělat? To by udělal jen naprostý hlupák.

Jinak OSN je organizace již dávno zralá na zrušení a její rezoluce jsou pro smích snad uplně všem. Je to odkladiště zbytečných a nepotřebných politiku. Rv

0 0
možnosti
VH

Totedyne

1. 2. 2009 16:11
Máte příliš jednostraný pohled

Ono to je poněkud složitější. "Bránící se" Izraelci zabili vedle palesninských bojovníků stovky neviných lidí. Kdyby vám zničili dům, jen proto, že ten váš dům stojí na nevhodném místě, asi by jste napsal něco jiného. A jak píšete, nic se nevyřešilo, rakety lítají zase. Izrael by měl hledat jiné možnosti, jak zabezpečit bezpečnost svých lidí. Vedle podpory přestěhování do bezpečných oblastí by řešením mohl být možná nějaký systém protiraketové obrany. Tj. radary a antirakety.

0 0
možnosti
MB

buxus

1. 2. 2009 18:02
Re: Máte příliš jednostraný pohled

 Izrael je malá země. Představovat si, že to  vyřeší nějaký protiraketový program není reálné. Jde o velmi krátké časy na reakci systému, chránit tak hustě zalidněnou zemi při značné flexibilitě teroristů s raketami je prakticky nemožné.

0 0
možnosti
JV

Joli

1. 2. 2009 15:55
souhlas

Souhlasim s Vami a stve me jedna vec: zda se mi, ze media v EU (minimalne ve Spanelsku) jsou otevrene na strane Palestiny. V patek jsem videla reportaz jedne spanelske televize z pasma Gazy - popalene a zmrzacene palestinske deti, rozbombardovane domy, bida. Opravdu smutny pohled hrajici na city nam divakum. Jenze vsichni jaksi zapomneli dodat, jak vlastne cely konflikt vznikl. Podle meho nazoru - kdo si hraje s ohnem, muze se popalit. Treba ne poprve, ani po ste, ale az se popali, bude to stat z to. Presne to se stalo v pasmu Gazy.

0 0
možnosti
JM

Hucul

1. 2. 2009 15:21
Presne tak!

Proc vsichni kriceli a ukazovali prstem na kazdy zivy stit, ktery Izrael trefil, ale uz nikdo nekrici a neukazuje na rakety, ktere dopadaji na Izrael, den za dnem...?

0 0
možnosti
S

slavex

1. 2. 2009 15:07
Souhlas.........................! ! !

Souhlas, bez jakýchkoliv připomínek! R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1204x
neuveritelny idealista, jenz po nastaveni zrcadla realu je zoufale skepticky

Seznam rubrik