Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
GMI

Glock Mark II

4. 2. 2010 9:04
2 věci

0 0
možnosti
GMI

Glock Mark II

4. 2. 2010 9:06
Re: 2 věci

1/ vyřídit si přechodný pobyt na kolej

2/ přehlásit se k nějakému místnímu doktorovi a pův. praktik nevému zašle celý spis. Pochybuji, že sl. studentka se bude po škole vracet dělat do rodného hnízda, takže ke změně doktor nejspíše dojde tan nebo tak - přece nebude za svým praktikem jezdit třeba přes půl republiky ....

3/ dceru pěkně zhvízdat za lenost.

0 0
možnosti
JS

Kiwi328

4. 2. 2010 8:27
No, nevím, ale...

Moje dcera studuje v Praze. Hned na začátku studia zjistila, že jezdit k praktické lékařce domů se jí nebude chtít, takže se zaregistrovala k lékařce která má ordinaci buď přímo v budově kolejí nebo velmi blízko. A dcera je (zatím) velmi spokojená, navštěvuje tam bez problémů i další lékaře které potřebuje. 

0 0
možnosti
OV

ondrej.varoscak

4. 2. 2010 1:52
a nekolik praktickych prikladu ... a ze zivota:

v zime 2008 jsem si na oslave v sokolovne v Kunvaldu pri jizde na klouzacce zpusobil zlomeninu 5. metacarpu pod malickem. Vlivem konzumace alkoholu byla bolest ultlumena a nesnesitelnou, vc. otoku se stala teprve nasledujici den rano. Kamamrad mne odvezl do nemocnice v Rychnove, kde jsem byl bez jakychkoli prutahu vysetren na RTG a nasledne osetren. V te same nemocnici jsem byl osetren jiz pred peti lety, kdyz jsem si pri prejezu horskeho hrebenu Orlickych hor zpusobil trznou ranu na hlave diky tomu, ze jsem z horaku sletel jako sliva. Vzdy stacilo pouze predlozit karticku pojistovny. Ale je mozne, ze jini meli s nasim zdravotnictvim jine zkusenosti, nastesti jsem vzdy narazil na lekare a nemocnici, kteri mne osetrili bez problemu.

0 0
možnosti
OV

ondrej.varoscak

4. 2. 2010 1:44
Neodkladna a ambulantni pece..

Neodkladna pece, tedy pece o pacienta (obcana CR nebo clenske zeme EU), jehoz zivot ci zdravi, se bezprostredne ocitlo v ohrozeni, se v CR poskytuje zcela bezplatne (uhrada je resena zpetne v ramci systemu zdr. pojisteni) a to na vsech zdravotnickych zarizenich, ktera maji schponost takovou peci poskytnout. Pokud ji nemaji, zprostredkuji zasah lekarske sluzby prvni pomoci a pripadne zachranne zdravotnicke sluzby bud primo, nebo prostrednictvim jednotneho zachranneho systemu. Kterykoli obcan CR, EU a nebo i jina osoba maji moznost vyhledat zdravotnicke osetreni a dozadovat se jej v pripade, ze by necinnost ci vyckavani napr. na potvrzeni o uhrazeni takove pece, mohla vest k poskozeni zdravi, nebo smrti pacienta. Pokud jde nekdo k lekari s akutnim problemem, a necha se odbyt, je to samozrejme v prvni rade problem zdr. zarizeni, ktere pomoc odmitlo, ale tez nevedomost obcanu, kteri na takovou peci maji ze zakona narok.

0 0
možnosti
MJ

Heisenberg

4. 2. 2010 1:32
Kravina

V Praze je při nejmenším studentské zdraotnické centrum, kde jsou doktoři od obvoďáka přes oční až po chirurgii. Není problém si vzít kartu a na těch pár let se jít přehodit tam. Nemají problém vypsat potvrzení o návštěvě lékaře, které se akceptuje všude, kde se sleduje docházka, takže stížnosti na chabé zdravotnické zázemí pro studenty jdou úplně mimo.

0 0
možnosti
A

apple7

4. 2. 2010 0:26
jeziis,to je blabol

Copak nekde v sobotu ordinuje lekar??Jenom pohotovost a bohuzel,tam se plati.A nezlobte se na me,ale.ze by se vase dcera nemohla uvolnit z vyucovani,mi prijde pritazene za vlasy.Ja pracuji a kdyz chci jit k lekari,tak za mne musi jit nahrada,za Vasi dceru,nikdo.Vy nemuzete srovnavat Vas system a nas.bohuzel,tak jsou nastavena pravidla.At jde dcera sudovat k Vam,bude na tom lepsi,no ne??R^

0 0
možnosti
JS

jozka skocdopole

3. 2. 2010 22:33
V Kanade sice nemame zdravotnictvi zdarma,

ale za mych 25 let tady jsem nezaplatil ani cent. Je to trochu slozite na vysvetlovani, ale hlavne diky tomu, ze moje firma plati 100% a to v mem veku spotrebuji leku asi za $1 000 rocne a ma manzelka take tolik a na leky neni limit. Zubare mame placeneho do limitu (ja a manzelka) $2400 rocne, coz pokryje potrebne veci vcetne cisteni, plomby, rootcanal atd.

0 0
možnosti
JS

jozka skocdopole

3. 2. 2010 22:39
Dodatek

Jako rodinneho doktora si mohu vybrat kde chci, i kdyz jsou nekdy plni a neradi berou nove pacienty. Existuji to "walk-in clinics" a tam se muze jit kdykoliv bez ohlaseni. Ty jsou idealni na male nemoci, vypsani omluvenky do prace apod. Neco slozitejsiho odmitaji protoze neznaji historii pacienta - poslou te zpatky k tvemu rodinnemu doktorovi, kam chodis pravidelne a vede si historii pacienta.

0 0
možnosti
RG

eizoeizo

3. 2. 2010 22:29
když nebude mít stovku, hanebně uhyne.

Před branami nemocnice, samozřejmě. A lepší kousky pak budou použity na pokusy mediků, horší do polévky. Tak to v ČR chodí. Pokud lékař nevyhlédne z okna a nespatří, že máte ještě lepší vůz než on. To se pak jinak smeká.

0 0
možnosti
OZ

ovoce.zelenina

3. 2. 2010 21:56
Asi

máte značně zkreslené informace, a pokud vím, tak v UK nevládli 45 roků bolševíci, takže se umějí ještě chovat slušně. Ikdyž premiér je notně obhroublý, no socan, co byste chtěli?

0 0
možnosti
P

PetraHor

3. 2. 2010 21:34
Bože to je blábol.

V sobotu a v neděli neordinují praktičtí lékaři nikde. Ani v Praze. Já osobně mám dvě "obvodní" doktorky (ale paradoxně nechodím k žádné) Jde-li o neodkladnou záležitost, ošetřejí jí všude. S rukou může jít do jakékoliv nemocnice, nebo polikliniku, na chirurgii.....   Po bouračce se zranění NEVOZEJÍ na pohotovost. Alespoň tohle byste mohl vědět.

0 0
možnosti
  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1204x
neuveritelny idealista, jenz po nastaveni zrcadla realu je zoufale skepticky

Seznam rubrik