Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

moncicak2704

3. 5. 2011 16:18
Moudrý muž našeho národa

Už mám dost toho jak tu píšete o někom, aniž byste věděli, kdo ten velký Tomáš Sedláček je..

Jděte na nějakou z jeho přednášek, ať se vám trochu rozsvítí v hlavě a uspořádate si myšlenky a pravdy..

Je to velký pán, který vás všechny strčí do kapsy:-) A přesně jak paní v  tomto článku píše.. je to člověk, který si opravdu na nic nehraje, není jako ti, co nám nahoře kradou, nepotřebuje nějaké ohlasy. Je naučen o pravdě diskutovat.. a rád si vyslechne každý názor.. má svůj deníček, kde si píše vše co ho po cestě na kole napadne..a poté rozvíjí své myšlenky ve velké debaty..  Je to nesmírně pracovitý a vytížený člověk, který si zaslouží respekt od  celého národa, a byla bych vděčná, kdyby tento muž povstal a kázal naši politice.

Pokud stále nevěříte přečtěte si jeho knihu: knihu ekonomie dobra a zla, třeba vás přesvědčí, že tento muž musí promluvit více lidem do duše, než jen do duše ČSOB.!!

0 0
možnosti
B

Bernard_Gui

10. 6. 2010 21:57
Jo, s katolickejma reakcionářema, jako Sedláček

je třeba něco udělat... co vůbec  votravujou, proč si nezapalujou svice ve svejch kostelech, že jóó. Víte co - vemte si na pomoc oblíbeného revolučního Dawkinse;-D

0 0
možnosti
Č

černý-Petr

8. 1. 2009 16:44
Nevidí sice čenobíle ale píše černobíle

Není možné nereagovat. Je potřeba říci, že vytváření kultů provádějí slaboši. Ne-slaboch kulty zkrátka nepotřebuje. Pan Sedláček je zcela jistě velmi inteligentní a vzdělaný člověk. Jistě je to náš přední velmi nadějný ekonom. Jenže. Poradcem V. Havla byl však kde kdo. A to mi věřte. To, že kličkuje mezi auty, je nezodpovědné. Velkým VK, zřejmě holčina myslí V. Klause. V. Klaus sice nepotřebuje mou obhajobu, ale. V ekonomie skutečně neexistuje etika. Ekonomie je totiž věda tak jako každá jiná. Je etické, že lvi požírají někdy svá mláďata ? Ne. Je to výsledek pozorování vědy. P.Sedláček myslel na etiku v podnikání. Nechtějme od p.Sedláčka, aby se choval tak či onak. On bude svůj, vytváří si image, tak jako každý. U p.Havla mnozí procitli, když se nechal zvolit o jeden hlas Sládka, který byl t.č. ve vězení. Havel i Sedláček jsou lidé. Nevytvářejme tedy kulty, dávejme pokuty těm, co kličkují mezi auty a mají technicky zanedbané kolo. Tím si udržíme realistický pohled třeba i na V. Klause.

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

8. 1. 2009 20:25
Re: Nevidí sice čenobíle ale píše černobíle

Kulty .... :-) Ale no tak, jedna mala holka tady napsala, ze se ji libi sedlackovsky zpusob pristupu ke svetu.

Kdybych tvorila kulty, to by byla jina veselice, to mi verte. :-)))

0 0
možnosti
F

Futyn

10. 12. 2008 15:06
Sedláček je špatnej

nabubřelej tlustej fracek. a špatnej ekononom, velmi špatnej. co vim je v csob na vyhazov. :-P

0 0
možnosti
BB

baggerfuhrer

14. 12. 2008 1:38
Re: Sedláček je špatnej

Aha, takze tim, ze je v CSOB "na vyhazov" je spatny ekonom a "nabubrelej". Mate ve sve hitparade dementnich hodnoceni jeste jine terminy? Nebo zustanete jen u tech svych provarenych? Co treba nejaka polemika a argumenty? Nebo na to mentalne nemate? ;-D

0 0
možnosti
J

jirkaknop

23. 11. 2008 10:03
Nechte už Sedláčka bdít a šlapat do pedálů

a napište něco dalšího. Tři týdny pauzírujete. Jak k tomu přijdou pracující , závislí na Vašich myšlenkách a metaforách?

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

23. 11. 2008 22:00
Re: Nechte už Sedláčka bdít a šlapat do pedálů

Tři za dnešek stačej? ;-)

0 0
možnosti
V

Václav

17. 11. 2008 14:43
Kdyby seděl v roce 1989 v Bílém domě někdo typu Obamy

to bychom o Sedláčkovi možná ani nevěděli. Zmizel by někde v zahraničí, jako  spoluzakladatel AIESEC Jaroslav Zich.

http://david.blog.idnes.cz/c/58168/Byt-tehdy-v-Bilem-dome-Obama-slavili-bychom-Doi-Moi.html

0 0
možnosti
.

.de

17. 11. 2008 12:49
Co si počneme s Evou Pallotto? Hlavně nezaspat!

No tak jsem zavítal čirou náhodou na blog  iDnes,a hned taková rajcovní diskuze kolem pana  Sedláčka,četl jsem ,četl,taktéž patřičně  n a d r ž e n  čekaje,že si zase trochu rozšířím svůj ekonomickýobzor.Čtu ,pozorně čtu,čtu trpělivě,několikrát po zpěnění krve jsem chtěl již reagovat,no ale říkám si ekonomika mne hodně zajímá,tedy vydrž ,tak jsem četl dál a dál až do konce.vydržel jsem tedy dočíst vše inclusiv příspěvků  erotické nálady některých korespondentů...  ...

  p o k r a č o v á n í

v následujícím příspěvku

0 0
možnosti
.

.de

17. 11. 2008 13:08
Re: Co si počneme s Evou Pallotto? Hlavně nezaspat!

pokračování     .de, mail, 17.11.2008  Myslím,že však není nic jednodušího než jenom chválit a hanit ,stačí  vyzvat  nadějného a talentovaného ekonoma jak na pozici hlavního ekonom.stratéga analyzoval budoucí vývoj světových finančních trhů a co dělal pro úspěšnou ziskovost jak dcery-tedy ČSO banky tak  její matky tuším,že je  to  KBC z Belgie,jak  upozorňoval  centrálu v Belgii na možná úskalí  ze špatně krytých úvěrů... a jaký byl pak  feedback z centrály. Teď narážím i na jeho článek týkající se zadlužení  bank jednotlivých států..zde šlo o pouhý překlad z cizích novin...do té doby se za sebe zdržuji jak kritiky,tak chvály... o b e c n ě   vzato - je dost lidí,kteří mají velkou mozkovou paměťovou kapacitu,umí se

vyjadřovat-tzv.hezky mluví,ale co jim příroda dala na tomto,to citelně ubrala na logickém uvažování a

vlastnostech jako je posouzení míry rizika

A u paní nebo slečny Pallottto dovedu

pochopit vrnění v podbřišku.

0 0
možnosti
JM

krab

16. 11. 2008 3:32
a do tretice

A jeste posledni vec: dalsi vyhodou, proc volime strany (doktriny) a ne konkretni lidi, je skutecnost, ze v lidech se muzeme zmylit, v doktrinach ne - ty zname. Kdyby Sedlacek do prace lital vrtulnikem, nebyl to svihak ale pupkatej hrbac s bradavici a pisklavym hlasem, nenosil by "perfektni oblek" ale flanelovou kosili, tak by si modry kaminek od pani autorky rozhodne nevyslouzil. A pritom by to byl furt ten stejnej Sedlacek se stejnym "velmi sexy pristupem"!

A naopak svihak Svejnar, kterej se umi krasne (podle me debilne, ale to je vec nazoru) usmivat,kazdymu rekne co chce slyset ale nikdy nic konkretniho, aby ho nekdo nemohl vzit za slovo,jehoz nazory (doktriny) se odvijej jen a pouze od toho,kdo je zrovna ochotnej ho volit,tak takovej Svejnar by byl kaminkama zavalenej!

Pouzil jsem pro nazornost konkretni priklad Svejnara. Jestli se to nekomu nelibi, mohl jsem pouzit nekoho jinyho, treba Obamu nebo Hitlera, to je jedno. Pointa je ta, ze lidi umi zblbnout sarmem, i kdyz to jsou blbci

0 0
možnosti
JM

krab

16. 11. 2008 3:19
ad Klaus

Klaus je nejspis nejvic misinterpretovanym clovekem v Cechach. Rozhodne nikdy netvrdil, ze etika je nesmysl, na kterej je potreba si vydelat. To nikdy nerekl, nenaznacil, ani netvrdil nic, z ceho by se to dalo odvodit. To jste si, pani autorko, proste uplne a docista vycucala z prstu.

Nevim proc jste to udelala... Zeby proto, ze nejezdi na Hrad na kole? :-) mimochodem, pulka londynskejch bankeru jezdi do prace na kole...

Je roztomily si precist takhle zhnouci uprimne vyznani lasky (nebo minimalne okouzleni zeny muzem), ale laska patri do parku a do loznice a az budeme navrhovat zmeny politickyho usporadani, bude lepsi se nechat vest rozumem.

0 0
možnosti
JM

krab

16. 11. 2008 3:12
krasne blboucka uvaha

to je ale krasne roztomila a ... blboucka uvaha.

Ja si samozrejme myslim, ze autorka se nechala unest, je okouzlena princem Tomasem a tak si zaprehanela. Ale ted budu predpokladat, ze to myslela vazne a doslova a zapolemizuju si s ni.

Sedlacka moc neznam, ne o moc vic nez jiny ekonomy, ale vubec nezpochybnuju, ze je chytrej. O to nejde. Ja takhle podobne zeru Mojmira Hampla.

Autorka ale zatracuje system politickejch stran a misto nich navrhuje "radu moudrych". Tito moudri ale museji navrhovat zakony. Aby poznali, ktery zakony jsou dobry a ktery mizerny, musej mit nejakej nazor na to, co spolecnost potrebuje. No a takovymu nazoru se rika doktrina, ktery se autorka tak hrozne stiti. A ja jsem si naprosto jistej, ze nejaky takovy doktrine pan Sedlacek veri. Kdyby ne, nebyl by "moudrej" ale byl by "idiot bez nazoru". Vyhoda politickejch stran pak tkvi v tom, ze to min stoji a pada s konkretnima lidma co tam jsou.

Strany nejsou tak "sexy", ale zase to funguje.

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

16. 11. 2008 12:33
Re: krasne blboucka uvaha

Díky díky, že Vám blboučká úvaha stála za tak dlouhou odpověď.

Já Vám nebudu vyvracet nic, jen to "aby poznali, ktery zakony jsou dobry a ktery mizerny"... hmm, no tady se asi dostáváme k tomu zásadnímu rozporu. Já tvrdím, že žádný univerzální recept, který by dokázal vždy a bezchybně rozhodnout co je dobré a co špatné neexistuje. Nemůže existovat, protože "dobré" a "špatné" jsou značně relativní kategorie. A mě těší občas narazit na lidi, kteří si to uvědomují.

0 0
možnosti