Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Radek0075

20. 6. 2008 20:24
V zemích EU (Španělsko, Anglie)

začali kvůli vysoké ceně nafty stávkovat řidiči kamiónu. Co s tím? Tu cenu nikdo nesníží, tím míň vlády jednotlivých zemí. Tak alespoň řidičům nakecají, že těm vykořisťovatelskejm ropnejm společnostem zvednou daně. Je to hovadina, ale aspoň řidiči dají na čas pokoj.

0 0
možnosti
KU

Karelur

20. 6. 2008 19:08
Spekulat z lat. "vidí do předu"

Věci neznalým je třeba připomenout že spekulanti nejen vydělávají , ale také prodělávají (prostě tak jako všichno ostatní účastníci trhu). To je realita.

Jinak je docela zábavné sledovat chování američanů, kteří si dokonce pořizují vlastní zahrádky se zeleninou u domů!!  Věc nevídaná od 30.let. Nebo sledovat tv reportáže, kde se učí jezdit vlakem :-):-):-) A zjištuji že si můžou za jízdy číst noviny, což v autě nešlo... :-) Bohužel ale, am infrastruktura na rozdíl od naší , není hromadné dopravě moc přizpůsobena, takže je ještě čeká dlouhý boj...

0 0
možnosti
M

mmmp

20. 6. 2008 17:28
Ropné společnosti

Ještě by bylo vhodné dodat, že dotyčné ropné společnosti vlastně mají minimální vliv na nabízené množství ropy. Jelikož 95% světových ložisek ropy vlastní státy, tak EU bude pravděpodobně danit především rafinérky(asi těžko zdaní OPEC), které ovšem mají opravdu těch pár procent. Navíc i ony produkty pa rafinaci jsou komodity a obchoduje se s nimi celkem globálně. Takže opět dilbert a jeho fungibility. Prostě budem kupovat benzín třeba z USA, protože bude díky vysokým rizikům v EU výrazně levnější

0 0
možnosti
M

mmmp

20. 6. 2008 17:34
Re: Ropné společnosti

což samozřejmě opět díky spekulantům na danou situaci pocítíme se spožděním. Spekulanti budou vždy a díky nim bude reakce ceny na jakkoliv nesmyslná nařízení EU pozvolná. Pokud se ovšem EU nerozhodne zřídit státní obchody na energie a nepodařené odhady státních úředníků budem platit z našich kapes.

0 0
možnosti
AH

alex hart

20. 6. 2008 16:18
Namyšlení ekonomové...

Autore! píšete, že spekulanti řeší energetickou politiku. Co je to proboha za blábol???

Spekulanti můžou při nejlepším urychlit ten průs*er, takže donutí někoho úplně jiného, aby něco konal. Takže spekulanti neřeší vůbec nic. Jen tím, že se na dané situaci snaží sami obohatit, ji ještě víc zhoršují a vyostřují problémy, a tím mohou za jistých okolností mohou, ale také nemusejí, trochu přispět k tomu, že někdo jiný začne konečně problémy řešit. Spekulanti sami ale nikdy nic nevyřeší. Takže nevím, proč bych jim měl za co děkovat. Jestli je naše evropská společnost na tom už tak špatně, že začíná problémy řešit, až když už průs*er naplno nastal, může se docela snadno stát, že některé problémy budou pro nás natolik fatální, že je nebudeme schopni vůbec zvládnout. Paliva, energetika, suroviny, doprava, armáda, přistěhovalci, důchody, zdravotnictví, školství, zločinnost, atd.

.

Moc se mi vždycky líbí, jak nějací ekonomové si myslí, že svět je v první řadě ekonomie a pak teprve to ostatní.

0 0
možnosti
NG

hnedka_zdrapana

20. 6. 2008 16:26
Re: Namyšlení ekonomové...

Ekonomie je veda popisujici chovani lidi, takze co by melo byt na prvnim miste, kdyz ne toto?

0 0
možnosti
T

Telemaster

20. 6. 2008 14:16
přiznám se

nemám formální ekonomický vzdělání, nicméně trh, zejména s ropu, mi nedá spát. Vaše vyzdvihování zdravého spekulování pomíjí jeho někdy až hysterickou paranoiu z různých bezpečnostních rizik ve světě. Skrývá se za ni, dle mýho, nebezpečná a svým způsobem i netržní subjektivita.

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

20. 6. 2008 16:14
Re: přiznám se

Jde o soukromý názor. Do Říma přece vede mnoho cest ...

0 0
možnosti
AJ

aljav

20. 6. 2008 14:11
je tu malý problém

 ceny nás nutí šetřit a tak prodejci ceny zvednou. My ušetříme na spotřebě ale nakonec platíme stejně více a více !

0 0
možnosti
J

jankor

20. 6. 2008 13:12
výborně

Nejdříve trh uvolní, a teď zase volají po regulaci a ICE jim vesele říká ano. Jasně jsme viděli kčemu regulace vedla (podhodnocená cena => vysoká spotřeba) a když se má vše včas začít čistit, tak to chtějí oddálit !

Navíc včerejší zatknutí manažerů Bear Sternu vyvolalo ve vládě názor na zvětšení pravomoci FEDu na marketech ... děs, když si uvědomíme kdo krach Bearu vyvolal. Alespoň že to trh vidí a dolar dnes Rv

0 0
možnosti
MU

HempValley

20. 6. 2008 13:42
Re: výborně

muzete link prosim?

0 0
možnosti
LJ

Lukáš Jelínek

20. 6. 2008 13:11
Je to tak

Jen mám docela obavy, že žádní dopravci krachovat nezačnou, ani se výrazně neomezí přeprava zboží kamiony - a to proto, že jednotlivé vlády podlehnou masivnímu nátlaku a poskytnou dopravcům dotace. Zbytečné převážení věcí po Evropě tedy nedobrovolně zaplatíme přímo ze svých kapes.

0 0
možnosti
  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2292x
Je obtížné najít hloupější a nebezpečnější způsob rozhodování než dát tato rozhodnutí do rukou lidem, kteří nic neplatí za to, že se zmýlí.
-- Thomas Sowell