Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
R

Robin77

26. 1. 2009 17:27
pěkný článek, je vidět, že odbory nechtějí to nejlepší pro

jejich členy, když kritizují plošné snížení daní a sociálního pojištění. Přitom kdo by si z nás nepřál snížení sociálního pojištění či daně z příjmu. Navíc plošné snížení daní motivuje lidi k práci. Odbory by pravděpodobně chtěly přímé dotace pro jejich členy, aby nemuseli moc pracovat a pobírali vysoké platy. Jejich vyjádření dokazuje jejich socialistické smýšlení bez adaptace na tržní systém.  

0 0
možnosti
VF

Hackyfish

25. 1. 2009 11:27
Nejsem žádný

ekonom,ale myslím..že kdyby se snížila sazba DPH na potraviny...pak by všichni mohli něco ušetřit a dál své penízky někam investovat,protože když jsou drahé základní životní potřeby,tak se lidem nechce moc utrácet za něco dalšího...a nebo taky snížit sazbu na paliva...ne to tak nechat napořád,ale snížit po dobu než tato krize přejde...V

0 0
možnosti
PP

parat

25. 1. 2009 14:43
Re: Nejsem žádný

Cena mouky a nafty se snížila. O kolik šly dolů ceny housek, rohlíků a dalších moučných výrobků? Palivo už má na zimu zajištěný každý, tak rychlý efekt by to nemělo. Možná elektřinu, ale ČEZ a E.ON špatně nakoupily, ale ztráty nést ze špatného nákupu nechtějí, protože strategická energie se obejít nedá. Není to tak jednoduché, jak to z prvního pohledu vypadá.

0 0
možnosti
PP

parat

25. 1. 2009 6:20
Jedna perla do "repertoáru"

Na chalupě v hospodě se sešly dva mladé páry. A jeden chlap povídá: ta vláda je na h....Máme krizi a nikdo nám nepomáhá. Tak jsem se vmísil do debaty s otázkou: tebe vyhodili z práce? Podíval se na mě jako na blbce a odvětil. Néééé, proč? V televizi to povídali..... Není co dodat. Psychologicky máme krizi dřív, než vůbec začala!

0 0
možnosti
VF

Hackyfish

25. 1. 2009 11:30
Re: Jedna perla do "repertoáru"

To je hloupost a tyto víš!V Krize není u nás to je jasný...jen na ni dojíždíme a to tím...že spousta z nás příjde o práci...takže ten co nebyl propuštěn,vlastně je hodně solidární...s ostatními ...v říjnu hlásali,že o práci příjde jen deset tisíc ČVechů,v prosinci 100 tisíc a na konci ledna...už dvěstě pade...

0 0
možnosti
I

IJNovak

24. 1. 2009 21:39
Ekonomové řešení z krize nenajdou, mají pouze poskytnout

finanční zdroje na realizaci smysluplných projektů i s delší návratností - např. Protipovodňová opatření přinesou užitek až v budoucnosti, jiné projekty i dříve s jasnou návratností. Proč si však jedna část občanů vyhrazuje právo řídit vše ostatní? Jak to dopadlo vidíme dnes všichni: Vulgární ekonom Klaun a jeho hloupá parta - co se navyplatí to si dovezem! Tak ubohé činitele vypráskat od moci jakmile se zjistí jejich lstivost a nevzdělanost!!!Klaun byl prototypem mizerného ekonoma. Cestu z krize musí nalézt národohospodáři po týdení diskuzi např. na zámku v Lánech, tak by to udělal odpovědný panovník!

0 0
možnosti
K

kaktusak

24. 1. 2009 17:32
K čemu je akumulace kapitálu?

Když ji není schopen nebo ochoten provádět soukromý sektor, musí to udělat stát.

Jednotlivec za 1000 Kč ušetřených na daních toho moc nepořídí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2295x
Je obtížné najít hloupější a nebezpečnější způsob rozhodování než dát tato rozhodnutí do rukou lidem, kteří nic neplatí za to, že se zmýlí.
-- Thomas Sowell