Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kaktusak

27. 11. 2008 22:05
jen ať vzývají

Z daní všech lidí se dá postavit přístav. Z ušetřených daní každého zvlášť se většinou žádný přístav nepostaví. Je lepší postavit přístav z veřejných prostředků, aby pak sloužil všem, než naakumulovat drobné částky do majetku jednoho člověka, aby si on jediný pak mohl postavit svůj soukromý přístav.

0 0
možnosti

hnedka_zdrapana

28. 11. 2008 1:04
Re: jen ať vzývají

Ne, neni to lepsi. Podivej se na stav verejnych zakazek a kolik se u toho promrha.

0 0
možnosti

musulman

27. 11. 2008 11:32
No, tak nějak

dobře napsané, ale chybí mi tam to základní, proč nevyužívat ekonomických zákonitostí pro potřebu lidí, jako to využíváme u ostatních vědních disciplin ? Jen takový malý příklad, matematika je také věda a počítání je celkem nezávislá činnost, ale pro člověka je přeci jenom rozdíl počítat mrtvé při teroristickém útoku a počítat třeba vyléčené z rakoviny. Stejně je to s ekonomikou, kde máte zajištěno že hodnota kterou vytvořil Dobroděj Sedláček mu bude ponechána celá a on z ní bude moci zaplatit daň 5 franků? V reálné ekonomice to tak zdaleka není. A proč tedy rovná daň není rovnou daní a neplatí všichni 5 franků (bez ohledu na příjmy) na potřeby státu který si vytvořili na obranu svých zájmů ?

0 0
možnosti

musulman

27. 11. 2008 11:34
Re: No, tak nějak - pokračování

 Asi je to o něčem jiném, asi nestačí poukazovat na platnost ekonomických zákonů, je třeba hledat cesty jak těchto zákonů využít ku prospěchu společnosti, a bohužel špatným přerozdělováním vyprodukovaných přebytků se společnost jen motá od krize ke krizi, bohužel stále nehledáme tu správnou cestu k využití ekonomických zákonitostí, ne proto, že bychom nemohli, ale proto že Ti co o tom rozhodují nechtějí, museli by se vzdát velké části svých výhod ve prospěch ostatních. :-)

0 0
možnosti

Monae

27. 11. 2008 9:12
Úžasné!!!

Úžasné čtení, je to naprosto logické. Určitě si přečtu i další články, na které jsou odkazy ve Vašem blogu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2292x
Je obtížné najít hloupější a nebezpečnější způsob rozhodování než dát tato rozhodnutí do rukou lidem, kteří nic neplatí za to, že se zmýlí.
-- Thomas Sowell