Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dali

6. 2. 2008 14:31
jsem si celkem jistý,

že pokud by si zdravotní péči hradil každý sám, u mnoha lidí by se dostavil efekt "vařené žáby"-tak dlouho by odkládali ne nutně potřebnou prohlídku, až by bylo na úspěšnou léčbu pozdě, nebo by byla mnohem dražší (a třeba by si ji pak ani nemohli dovolit - a to by mohlo mít i na společnost větší dopad, než kdyby měl povinné zdravotní pojištění).

 

To domácí kino z příkladu by si nejspíš mohl koupit někdo vážně nemocný, který teď léčbu platit nemusí. Takovému ale to kino přeju. Radši zdravý, než nemocný s domácím kinem.

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

6. 2. 2008 16:49
Re: jsem si celkem jistý,

Tlaky na rozsireni role pojistoven jsou pochopitelne. Doposud musi pojistovny do zdravotnictvi povinne vlozit 95% svych prijmu a to je, uznejte, osklive omezeni.

Pokud se podari tuto neprijemnou barieru zrusit pojistovny si dokazi ponechat tretinu nebo polovinu ziskanych prostredku. O tom ze by se jim to nepovedlo nepochybujte - maji k dispozici mnohe prostredky jak omezit rozsah zdravotni pece a zarucene jich vsech pouziji.

0 0
možnosti
JN

Moravský Slovák

5. 2. 2008 9:52
Já bych nebyl tak přísný

Zdravotní pojštění si platím ve výši odpovídající mým příjmům a za poslední desetiletí jsem mnoho služeb nečerpal. Ale vím, kolik čerpal v posledním roce svého života můj otec. 

Tak nějak kalkuluji s tím, že až budu starý, budou náklady na mé léčení hrazeny z pojistného, které budou platit moji synové. Ono je to celkem přirozené, že častějším návštěvníkem v ordinaci lékaře jsou lidé staří. 

0 0
možnosti

Ondřej Palkovský

5. 2. 2008 11:57
Re: Já bych nebyl tak přísný

Ten argument samozřejmě platí i v čase - opravdu chcete být solidární s mým rozhazovačným mládím - když jsem se věnoval blbostem a nenašetřil si na to, abych mohl být ošetřen ve stáří.

Ono částečně to dnes funguje tak, že já platím ošetření vám, vy ho platíte mě a úředník rozhoduje, kdo co dostane.

Myslím, že v takovém případě je pak lepší, abych ho já platil sobě, vy sobě také a o "bezplatné" péči se bavili výhradně u lidí, kteří si to opravdu nemohou dovolit.

0 0
možnosti

Glock

5. 2. 2008 9:11
Jo

karma R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2292x
Je obtížné najít hloupější a nebezpečnější způsob rozhodování než dát tato rozhodnutí do rukou lidem, kteří nic neplatí za to, že se zmýlí.
-- Thomas Sowell