Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zirkon

28. 8. 2008 18:03
zapomněl na černé pasažéry !

Úvaha vypadá logicky. Nikdo vlastně na   veřejném zdravotnictví nemusí  mít  zájem. "Stejně si to zaplatíme  sami, ale  formou plateb posjištění."

Opomenuta  byla  ale  velká skupina  černých ( proboha, je to korektní výraz ? ) pasažérů.   Nikdy do systému  nepřispívali nebo jen minimálně  ( například protože   si  již  v mládí  vybavili invalidní důchod, ale  jde to i jinak )  ale  čerpají ze  systému  stejně  jako  ostatní ( tentokrát ale  platící ) spoluobčané.  Protože  se řady černých pasažérů rozrůstají, bude mít  "bezplatné" ( haha)  zdravotnictví vždy dostatek příznivců.

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

26. 8. 2008 13:26
Ach ten zisk

každý "pravý" ekonom jaksi zapomene dodat, že zisku lze efektivně docílit i krádeží či tunelem, nejlépe v souladu se zákonem a za přítomnosti imunity či jinak zabezpečené beztrestnosti.

0 0
možnosti
JN

madqwert

25. 8. 2008 8:12
mozna by bylo dobre rici, ze v britanii maji zdravotnictvi

statni, zatimco v cr je verejnopravni ;-D

0 0
možnosti
VH

Stará kára

25. 8. 2008 10:12
Re: mozna by bylo dobre rici, ze v britanii maji zdravotnict

1. Pořád za něj platíme tolik, kolik stát (parlament) rozhodne.  A dostáváme tolik, kolik rozhodne úředník (jedno zda úředník "státní", či "veřejnoprávní" ).

2. Myslíte, že rozhodování je jiné?

0 0
možnosti
  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2292x
Je obtížné najít hloupější a nebezpečnější způsob rozhodování než dát tato rozhodnutí do rukou lidem, kteří nic neplatí za to, že se zmýlí.
-- Thomas Sowell