Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

atamka

2. 12. 2010 4:39
Vám ano?

Mě nikdy Jehovisti nic nevnucovali... většinou dvě ženy postávají někde v koutku metra... A jinak co se týká víry v Boha - k té Vás může přivést pouze Duch svatý, je pouze jen a jen na Vás, jestli ho pustíte do svého života... Křesťan má prakticky za úkol oznamovat všem lidem radostnou zvěst a evangelium a to za všech okolností.

0 0
možnosti
A

atamka

2. 12. 2010 4:42
Re: Vám ano?

mn - nesnášim hrubky;-D

0 0
možnosti
AR

Don don

2. 12. 2010 0:14
no

moc se Vám to nepovedlo. Je to totéž, jako bych já psal o menstruaci.

0 0
možnosti
A

asako

2. 12. 2010 7:48
Re: no

Tak do toho, třeba se Vám to povede. ;-D

0 0
možnosti
I

IoannesBaptist

1. 12. 2010 22:01
Tak trochu i sémantický problém

V moderních jazycích, včetně češtiny, dnes slovo "víra" označuje v podstatě ochotu připustit, že existuje něco, o čem se nelze přesvědčit smysly nebo to dokázat racionální logickou dedukcí. Je to jakýsi subjektivní "pocit".

Řecké slovo "pistis", které je v textech Nové smlouvy překládáno jako "víra", znamená ovšem původně téměř pravý opak - je to objektivní jistota pravdy a jistota rozumu, myšlení. Jako taková byla "pistis" od počátku křesťanství šířena a je logické, že její nositelé se s ní v žádném případě nemohli tajit. Bylo by to podobné, jako by dnes vědci tajili výsledky svých výzkumů.

0 0
možnosti
E

eldaha

1. 12. 2010 21:28
Souhlasím s Vámi.

0 0
možnosti
TP

angry

1. 12. 2010 20:34
Taky názor...

Nedá mi to a musím vstoupit, nemohu o sobě tvrdit, že jsem naprostý ateista, ale znám málo věřících, kteří při každé příležitosti neventilují, jak je to super být věřící, a přitom mnozí z nich se chovají proti tomu svému desateru (že by pokrytectví?), historie nám ukázala nebezpečnost dvou nejrozpínavějších náboženství (křesťanství a islám), "v jejichž jménu" byla vyvolána a udržována spousta válečných konfliktů, možná by se vše vyřešilo, kdyby byli umístěni na nějaké území (třeba by se dalo využít konfliktu v Afghánistánu), kde by si to spolu vyřešili, navíc si myslím, že chyba u nás není v náboženství, ale v církvi, která z toho udělala byznys...

0 0
možnosti
TO

the orb

1. 12. 2010 19:51
Bůh nebo nic

Všechny debaty ohledně Boha a ateismu stejně skončí vžy u o otázky, zda vesmír vzniknul jen tak náhodou sám od sebe nebo ho stvořil Bůh nastavením správných parametrů. Teprve poté, co si vyberete jednu z těchto možností, stáváte se buď ateistou nebo věříte v Boha. Mě osobně se zdá Bůh o moc pravděpodobnější.

Problém ateismu je v tom, že člověk věřící v nic může dojít k názoru, že smysl života je, si tady na tom světě užít za každou cenu bez ohledu na ostatní, z čehož může plynout hodně zla. Naopak člověk, který opravdu věří v Boha, věří, že život je jen začátek a měl by se chovat mravně, aby byl po smrti odměněn nikoli potrestán.

0 0
možnosti
L-OSM

Lobo - obchodník s mozky

1. 12. 2010 20:07
Re: Bůh nebo nic

Stvoření neberu, protože nic neřeší, jen z toho vyplývá nablblá otázka - kdo stvořil stvořitele? A věřící ještě nepřišli ani s náznakem rozumné odpovědi.

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

1. 12. 2010 19:49
Tolerance -

to je ideál! Tolerantní  by měli být nejen věřící nejrůznějších náboženství a nevěřící, ale i kolektivisti, nacionalisti i příslušníci nejrůznějších etnik či minorit. K té toleranci by mělo  patřit nejen to, že nebudou druhým vnucovat své zvyky, víry a kulturní vzorce, ale ani po nich požadovat peníze a financování svých "potřeb". Proč by měl autista přispívat na "společenský život obce"? Ideální by bylo,  kdyby si každá taková komunita pomáhala v rámci dobrovolné solidarity svých členů a "tolerovala" nespolečenské jedince, kteří se zapojit nechtějí a raděj si žijí na vlastní triko. Samozřejmě tolerantně.

0 0
možnosti
B

bofums

1. 12. 2010 18:59
Víra je osobní záležitost.

Každý ať věří, čemu chce, hlavně ať k své víře nenutí nikoho násilím !

Jehovisti nejsou zlí, dá se snimi i diskutovat. Zde 2 recepty, jak se jich zbavit:

1/ Tvrďte, že vás nemohou přesvedčit, protože jste skalní zarytej komunista.

2/ Jsou-li to 2 jehovistky, pozvěte je na čaj s pozváním na sledování "nádher-

ného tvrdého porna ". Vezměte na to jed, že to zapůsobí !

0 0
možnosti
IP

deviv

1. 12. 2010 19:09
Re: Víra je osobní záležitost.

R^;-D;-D

0 0
možnosti
B

bilyhavran

1. 12. 2010 18:58
Ta poslední věta ...

„prožij každý den tak, jako by byl tvým posledním a přitom nečiň nikomu nic, co nechceš, aby on činil tobě“

Tak já už jen přidám dva citáty Ježíše Krista - je to z Bible, evangelium sv. Matouše:

Bděte tedy, protože nevíte, v který den váš Pán přijde.(Mt 24,42)

Jak byste chtěli, aby lidé jednali s vámi, tak vy ve všem jednejte s nimi; v tom je celý Zákon i Proroci.(Mt 7,12)

;-)

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

1. 12. 2010 19:36
Re: Ta poslední věta ...

Jen nesmíte narazit na masochistu...

0 0
možnosti
D

duhacenzor

1. 12. 2010 18:57
Je to krásně řečené,

tvůj osobní problém ale  je a) když jsi tedy tolik tolerantní, nemusí si ti jehovisti, Korán a Bible na netu nikterak vadit.:o)

b) problém atheismu jako takového je v tom, že celých 250 let vaší existence vraždíte, mučíte, vypalujete kostely a kláštery, zakazujete těm ostatním věřit v Boha, v médiích i ve školách smíte být jen vy. My ostatní nejsme lidé, nemáme žádná práva, jen si v dětství sednout do vašich škol a poslušně povinně papouškovat, že jsme zvířata a že žádný Bůh není atd. atd. atd. Nemáme výběr, jste jen vy. Viz dějiny posledních 250 let, autorko, od Francie po současnost.

 

V tomhle je základ atheismu, ve vašem teroru, kde jste za 250 let zabili více lidí, než všechna ostatní náboženství světa od počátku lidstva dohromady, pokud by věc byla jen tak jednoduchá, že Pepa Novák nevěří v Boha a nechce chodit do kostela, o nic by vůbec nešlo, jenže Pepovi nejde o to, aby ho nikdo neotravoval nějakými bohy, Pepovi jde o to, aby ty bohy pod trestem smrti zakázal těm ostatní.

0 0
možnosti
IP

deviv

1. 12. 2010 19:16
Re: Je to krásně řečené,

no nejsem žádnej dějepisec, ale tohle se tuším dělo díky tomu, že jedna víra neuznávala druhou a ne že toto činili lidé nevěřící.

A mě věřící lidé nevadí, už to píši poněkolikáté, nevadí mi pokud přestanou psát, že každej nevěřící je "debil" protože nevěří v něco co je nad slunce jasnější. Já je taky neberu jako něco méněceného, protože věří na pohádky, ale uznávám jejich přesvědčení, až budou věřící uznávat moje přesvědčení o neexistenci Boha, nebudou nutné tyto články ;-)

0 0
možnosti