Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

majajel

2. 3. 2012 8:18
nesúhlasím

považujem názor za iróniu, lebo štát je fungujúca inštitúcia, založená z našich daní a prianí našich občanov,dôležité je štát usporiadať zákonmi tak, aby sme ich mali pod kontrolou, zatiaľ sa to pekelne nedarí

0 0
možnosti
PB

pbrodka

1. 3. 2012 14:14
10 LET NA PRACÁKU

Přísahám, nelžu byla jsem tam 10 let a za tu dobu mi pracák, nesehnal ani jednu práci a a ni mi s ní nepomohl , nebo nenabídl. Chtěla jsem se odpoutat od minulosti a přátel , kteří nestáli za nic. Jenže , jak bych byla v uzavřeném kruhu všichni Vám říkaj - obracejte se na přátele, rodinu atd. , co když to chci všechno pominout a být samostatná a ne se furt na někoho lepit. Byla jsem zaměstnanec i zaměstnavatel. po podnikání ,kdy mi stát spíš podkopával nohy , než pomáhal na ně stavět jsem se málem zbláznila , v tom období padlo hodně podnikatelů. Skončila jsem s nervama na ČID , myslíte , že mi stát podal pomocnou ruku , abych se znovu postavila na nohy? Opak je pravdou 10 let pracák, nakonec pomocná ruka v podobě synovy přítelkyně , vzali mě do fabriky nejmenované automobilky, dva dny před koncem zkušební doby mě na hodinu propustily ,zdůvodnění neznám, na to že jsem makala na nejtěžším a nejrychlejším stroji jsem si myslela ,že mám práci jistou. Omyl.Zas jsem na pracáku.Optimista?!!

1 0
možnosti
K

krllo

28. 2. 2012 6:41
Stačí se podívat na Drábka a nedělat si iluze .

Ale jeho šikovnost získat peníze ze státního do vlastní kapsy je pozoruhodná !

1 0
možnosti
JD

maudite

28. 2. 2012 3:59
.......

zakony v cesku musi byt psany stroze, v holych vetach a bez podminek, jinak si je kazdy ohne ke sve vlastni potrebe. A myslim si , ze zakonu o kterem pisete by mel predchazet zakon o pracovnicich uradu prace, co smi a nesmi.

-neni problem se po dobu nezamestnanosti trvale prihlasit k pribuznym do zapadakova

-zacit chodit simulovat k doktorovi

=obejit jakoukoliv podminku a napasovat se na jakoukoliv vyjimku

0 0
možnosti
BP

morrigan

27. 2. 2012 20:16
Milá autorko,

myslím, že s apelem na vlastní iniciativu lidí jste tak trošku ztracená v minulosti. Nemyslím, že by kdokoli v současné době spoléhal pouze na stát. Ten, kdo nemá povahu/odvahu (vyberte si dle svého názoru) na to, živit se nepoctivě, z ví, že z dávek nevyžije a ÚP mu práci nenajde. Obé pouze zpomalí pád ke dnu, aby nepřišel o poslední slušné kalhoty a možnost se osprchovat, než nakluše v oněch kalhotách a osprchovaný na (možná) rozhodující pohovor. Není-li mezitím nucen prodat auto, aby stihl s odřenýma ušima zaměstnání a vyzvedávání dětí ze školky, je to bonus. Ten, kdo má povahu/odvahu na to, aby se živil nepoctivě, iniciativně podojí stát o dávky a zároveň sebere něco kabelů/odrbe stát na daňových únicích, a stydět se nebude.

0 0
možnosti

Kapi007

27. 2. 2012 13:57
Dobrý článek ...

Zajímavé, že konkurenční od Kateřiny Zagorové má podstatně větší Karmu.

Přitom se domnívám, že její tvrzení o "nedůstojné" práci jsou hodně mimo :-(

2 0
možnosti
KSŠS

každý svého štěstí strůjce

27. 2. 2012 13:47
nejsem si jistý pointou článku

Revize pohledu na zákon o práci při evidenci na ÚP nebo snaha o změnu pohledu na práci metaře?

Je někdo, kdo může skutečně prokázat, že člověk po 2 měsících evidence na ÚP šel zametat ulice po té, co předtím x let pracoval? Já o nikom nevím a zajímalo by mě to.

0 0
možnosti
JD

janded

27. 2. 2012 13:20
esli vono

by teda jako nebylo lepčí zrušit ouřady práce, a nechat nám prachy co si vyděláme... Pak by ten kdo dělá jistě mohl mít na pár měsíců rezervu a "nejmenovaníutiskovanícosounaněvšichnizlí" by k té lopatě museli z čistě prozaických důvodů- nikoliv z ouřadovo nařízení, ale proto, že hlad je sviňa. Ono když seš vychcadlo, ouřadu ochčiješ, ale jak ochcat hlad? Jenže pokud mi drahý ouřada z moci mu svěřené (mnou tedy rozhodně ne dobrovolně) sebere přes 50% žbrďolíků, které mi za mojí robotu dá zaměstnavatelskej, tak holt žiju z ruky do huby a vycházím tak akorát. A až ouřada mého otrokáře zareguluje, budu muset jít za ouřadem práce, aby mě zacáloval alespoň to povinné výpalné. Z iluze, že by snad existoval ten ouřad od toho, aby mě pomohl najít robotu mě vyvedli docela nedávno. Že prej za měsíc přijďte na první "dýchánek". Tak sem si našel robotu sám za deset dní a šmitec.

1 0
možnosti
LB

Lucie Paceltová

27. 2. 2012 13:51
Re: esli vono

:-)

0 0
možnosti
BB

Banjo Banjo

27. 2. 2012 12:25
Demokracie

Demokracie je systém, kdy se každý rozhoduje podle toho, jak mu vyhovuje.

A právě takový systém je dobrý pro situaci, kdy potřebuji maximalizovat svůj osobní zisk.

Ale na co právě dobrý není, je to, co autorka předpokládala - uskromnit se ve prospěch společnosti. To je právě parketa diktátora, kterého zájem lidí trápí jen v okamžiku, kdy by ho mohli svrhnout. Tedy za předpokladu, že si všimne toho společenského problému, který se má řešit.

0 0
možnosti
KSŠS

každý svého štěstí strůjce

27. 2. 2012 13:56
Re: Demokracie

Švýcarsko vaše "teze" vyvrací. většinu věcí řeší referendem a lidé věci řeší skutečně odpovědně.

0 0
možnosti
ZR

729

27. 2. 2012 11:22
Nu, já na rozdíl od autorky vím,

kdy a kde to mám ve vlastních rukou. A taky jsem tušil, že zavedený robotní patent bude platit pouze pro makačenka, co mají něco odmakáno. Ti totiž pobírají na podpoře vcelku dost  (8000-10000 Kč), aby jim za to stálo nenechat se o ni okrást. Taky je příznačné, že mladá vzdělaná (a asi pravicově laděná) autorka se najednou zastává metařů, vyzdvihujíc jejich práci. Nic proti metařům, jsou potřební a abych na to přišel nemusím  zrovna dělat brigádu u koštěte (zřejmě to by autorčin nezapomenutelný zážitek). To mi připadá dobu minulou, kdy měl kdekdo plnou hubu dělníků, hlavně ti kdož nikdy nedělali. Já sám jsem měl tu možnost pracovat 6 let v nepřetržitém provozu v hutích- za bolševiků i  krátce po převratě. Dobrá zkušenost a jsem za ni rád.

0 0
možnosti
P

prying

27. 2. 2012 11:47
Re: Nu, já na rozdíl od autorky vím,

Tak vidíš. Tys to všechno tušil dopředu. Autorka to nevěděla, zmýlila se a neváhala se k tomu přiznat a svůj názor korigovat. Proto je pravicově laděná? Tobě taky nikdo neříká, že jsi levičák, když jsi makal v hutích. ;-)

5 0
možnosti
  • Počet článků 100
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2863x
Autorka je píšící ilustrátorkou a tvůrkyní Omalovánek Lucie. Byla také pracovnicí v záchranné stanici pro dravce a sovy, canisterapeutkou, pracovala s dětmi a seniory, včetně postižených klientů. Byla externí novinářkou, muzikantkou ve dvou kapelách, zahradnicí, hadí ženou a tak všelijak. Nyní je na rodičovské dovolené a ve zlomcích volna se připravuje na pomalu, ale jistě se blížící nový start do aktivního života s větším rozhledem, jasnějšími představami a vysokými cíli.

http://www.omalovanky-lucie.cz/

Seznam rubrik