Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Velmi zajímavá informace o tom, jak se mění doporučení lékařů. Z vlastní praxe s detoxikační medicínou vidím, že problém rozhodně není v kojení! Důležité ale je zamyslet se nad zdravotním stavem matky v době početí a těhotenství a její strava. Tam bych hledala počátky problémů s alergiemi. Téměř každá druhá maminka má potíže se žlučníkem nebo přímo s játry a od toho se vše odvíjí. Proto doporučuji nechat si vytestovat zdravotní zátěže a případně se detoxikovat ještě před plánovaným početím:-)

1 0
možnosti
Foto

Pokud jde o čas zavádění příkrmů - podle mě to záleží na dítěti, některé se vám hladově vrhá na lžičku a jiné ji odstrkává a tváří se, jakože na mlíku bude až do matury ;-)

3 0
možnosti
IT

Koit jsem nemohla ani jedno dítě.Od malinka byli na feminaru a pak sunaru.Dcera byla těžce nedonošená (800g , 24.týden).Nikdy jsem jim nedělala polevky z bujonu a polotovary jsem take nepoužívala. Vařila  jsem a vařím jen  z čerstvých surovin.Děti nemají žádnou alergii a jedina vážná nemoc,kterou kdy měli byla rýma a kašel.Nelíbí se mi jak se mluvi o tom,že nejlepší je kojit.Jak to mají dělat maminky,které kojit nemohou?Trpí deperesema jen proto,že si myslíjak svemu dítěti ubližují umělou stravou.Pokud budete kojit a jíst poelvky s bujonem a všudepřítomné Ečka,tak dítěti rozhodně neprospějete.Znám hodně dětí,které byly krmeny do 2let a mají alergie a ekzemy.Není všechno,tak růžové jak se zdá !

3 1
možnosti
DE

Přesně, syn se narodil také ve 24. týdnu - 690 gramů a nenaučil se (přes pomoc nutriční sestry) sát. Takže jsem se 4 měsíce pohybovala v kruhu odsávání - krmení - přebalení - odsávání, až do zblbnutí a pořád mi někdo dával najevo, jak musím, protože jinak nejsem dobrá matka. Fakt jsem z toho byla frustrovaná. Ve 4. měsíci jsem to zabalila, doma jsem měla ještě 5ti letou dcerku, k tomu starosti o nedonošence (Vojta, neustálé kontroly, však to znáte!). Jaké pak bylo mé překvapení, že kdykoli jsme pak přišli ke specialistovi a já provinile podotkla, že jsem kojila (odsávala) jen 4 měsíce, reakce byla většinou: "To je výborné, že jste to v tom stresu a strachu vydržela tak dlouho..."

2 0
možnosti
AK

Nedávno jsem se dočetla, že i alergie jsou dědičné. Pokud někdo v rodině trpěl  na kopřivku, je to jeden ze znaků, že se alergie i v budoucnu může u dětí objevit. Jako dítě jsem trpěla na  kopřivku a moje dcera je alergická.

0 0
možnosti
LS

Tedy nejdriv jsem si myslela, ze to bude mineno jako legrace, takovou hloupost by doktori prece netvrdili....a ono jo. Za me kojit, co to jde. Alergie prece nemaji s kojenim nic spolecneho. V USA stale plati kojit alespon do jednoho roku, prikrmy tak nejdriv kolem pul roku...asi tady nemaji firmy takovy vliv:)

1 0
možnosti
JS

Za sebe můžu napsat, že jsem kojená nebyla vůbec a nevím co je to alergie (od narození žiji v Praze)

3 0
možnosti
PJ

Všechno špatně! Za vznik alergií nemůže krátký nebo dlouhý období kojení, ale nadužívání chemie. Ignorujte reklamy a zapomeňte na všechny ty Sava, Domestosy, Brefy a spol., zapomeňte na domácnost vydesinfikovanou jak operační sál.

Uklízejte zcela normálně, nepřehánějte to. To znamená podle prostředí a podle potřeby otřít prach, podle potřeby vyluxovat, vytřít podlahy atd., ale bez těch desinfekčních prostředků. Dítě lezoucí doma po zemi a strkající si ruce do pusy se tak samo "naočkuje" a vyrobí si protilátky.

Ideální je mít doma i nějaké to zviřátko (psa, kočku, papouška, morče... dle libosti), ať si mrně zvyká i na další alergeny.

Za komančů se sice veřejně a oficiálně říkalo (a v čekárnách u doktora visely plakátky) "Čistota = půl zdraví", ale mezi lidma se dodávalo "a špína celé!"

8 0
možnosti
PJ

S tou špímou a zoologickou zahradou bych se trochu mírnil. S tou chemií máte pravdu.

0 0
možnosti
Foto

Právě jsem dostala reakci v mejlu od klidné a v názorech uvážlivé diplomované zdravotní sestry, pracující s matkami a jejich dětmi už roky:

... "Myslím, že i za tímto jsou prachy. Příkrmy někdo vyrábí a prodává, že? Ajak je dostat mezi lidi jinak, než přes doktory..."

Síla, že?

4 2
možnosti
Foto

Očekávaná klasika :)

0 0
možnosti
JM

Alergie z mateřského mléka mohou působit chemikálie z potravin, nikotin z cigaret ale i chemikálie z těch všech krémů, barviček, antirespirantů atd., co matky na sebe po kilech patlají a o kterých se v podobných souvislostech taktně mlčí...:-)

7 1
možnosti
Foto

Řešením je jíst z podlahy a bydlet na vesnici s domácím zvířectvem v domě :) Což je formou nadsázky míněno, že za alergie může přílišná až sterilní hygiena prostředí výchovy ...

6 1
možnosti
Foto

S tím se nedá, než souhlasit;-DR^

2 0
možnosti
  • Počet článků 100
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3059x
Autorka je píšící ilustrátorkou a tvůrkyní Omalovánek Lucie. Byla také pracovnicí v záchranné stanici pro dravce a sovy, canisterapeutkou, pracovala s dětmi a seniory, včetně postižených klientů. Byla externí novinářkou, muzikantkou ve dvou kapelách, zahradnicí, hadí ženou a tak všelijak. Nyní je na rodičovské dovolené a ve zlomcích volna se připravuje na pomalu, ale jistě se blížící nový start do aktivního života s větším rozhledem, jasnějšími představami a vysokými cíli.

http://www.omalovanky-lucie.cz/

Seznam rubrik