Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

j.Bena

12. 3. 2011 14:52
Kvůli NP? to je vtipné... nebylo to spíše kvůli egu?

 Lucie Paceltová, říká, že byla vyhozena s restaurace kvůli oblečení, nebo kvůli vizitce NP...na druhé straně já říkám, že jim bylo slušně řečeno, jestli si dají ještě něco jiného, a že atˇ se nezlobí, ale restaurace slouží, jako meníčková jídelna , a že lidi kteří sem každý den chodí, by se neměli kde najíst.To že má pání na bundě NP, sem si vážně nevšimla, o to už vůbec ne výtisku Nový prostor.Popravdě jsem si myslela , že jste komisaři s čítání lidu.Je pravdou, že asi bylo neslušné říct NPkovy aby se nezlobyl, a  dal přednost i jiným aby se měli možnost najíst protože, k nám chodí radi, jak je známo, u nás v restauraci to odsýpá, a na tom si zakládáme, hodně lidí má jen 30.min na jídlo, a unás se najedí za 15.min, a pouští další, aby se mohli najíst. Servírky jsou šikovné a usměvavé.Naštěstí pro ně ,mají tak příjemné a milé hosty, na kterých svůj úsměv nešetří a vždy se na ně budou těšit, jak už sama Lucie Paceltova napsala, v nezakouřené, čisté a příjemné restauraci Astorka

0 0
možnosti
LB

Lucie Paceltová

13. 3. 2011 19:12
Re: Kvůli NP? to je vtipné... nebylo to spíše kvůli egu?

Shodneme se v tom, že cosi s našimi egy se stát muselo. Kdybyste se k nám chvala jak popisujete, nebyly bychom otřesené a rozpačité ještě dlouho po té. Nicméně Vaše zdůvodnění, že jste se chovala nevlídně z jiných důvodů, než z toho, že šlo o prodavačku NP, vítám a přetlumočím dál. Paní bude ráda.

Cením si také, že se zdržujete agresivních a nepravdivých výpadů vůči mně, jaké používá např. Váš sympatizant v příspěvku pod Vámi. Proto Vám odpovídám a debatu ze své strany uzavírám takto: Zřejmě šlo o shodu okolností - neměla jste dobrou náladu, tak jste se na nás tvářila roztrpčeně. A pomalu jste očekávala, že přijdou zákazníci - proto ta razance. My ovšem viděly hlavně to, že máme dopito a není důvod nás ještě popohánět, kor když je kolem tolik zcela volných stolů. Výsledkem bylo, že paní celkem pochopitelně napadlo, že vše je kvůli ní - a mě to napadlo taky, tak drsný pohled mi ještě nikdy v restauraci nevěnovali. Ale spletly jsme se - nediskriminujete nikoho. Jsem tomu ráda.

0 0
možnosti
D

Dalibor85

12. 3. 2011 14:44
práce v restauraci

V první řadě bych chtěl autorce pogratulovat, že její rodiče vedli restauraci, ale i přes tento fakt si dovoluji odhadnout, že nikdy v restauraci nebyla jinak než jako zákazník. Já mám osobně i tu druhou zkušenost a myslím, že 30% lidí si z vás udělá hromosvod na své osobní či pracovní problémy. Ač si člověk může stokrát říci, že na to kašle, tak když v 9,00 mě někdo pošle do pr..., tak na to myslím ještě ve 14,00. Do Astorky chodím na obědy pravidelně. I když mám blbej den, tak se snažím být na personál milý a vyplácí se mi to. Určité problémy jsme si s personálem vyřešili a od té doby je vše v pohodě. Navíc bych sám nevěděl, co mám říct, kdyby mě někdo posoudil podle kolegy, tak zkrátka řekla:"Hmm". Možná jste mohla počkat na odpověď o 20 vteřin déle a ne zavřít dveře a jít. Zkuste krotit v restauraci svoji aroganci, protože čísník není váš Kunta Kinte (otrok) a má svoji důstojnost. Přeba při objednávce se mu podívejte do očí...

0 0
možnosti
LB

Lucie Paceltová

11. 3. 2011 13:00
Autorčin vzkaz těm, kdo vedou restaurace

Rodiče vedli restauraci, když jsem byla malá. Mezi šéfy hospod je dost mých kamarádů. Souhlasím s tím, že kdo se chová nevhodně či svým vzhledem odpuzuje ostatní hosty, smí být vykázán - jsem schopná se v tomto případě zvednout ze židle a servírce ve vyhazování pomoci. Jsem OSVČ, vydělávám samostatně a taky se se mnou život nemazlí...

Nicméně stále trvám na tom, že v našem případě objektivní důvod k nepříjemnému chování ze strany personálu nebyl. A o tom ten článek byl.

0 0
možnosti
LB

Lucie Paceltová

11. 3. 2011 12:42
Rekapitulace pro ty, co nepojmou celý text

1. Byly jsme oděny slušně a slušně jsme se i chovaly.

2. Restaurace byla poloprázdná - kdyby se začínala plnit, máme dostatečné IQ, abychom pochopily, že se máme zvednout (když pominu, že jsme již odchod plánovaly, stačilo by přijít inkasovat a vše bylo v pohodě).

3. Nesklouzávejte k obecným soudům, když situace je zcela konkrétní. Neseděl tam abstraktní umolousaný bezdomovec, ale čistotná snaživá žena, která vnímá a prožívá, jak se k ní okolí chová. Já také neházím všechny diskutující do jednoho pytle, ač statisticky inklinují k určitému obecnému typu.

0 0
možnosti
CIF

comme il faut

11. 3. 2011 10:15
Restaurace vydělává na podávání obědů v určitou dobu

a samozřejmě nebude nadšená, když jim tam budete blokovat stůl při kafi. Mohli to samozřejmě podat elegantněji, ale tak to je.

Že to bylo kvůli NP, to může a nemusí být pravda. Je dost možné, že to nehrálo roli.

0 0
možnosti
S

sampis

10. 3. 2011 21:19
Nový Prostor je úžasný projekt,

na zapojení lidí na okraji zpět do společnosti. Učí je pravidelnosti a práci. Je to přesně ta udice a naučení chytat ryby místo kapra. Ale je to i cejch.

Ano, klienti NP jsou různí. Bezndomovci, lidé mentálně ne zrovna v průměru, psychicky nemocní (nebo výlečení, ale na dně). Jsou mezi nimi i bývalí podnikatelé. Kdysi úspěšní lidé, kterým něco změnilo život. Nemoc, rozvod, chlast. Jsou slabí. A ti se nemohou bránit a hezky se na nich ukazuje síla.

0 0
možnosti
AM

ctvrta.sudicka

10. 3. 2011 21:44
Re: Nový Prostor je úžasný projekt,

Souhlasím, NP je báječnej projekt a báječnej časopis.

0 0
možnosti
TV

tomtop

10. 3. 2011 18:22
arogance

s arogancí se může setkat každý ... jen to chce umět zpracovat.

Když jsem někdy jel z chaty v pracovním, chovali se ke mě v našem obchodě jako bych byl očividný zloděj, stáli mi za zády a tvářili se nevrle. Protikladem jsou situace, kdy se vracím z práce v kvádru a to jsou na mě milí a nejradši by mi strčili hlavu do pr....

Stačí málo .. uvědomit si, že ten, kdo soudí podle obleku nebo postavení není tím, kým bych se chtěl nechat soudit ....

0 0
možnosti
LB

Lucie Paceltová

11. 3. 2011 12:44
Re: arogance

Pěkný příklad.

0 0
možnosti
LB

Lucie Paceltová

10. 3. 2011 15:23
Hranice morálky je třeba posouvat

Není to tak dávno, co museli černoši uvolnit v autobuse místo k sezení bílému. Dnes je tento postoj odsuzován. Proto také věřím, že jednou nastane doba, kdy nebude třeba diskutovat o tom, zda je správné, vyhazovat z restaurace někoho, kdo nezabíral místo, choval se slušně a byl slušně oblečen.

0 0
možnosti
MP

Martin V2

10. 3. 2011 15:32
Re: Hranice morálky je třeba posouvat

Nic takového si v ČR nepamatuji, kdy to museli dělat?8-o

Chápete, že ta restaurace je soukromá? Komukoliv jinému může být naprosto ukradené, koho tam chce majitel mít a koho ne! A ano, i kdyby nechtěl dovnitř pustit mě, nebudu protestovat.

0 0
možnosti
DML

Duce Mea Luce

10. 3. 2011 14:26
Nedivím se

Kdybych byl vlastníkem restaurace, taky bych nestál o to, aby se mi po restauraci poflakovali bezdomovci. Odrazuje to zákazníky.

0 0
možnosti
E

eightman

10. 3. 2011 14:41
Re: Nedivím se

Tak!

0 0
možnosti
KBD

Křišťálová briketa dnes

10. 3. 2011 14:13
Mám takový pocit, že to nebylo kvůli bundě s NP

vážně se divím majitelům restaurací, že jsou schopni vyházet miliony za nové záchody , kuchyň , nábytek restaurace a pak si tam za 8 klacků najmou znuděná jelita, která se usmějí leda, když vidí kuchaře plivat zákazníkovi do polívky. Dokud majitelé restaurací nepochopí, že dokonalá obsluha je gró restaurace, tak tam budeme všichni jak s bundou NP. RvRvRv

0 0
možnosti
  • Počet článků 100
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2863x
Autorka je píšící ilustrátorkou a tvůrkyní Omalovánek Lucie. Byla také pracovnicí v záchranné stanici pro dravce a sovy, canisterapeutkou, pracovala s dětmi a seniory, včetně postižených klientů. Byla externí novinářkou, muzikantkou ve dvou kapelách, zahradnicí, hadí ženou a tak všelijak. Nyní je na rodičovské dovolené a ve zlomcích volna se připravuje na pomalu, ale jistě se blížící nový start do aktivního života s větším rozhledem, jasnějšími představami a vysokými cíli.

http://www.omalovanky-lucie.cz/

Seznam rubrik