Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Kolumbo

18. 9. 2011 15:02
Věc má háček -

mícháte do sebe dvě věci - podporu v nezaměstnanosti, na kterou si platím "pojištění" - alespoň tak mi to stát tvrdí, a sociální výpomoc. U lidí pobírajících sociální dávky bych to chápal - dávka je  dárek, mnohdy celoživotní. Ale návrh "dva měsíce a pak veřejně prospěšné práce" je jen další trik na okradení střední třídy. Nebo si myslíte,  že odborník nebo úředník "třeba ředitelka školy" pokud nesežene do dvou měsíců odpovídající místo, půjde zametat ulice? To se asi raděj "vzdá podpory v nezaměstnanosti", na kterou si ale musela roky povinně platit. To už můžou stejně zkusit u důchodů - kdo by chtěl důchod, mohl by taky zametat chodníky nebo odklízet sníh. Pak bych vítal, kdyby  byla "podpora v nezaměstnanosti" vyplácena jen těm, co si zaplatí příslušné, DOBROVOLNÉ pojištění. Já bych si raděj šetřil do kasičky a uvaroval se tak nepříjemné úřední buzerace.

0 0
možnosti
C

crook.crook

17. 9. 2011 2:53
na tohle jde rict jedine

Pokud si myslite, ze ted uvidime 90 procent neprizpusobivich, jak s pisni na rtech a smetak v ruce, uklidi mesto za par hodin, tak se jdete lecit. Schytaji to uplne jini. Otrokarsitvi = brzo vzpoura..jo ceka me tu hodne srandy, kdyz mam ted 25.

0 0
možnosti
DP

Daniel P.

16. 9. 2011 15:13
má to jednu chybu

Polovina minimální mzdy je 4000,- měsíčně, a z toho se nedá přežít - pokud nebydlíte pod mostem.

0 0
možnosti
ŽVD

Žena v domácnosti

15. 9. 2011 20:20
V mnoha věcech máte pravdu,

ale myslím, že tahle reforma by měla jít ruku v ruce se snížením sociálního pojištění, konkrétně té části na politiku zaměstnanosti. Jsem ochotná akceptovat, že když přijdu o práci, nebudu setrvávat na pracáku déle, než dva měsíce. Ale potom chci taky do státní kasy odvádět méně.

0 0
možnosti
DP

Daniel P.

16. 9. 2011 15:14
Re: V mnoha věcech máte pravdu,

"do státní kasy odvádět méně" - toho se v tomhle státě nedočkáte, pokud tu lidi budou i nadále volit ty "experty" co sedí v parlamentu.

0 0
možnosti
PV

weitinger

13. 9. 2011 20:23
***

Celá ta diskuze je naprosto zbytečná, o práci a mzdě za ni už píše Starý zákon. Protože: buďto práce je - a dostanu za ni řádně zaplaceno! A nebo není a jsem nezaměstnaný. Tohle sprosté otrokářství se ani drzouni u vlády nesnaží nějak zakrýt. Tak nechápu, proč lidé mlčí, neboť bychom měli nejvíc křičet, když se děje příkoří našemu sousedovi. Až se budou vozit po nás, může být taky pozdě.

1 0
možnosti
UU

hryhryhry

14. 9. 2011 11:08
nucená neplacená práce je zlo

naprostý souhlas ,Arbeit macht frei, to už tady byloR^

0 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

12. 9. 2011 20:13
no eště že mám ušetřeno dost peněz

kdybych totiž přišla o práci (což snad nehrozí), nesnesla bych aby bývalý spolužák co nedokončil ani střední prošel kolem a viděl, jak VŠ v oranžové vestičce zametá chodník. no ještěže mi to nehrozí.

0 0
možnosti
RK

romualda

12. 9. 2011 19:44
Částečně se dá souhlasit, ale

Částečně se dá souhlasit, ale doba dvou měsíců je fakt krátká, mělo by to být alespoň 5 měsíců. Vím o lidech, kteří nebrali ani korunu podpory, a přesto jim trvalo najít práci déle než ty dva měsíce, měli i doma peklo, takže motivaci hledat fakt měli. A ano, 15 lidí na jedno míst může být nepřesná statistika, setkal jsem se i s tím, že mi říkali, že jim chodilo 80 odpovědí denně, to je co?

0 0
možnosti
B

Beny007

12. 9. 2011 17:11
Mám důkazy

Bydlím v přízemním bytě. Mám

opačný názor. Koukám při snídani, jak právě tito občané pracující pro město

za státní peníze obcházejí kontejnery, vybírají z nich do batohu a tašek co se jim líbí… sedí na lavičce a vybavují

se… a ta rychlost se kterou se umí pohybovat je tak pomalá, že se mi chce z toho všeho brečet. Omlouvám se těm,

kteří jsou poctiví, ale u nás v Ostravě jsem takových moc nepotkal. Asi to začnu natáčet na video :D

0 0
možnosti
DP

Daniel P.

16. 9. 2011 15:17
Re: Mám důkazy

Recyklace odpadu je záslužná činnost, já bych to teda asi dělat nechtěl, a jsem rád, že se toho někdo ujme.:)

0 0
možnosti
CR

chemba

12. 9. 2011 17:04
milá paní

Aby člověk mohl dostat ,podle připravované verza od 1.1.2012, podporu pro nezaměstnané musí pracovat nejméně 2 roky ( z posledních 3 let) . letos ještě stačí jeden za poslední 2- to je prioritní podmínka.Další podmínkou je, že nesmí dát sám výpověď dohodou. jinak nemá nárok na podporu v nezaměstnanosti. pokud někdo dělal míň, nebo dal výpověď sám, podporu pochopitelně nedostává. Podporu dostává tuším půl roku. Čili nucené práce po 2 měsících braní podpory se týkají jen pracantů, co přišli ne vlastní vinou o práci a těch co byli dlouhodobě zaměstnáni.Nucené práce se v nejmenším netýkají lidí co nezavadili třeba 5 let o práci.Ti podporu o pro nezaměstnané ( % z předchozího platu ) neberou, berou sociální dávky.Ti o podporu pro nezaměstnané logicky nemůžou přijít, když pracovat nepůjdou. Nucené práce jsou namířeny proti těm, kteří po dlouhodobém zaměstnaní najednou přišli o práci a kteří dlouhé roky odváděli do systému nemalé peníze na sociální pojištění.

0 0
možnosti
M

mike551

12. 9. 2011 17:47
Re: milá paní

Vaše argumentace má jednu malou vadu - kdo nepřijme veřejně prospěšnou práci, přijde i o ty sociální dávky. Takže je to i proti dlouhodobě a úmyslně nezaměstnaným.

Osobně se mi ale ta krátká lhůta (2 měsíce) moc nelíbí. Rozumné by byly snad 3 měs.,  popř. by to mohlo být rovněž odstupňované podle věku.

Princip je ale v pořádku.

1 0
možnosti
J

jarno3

12. 9. 2011 16:28
Koukám,

že dámě by  Drábkovy nucené práce nejen slušely, ale byly by pro ni i velkým přínosem. Myslím, že po týdnu by takový blábol nevyplodila.

1 0
možnosti
  • Počet článků 100
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2864x
Autorka je píšící ilustrátorkou a tvůrkyní Omalovánek Lucie. Byla také pracovnicí v záchranné stanici pro dravce a sovy, canisterapeutkou, pracovala s dětmi a seniory, včetně postižených klientů. Byla externí novinářkou, muzikantkou ve dvou kapelách, zahradnicí, hadí ženou a tak všelijak. Nyní je na rodičovské dovolené a ve zlomcích volna se připravuje na pomalu, ale jistě se blížící nový start do aktivního života s větším rozhledem, jasnějšími představami a vysokými cíli.

http://www.omalovanky-lucie.cz/

Seznam rubrik