Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Je mi hanba za některé kolegy pejskaře!

Ano, tušíte zcela správně. V tomto článku jde o hovno. Exkrementy bývají předmětem jedněch z nejžhavějších debat mezi odpůrci versus milovníky psů. Ale milí "nepsí" občané, nemyslete si - my, slušní pejskaři, máme svých nechutně ignorantských kolegů taky plné zuby...

Psi nejsou jen pro zábavu.Lucie Paceltová

Jdu vám takhle s mým pesanem kolem "našeho" psího výběhu. Koukám už z dálky, kdo tam všechno zrovna je a jestli můžeme vstoupit - však to znáte. Někteří psi se spolu kamarádí, jiní si jeden druhého nevšímají, a občas se najdou i rivalové a snažit se o společné mírové venčení nemá smysl. Pitbulka je v pohodě, s jezevčíkem bychom se nějak dohodli... ale tamten obří pes, myslím že jde o tosa inu, nemá Jimmyho rád. A taky že už běží směrem k plotu, podél kterého jdeme, a řve. Ten můj se nenechá zahanbit a vrací mu to, tož dneska radši nic. Právo venčení má ten, kdo přišel dříve, ok, my půjdeme dál.

A jak tak usměrňuju svého křiklouna, vidím, že ten obr - říkejme mu pracovně Tosák, se zastavil a tvoří hromádku. Tedy, vzhledem k jeho velikosti spíše hromadu, abych byla přesná. A jeho starý páneček sedí na lavičce na druhém konci výběhu, kouká sice směrem k psovi, ale ani se nehne a spokojeně kouří. Říkám si, pán už je v letech, možná si nevšiml, upozorním ho. Však co, už se mi taky stalo, že jsem tvorbu svého psa nezaregistrovala a byla jsem ráda, když mě někdo upozornil. Tak jsem zavolala a ukázala prstem směr. Dvě pejskařky se po mně otočily a hned se dovtípily, ale pán nic. Trochu mě to naštvalo, nicméně podřívějších letech práce se seniory jsem usoudila, že dotyčný může být nahluchlý. A ti naši čtyřnozí blbouni na sebe stále ještě štěkají každý ze své strany plotu, určitě mě tedy neslyšel...

Jsem vytrvalá a jdu blíže, až do úrovně lavičky, na které pán relaxuje, zahalen dýmem: "Prosím Vás, Váš pes se támhle vykakal. Buďte tak hodný a ukliďte to, jinak v tom budeme příště všichni šlapat." Teď už mě slyšeli všichni a dvě paní se rozpačitě ošívají a čekají, co bude, nicméně pán se opět ani nehnul! To už mě opravdu dožralo, ale podnikat něco víc jsem neměla odvahu a nervy. On totiž pán má pověst podivína, co svého psa příliš nezvládá, akorát se s ním chlubívá, že je to plemeno, co v zemi původu zabíjí šelmy nebo lidi nebo co, už nevím jakže to na mě kdysi pyšně volal, vlajíc na konci vodítka.

Obešla jsem blok a vrátila se k výběhu za deset minut. Pán s Tosákem už odešli a složení návštěvníků se mírně změnilo, pro nás k lepšímu. Vešli jsme dovnitř. Všimla jsem si, že paní s jezevčíkem tu stále je, tak jsem se jí šla zeptat, jestli pán po svém psovi nakonec přece jen uklidil (třeba chtěl jen v klidu dokouřit?). Prý ne a argumentoval tím, že Tosák má stejně průjem a taky že ho při tom neviděl. No neřád jeden!!! Pes průjem neměl, to jsem viděla jasně. A že chlap neviděl, kde se Bosák hrbil? Pěkně trapná výmluva! Čerstvé dílo po takovém velikánovi najde snadno i pacient se šedým zákalem a zhoršeným čichem! S takovým přístupem se pak nelze divit, že poslední dobou v našem jinak krásném výběhu s novýma lavičkama (děkuji tímto radnici Brno - Židenice) mnohdy není kam špápnout! Stačí ze pět takových blbů a problém je na světě. A nedělám si naděje, že snad tihle frajeři na chodníku uklidí, když ve výběhu nechávají svinčík. Tak jsem na milého pána upozornila aspoň další pejskaře, předně jistého razantního namakaného sportovce - ten už si dotyčného podá důkladně, jestli se stane svědkem podobné situace jako já.

Takže, milí pejskaři, kteří stále ještě razíte teorii, že hovínka jsou součástí přírody a pěkně hnojí travičku a stromečky: Zvykněte si nosit po kapsách sáčky! Nespoléhejte se na role u odpadkových košů, zákon schválnosti říká, že jakmile je potřebujete nejvíc, zrovna dojdou. Mějte sáčky úplně všude, v kalhotách, v bundách a doma pěkně naštosované hned vedle vodítka. A když vám přece v terénu dojdou z důvodu již třetího vyprázdnění vašeho milouše, tak poproste kolemjdoucího pejskaře, zda by vám sáček daroval - dělám to v nouzi běžně, líná huba holé neštěstí. Zvykněte si po sobě uklízet, doma přece taky splachujete  a  používáte wc štětku (aspoň doufám). A dále, milí poctiví pejskaři - sběrači: Vidíte-li darebu, co na hygienu kašle, nebuďte zticha, napoměňte jej. A řekněte o něm i ostatním pejskařům v ulici, ať si ho ohlídají. Jen tak bude líp :-)

Autor: Lucie Barošová | sobota 31.8.2013 8:00 | karma článku: 19,52 | přečteno: 932x
  • Další články autora

Lucie Barošová

S blogováním na iDnes končím

Před několika dny odešla z iDnesu Tereza Boehmová. Proč? Protože Babiš. A mě už to tu bez ní nebaví, zjistila jsem, že pro mě byla symbolem blogů. Takže to taky balím. Bylo mi ctí a potěšením během všech těch 101 setkání s vámi.

18.5.2017 v 10:08 | Karma: 21,60 | Přečteno: 1778x | Diskuse| Hyde park

Lucie Barošová

Kdo je tu intelektuál?

Jsem intelektuálka. A co vy? Kdo je podle vás intelektuál? Zkuste si zformulovat charakteristiku, jak ji vnímáte. Napište mi ji celou nebo nejvýraznější rys takového člověka - podle vás. Zajímají mě pozitivní i negativní významy.

3.4.2017 v 13:33 | Karma: 23,43 | Přečteno: 4718x | Diskuse| Ostatní

Lucie Barošová

Můj stý blog a top 10 zjištění

Dopracovala jsem se v blogování na iDnesu ke stovce. Co mi to dalo a vzalo? Extrakty poznání z nejvýraznějších oblastí, ve kterých jsem se ráchala, shrnu krátce a zvesela v deseti bodech.

10.2.2017 v 9:28 | Karma: 19,57 | Přečteno: 315x | Diskuse| Ostatní

Lucie Barošová

O prezidentovi a jeho hanobení

Ti komunističtí poslanci mají svým způsobem pravdu. Měli bychom se vyjadřovat slušně. Vadí na tom někomu něco?! Mno...

15.11.2016 v 23:31 | Karma: 23,10 | Přečteno: 754x | Diskuse| Politika

Lucie Barošová

Přichází 28. říjen 2016

Zítřejší státní svátek bude akční! Lidé budou zřetelně rozděleni hradní zdí na dva tábory, které se budou přít, kdo z nich je zrno a kdo plevy.

27.10.2016 v 14:10 | Karma: 27,23 | Přečteno: 1771x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  18:53

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Poslanci omezí prodej půdy cizincům, změní zákon po havárii na Bečvě

3. května 2024  5:16,  aktualizováno 

Přímý přenos Sněmovna má v pátek na programu vyšší ochranu nejlepší zemědělské půdy, novelu vodního zákona...

V Litvínově vnikl násilně do budovy gymnázia muž, policie podezřelého zadržela

3. května 2024  8:31,  aktualizováno  8:47

Několik policejních hlídek včetně psovoda a speciální pořádkové jednotky zasahuje u gymnázia v...

Nebojíme se, tahák nepotřebujeme. Maturanti vyrazili na písemky z češtiny

3. května 2024  8:24

Studenti posledních ročníků maturitních oborů v pátek ráno znovu usedli k písemné části společné...

Česko se v žebříčku svobody tisku propadlo o tři příčky, Slovensko ještě víc

3. května 2024  8:11

Česko si v žebříčku svobody tisku oproti loňsku pohoršilo o tři pozice, je sedmnácté. Pořadí vydává...

Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene
Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene

S příjemnými hřejivými pocity ze slunečních paprsků k nám ale míří i nebezpečné UV záření. To na nás působí celoročně, a proto je důležité sebe i...

  • Počet článků 100
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3059x
Autorka je píšící ilustrátorkou a tvůrkyní Omalovánek Lucie. Byla také pracovnicí v záchranné stanici pro dravce a sovy, canisterapeutkou, pracovala s dětmi a seniory, včetně postižených klientů. Byla externí novinářkou, muzikantkou ve dvou kapelách, zahradnicí, hadí ženou a tak všelijak. Nyní je na rodičovské dovolené a ve zlomcích volna se připravuje na pomalu, ale jistě se blížící nový start do aktivního života s větším rozhledem, jasnějšími představami a vysokými cíli.

http://www.omalovanky-lucie.cz/

Seznam rubrik