Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

28. 9. 2012 0:33
I vy jedna mystifikátorko.

-Lenin ve školce? Nepletete si ho s Křemílkem?

-Zlí lidé v NSR, to je nesmysl, byli jsme proti režimu, ne proti řadovým občanům. Dvojky z chování se dávaly za úplně jiné věci.

-Na nižším stupni ZŠ se učilo číst, psát a počítat, ne jací jsou nebo nejsou komunisté. Ale učilo se u úloze SSSR při osvobození a to vám zřejmě uniklo.

-Přejet tankem úmyslně kunu, to snad ani nejde. Jestli byl někdo znásilněn, chtělo to řešit na VB. Ta barikáda, to je nejlepší vtip, zkuste si to.

-Většina lidí měla v roce 89 barevnou televizi. O Horákové a uranových dolech nebyla řeč.

2 0
možnosti

Bára33

29. 9. 2012 23:01
Re: I vy jedna mystifikátorko.

Tak to jste asi žil v nějaké jiné republice... když jsem chodila pro své děti do školky, tak Lenina na nástěnce měli při každé, jeho výročí, dokonce se o něm učili básničku. O komuistech se učilo už na prvním stupni (mým dětem bylo v r. 89 9 a 10 let, takže to dobře vím). Řešit znásilnění ruskými vojáky na VB? Tak to vám mohli buď doporučit, ať to necháte být, že se to stejně řešit nebude (když jste narazil na slušnějšího policajta), nebo jste byl nařčen v pomlouvání Sovětského svazu (to když jste narazil na blba, což bylo častější). V r. 89 měla mezi mým známými barevnou televizi jediná rodina. A co se týká komunistických lágrů v uranových dolech, právě v r. 89 se o nich část lidí (těch tupějších či těch vyznávajících pštrosí politiku) dozvěděla, stejně jako o Horákové

6 0
možnosti
FM

fr-mottl

27. 9. 2012 15:47
v Badensku-Wuerttembersku vladnou

jiz rok a pul Zeleni a zemekoule se i nadale toci. Automobilky nikdo nezrusil, i nadale se smi jezdit autem a hospodarstvi se nesklada.

Presto pro radu lidi tam to bylo po 50 letech vlady krestanskych demokratu uplna revoluce. Ale ma to vyhody. Procistila se vsechna ministerstva, urady  - prisli novi pani. A protoze zatim nema nikdo nikde zname, tak se neda tak krast.

Prave proto je potreba zmena, i u nas. KOmuniste ani soc.dem nemaji samozrejme zadne prevratne recepty na neduhy kapitalismu, vsechno pobezi stejne - ale to koruptni podhoubi se trochu procisti.

Prosim spoluobcany aby volili soc.dem + komunisty - je to v nasem zajmu!

13 0
možnosti
OFK

old fashioned Kokodák...

27. 9. 2012 15:54
Re: v Badensku-Wuerttembersku vladnou

mottl, ty máš dost ;-D;-D

2 0
možnosti
TC

Thomas Carlyle

27. 9. 2012 15:26
Karel Kryl v roce 1992

Je  to vždycky  tak, že  staré struktury,  nebyla-li provedena  revoluce do konce  - ztratilo  se tempo   - staré  struktury posléze  revoluci zaškrtí, nastane  nové  císařství,  tak  jak  to  bylo  ve  Francouzské  revoluci. V císařství  se udělá  nová šlechta,  stará šlechta  se z části postíná nebo odstraní,  aby  se  znovu  renovoval  rod  této  šlechty  a  sešvagřil se s císařskou šlechtou. Vždycky tomu tak bylo a nastává to i v této zemi. To je můj názor. To znamená: nebudou tady žádné staré struktury, jsou tady dneska už  staronové  struktury  a  nedomnívám   se,  že  komunistická  strana  je nebezpečná. Právě staronové bolševické struktury - bolševickokapitalistické - se bojí komunistické strany. Dneska - jak to zní směšně - aby jim náhodou ty nakradené prachy nesebrala.

http://jark.wz.cz/nejsemnaprodej.htm

4 0
možnosti
JJ

1888

27. 9. 2012 17:45
Re: Karel Kryl v roce 1992

Hlavne si vsimni ze si sam sobe v prvni a druhe vete zasadne odporujes. Prudke spolecenske zmeny at jim rikas revoluce, kontrarevoluce nebo obcanska valka vzdy vynesou nove predevsim mlade muze, kteri jsou prave ve stadiu profesionalniho coming outu a rozhlizeji kolem jakou prilezitost by uchopiuli za pacesy. Je to stejne at je to Francouzska nebo Rijnova revoluce, nebo nastup nacistu. Staci se podivat na zname tvare. Stejne je to i se sametovkou. Najednou je vsude plno dvaceti peti letych prezidentu firem.

0 0
možnosti
DMP

Dluhousek Mirda Parkanovic

27. 9. 2012 15:25
desetileta autorka

stavi na silnicich za hodinu tak velkou barikadu ze to neprojedou ruske stroje zvladajici sibirske podminky (pritom s podobne starou kamoskou rozebiraji znasilnovani), k tomu ve druhe tride spoluzak dostal dvojku z chovani protoze mluvil neco o zapadnim nemecku

mila damo, nestydite se delat z lidi blbce? chapu ze madlove vam tohle mozna zbastej, ale jeste tu zijou lide, kteri tehdy skutecne zili a ne tahali kacery po pisku

12 0
možnosti
DMP

Dluhousek Mirda Parkanovic

27. 9. 2012 15:27
Re: desetileta autorka

mimochodem to je duvod proc lide budou volit komunisty cim dal tim vic

jedine co se proti nim namitne je nesmyslne povidani o tom co bylo pred dvaceti lety (okorenene lhanim) nebo nadavani za politicky vyber.

pri podpisu charty taky nikdo neresil podminky za prvni republiky (teda pardon resili to komunisti podobne jako dneska antikomunisti). uvedomte si to uz

3 0
možnosti
BO

Bartoš O.

27. 9. 2012 15:24
Demokracie

je nejvíce ohrožována lhostejností lidí dobrých, krátkozrakostí

většiny a špatnými úmysly jen malého počtu z nás. Pokud jim to dovolíte, tak

vám budou pořád kálet na hlavu, ať jsou rudí, oranžový nebo modří. Bohužel

český národ je nepoučitelný a stále většina věří mocipánům.

0 0
možnosti
K

kOBLICH

27. 9. 2012 15:40
Re: Demokracie

"... stále většina věří mocipánům..."

Nevěří, ale když ono se před nimi tak krásně hrbí! A když něco nevyjde, tak žádný MY, ale to VONI, voni za všecko můžou!

0 0
možnosti
PM

ShogunPajin

27. 9. 2012 14:47
Venujte se necemu jinemu...

Co kdyby nekdo zacal spis resit to, proc ti lide komunisty voli, kdyz se maji "tak dobre", nebo jak soucasna vlada zlepsuje podminky mistnich obyvatel, nez pindat plky stareho zbrojnose o tom, co bylo pred dvaceti lety. To mi pripomina plky komunistu o tom, jak se meli zebraci za prvni republiky bidne a takze kapitalismus je "desnej" system.

5 0
možnosti
JN

Já král 1

27. 9. 2012 15:11
Re: Venujte se necemu jinemu...

Lidé volí komunisty proto, že: Jejich hnusárny nezažili, tudíž je neznají. Až je poznají, bude pozdě. Jiní je volí jako formu protestu, a později (až si nebudou mít čím vytřít zadek) pochopí, že naletěli. Pár jedinců je volí z přesvědčení, a tito lidé patří na psychiatrii.

7 0
možnosti
ZV

žluto

27. 9. 2012 14:33
ano

Ano,komunisté byli "pěkní" lumpové!Ale jak dlouho o tom budeme hovořit,až tato země bude totálně rozkradená,zruinovaná,hospodářství rozkradené,v zahraničních rukách.....?Ještě za 20 let,za dalších 20 let.Otočme již list a podívejme se na to,co se v tomto státě stalo za těch 23 let:hospodářství-průmysl,který měl tradici od dob Rakouska-Uherska totálně zlikvidován-strojírenství,obuvnictví,zemědělství,sklárny,porcelánky,textilky-umělecké památky rozkradeny,obrovský státní dluh....:-(

11 0
možnosti
PV

pavsson

27. 9. 2012 14:31
Kamna

Komunisté jako Filip nebo Dolejš moc dobře vědí, že návrat "starých dobrých časů" je nesmysl, který ani oni sami nechtějí. Nicméně svoje intelektuálně nesmělé voliče v tomto bludu ochotně nechají. Proto se také vyhýbají co to jen jde tomu, aby převzali konkrétní odpovědnost. Tichá podpora, to je jejich program. Dál totiž mohou nabízet svoje vzdušné zámky. Neboli klidně ať ve volbách komunisté uspějí, protože jinak, než že si na ta do ruda rozpálená kamna lidé sáhnou, je nikdo nepřesvědčí. Problém je v tom, že některým lidem nestačí, že se spálili jednou. Doufejme, že jim bude stačit spálit se dvakrát...

4 0
možnosti
BO

Bartoš O.

27. 9. 2012 14:20
Doporučuji všem příznivcům komunismu,

aby se odstěhovali do komunistických rájů jako je Kuba, Severní Korea, Čína. Obyčejní lidé se tam mají nejlépe na světě.

7 0
možnosti
S

svann

27. 9. 2012 14:54
Re: Doporučuji všem příznivcům komunismu,

Ne každý kdo kritizuje současný režim je příznivec komunizmu.Dokonce ne každý kdo vzpomíná na doby socializmu je příznivec komunizmu.To jsou věci,co,Wogeltanz.

1 0
možnosti
FM

Gaston9

27. 9. 2012 14:03
Normálnímu pracujícímu

bylo za totáče dobře. Měl víc času na rodinu, kvalitnější jídlo a nestresoval, že přijde o práci. V pohodě splácel půjčky a to, co potřeboval, nakonec stejně sehnal. Byly to staré, dobré, zlaté časy.

12 0
možnosti
OM

oldu

27. 9. 2012 14:09
Re: Normálnímu pracujícímu

Ale to s tím kvalitnější jídlem jste myslel jako vtip, ne?

4 0
možnosti
  • Počet článků 100
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3059x
Autorka je píšící ilustrátorkou a tvůrkyní Omalovánek Lucie. Byla také pracovnicí v záchranné stanici pro dravce a sovy, canisterapeutkou, pracovala s dětmi a seniory, včetně postižených klientů. Byla externí novinářkou, muzikantkou ve dvou kapelách, zahradnicí, hadí ženou a tak všelijak. Nyní je na rodičovské dovolené a ve zlomcích volna se připravuje na pomalu, ale jistě se blížící nový start do aktivního života s větším rozhledem, jasnějšími představami a vysokými cíli.

http://www.omalovanky-lucie.cz/

Seznam rubrik