Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OS

tamta

12. 9. 2011 16:08
snad není úplně pozdě :-)

Stieg Larsson - trilogie Milénium

Robert Holdstock - Les mytág

Gerald Messadié - Člověk, který se stal bohem

0 0
možnosti
AS

viveka

1. 7. 2011 18:26
Richard Bach: Jonathan Livingston Racek

a Richard Bach: "Iluze"

0 0
možnosti
AS

viveka

1. 7. 2011 18:24
Kurt Vonnegut: Galapágy

Mám ale slovenský překlad, v češtině to není ono :-)

0 0
možnosti
TD

Tomio Dejmibura

29. 6. 2011 1:36
Par z dospeleho zivota

z humornych John Kennedy Toole Spolceni hlupcu , Martti Larni Ctvrty obratel a P.G. Wodehouse a jeho Jeeves

z detektivek J.H. Chase, Didier Danicken, Margaret York, Ruth Rendell, Simenon a jeho Maigret,  Lawrence Block a dalsi, z erotiky Josefine Mutzenbacher ci Tajny zivot :-)

spiritualita a zivot Paolo Coelho a jeho Alchymista ci Veronika se rozhodla zemrit a dalsi

Vsehochut  Dostojevkij, G. Flaubert, Chinua Achebe, Chaim Potok, Kobo Abe, R. Heinlein , odlehcena lit. pro zeny: Jane Austen, Golonovi a Angelika, ale jen tak do 6. dilu, Christiane F. My deti ze stanice ZOO, M. Waltari Egyptan Sinuhet a dalsi a dalsi

jeste J.M. Simmel a za ceske snad jedine Iva Pekarkova,  v detstvi jsem zboznovala S. Rudolfa, V. Styblovou, A. Lingren, E. Kastnera atd. Tech knih je moc na jeden komentar, ctu vsechno mozne, ale na rozdil od detstvi si vic vybiram.

0 0
možnosti
TD

Tomio Dejmibura

29. 6. 2011 1:38
Re: Par z dospeleho zivota

oprava> Didier Daeninckx

0 0
možnosti
HZ

DADAnce

29. 6. 2011 1:05
Dík za téma!

I když asi jdu s křížkem ... Ony jsou knihy, které jsem potkala ve správou dobu, vzaly mě, ale vím, že se k nim už asi nevrátím. A pak ty, které můžu číst dokola... z těch prvních to bylo: E.Bronteová - Na Větrné Hůrce; Giradoux - Zuzanka a Tichý oceán; J.Šotola (všechno); V.Korner (nemůžu najít přehlasovaný o); Remarque;...Jo! A Steinbeck - zvlášť O myších a lidech a Na Plechárně.

Druhá kategorie: Jerome Klapka Jerome - Tři muži ve člunu a na toulkách; J.Hašek - povídky; A.Milne - Medvídek Pú; F.S.Fitzgerald;...

Pak jsou knihy, ke kterým se vracím tak nějak nedobrovolně - předčítám je dětem: A.Ransome; A.Dumas -Tři mušketýři; Děti z Bullerbynu; G.Durrell.. a užívám si to.

A pamatuju se, jaký pro mě byl požitek, když jsem po několikatýdenní abstinenci (způsobené porodem a permanentním nevyspáním) začala číst Francoise Saganovou...

0 0
možnosti
LB

Lucie Paceltová

28. 6. 2011 15:58
Děkuji vám všem!

1 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

27. 6. 2011 22:44
Já přečtu skoro všechno

od Růženky (Růženka je z příbuzenstva) až po Justinu (čili prokletí ctnosti). ;-)

-

Zajímavé čtení jsou knížky Stanislava Grofa, nejčastěji čtu Sienkiewicze, a nejvíc si užiju fantasy - třeba Zelazneho Amber nebo Sapkowského - třeba Narrenturm.

-

A mám rád knihy, jejichž hlavní hrdinové stojí za sympatie - ať už je píše Dick Francis, Robert A. Heinlein nebo Dan Brown.

0 0
možnosti
L

lajika

14. 7. 2011 13:11
Re: Já přečtu skoro všechno

S Justýnou jsem smutně pochodila, když mi byl výtisk zapůjčený spolužačkou Mirkou Podsedníkovou zabaven v hodině chemie....

(ona se na mě tenkrát dost zlobila a já ji chápu. Byla to svým způsobem vzácnost)

A hrdinové Dana Browna mi za sympatie nestojí, protože jsou obyčejně buď naprosto nereální anebo pošahaní paranoici, jinak jejich zcela nelogické počínání vysvětlit nelze. A navíc ta klišé, ta klišé. Proč jsou všichni stejní a všichni tak oddaní vlajce? Ale gegen den gusto, keinen dišputát, Francise čtu ostatně ráda i když jeho hrdinové taky jako by si z oka vypadli a nevadí mi to.

0 0
možnosti
H

horak29

27. 6. 2011 16:53
Tak já taky...

jednoznačně vede: Jan Procházka - Přestřelka,

pak klasika... Saturnin, Betty Mc.D., Roald Dahl, Karel Michal, Bram Stoker - Dracula, P.Ryan - Jak jsem vyhrál válku, .. joo a G. Perrault - Tajemství dne D, Waltari fakt jen Sinuhet.. ostatní nic moc, ač jsem zavilý milovník detektivek... mrknu na knihovnu:

mám ráda klasiku, takže: Christie, P.D James, E.Queen, R. Rendellová (jen něco-insp.Wexford), N.Marshová, Rex Stout, P.Quentin, Simenon, Doyle, R.v.Gulik jasně, D.L.Sayersová, Wycliffe, J.B Livingstone, G.K Chesterton... Z našich Erben (nikoli Karel Jaromír), Fiker, Kačírková (dokud nezačala psát ty blbiny z poslední doby).. je toho víc, ale taky už se špatně shánějí... antikvariáty téměř neexistují, nově se vydává jen to, co "letí" a na aukru apod. snad lidi ani nečtou - nebo neprodávaj:-/

0 0
možnosti
HZ

DADAnce

29. 6. 2011 1:07
Re: Tak já taky...

Zajeďte do Prahy, tady je antikvariátů docela dost...

0 0
možnosti
G

Gmur

27. 6. 2011 15:09
Zdena Salivarova

Honzlova.

je podle me neprekonatelne dilo.

0 0
možnosti
L

lajika

27. 6. 2011 15:22
Re: Zdena Salivarova

ale ne, to je děsně smutný....

0 0
možnosti
  • Počet článků 100
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2863x
Autorka je píšící ilustrátorkou a tvůrkyní Omalovánek Lucie. Byla také pracovnicí v záchranné stanici pro dravce a sovy, canisterapeutkou, pracovala s dětmi a seniory, včetně postižených klientů. Byla externí novinářkou, muzikantkou ve dvou kapelách, zahradnicí, hadí ženou a tak všelijak. Nyní je na rodičovské dovolené a ve zlomcích volna se připravuje na pomalu, ale jistě se blížící nový start do aktivního života s větším rozhledem, jasnějšími představami a vysokými cíli.

http://www.omalovanky-lucie.cz/

Seznam rubrik