Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZP

Kvůli hrozícímu zákazu domácí zabijačky prasete ze strany EU jsem s přáteli založil před pěti lety občanské sdružení Přátelé vepřové pečínky a tuto činnost prakticky udržujeme a kultivujeme např. tím, že prasátko před porážkou opijeme, aby nebylo ve stresu. Krmíme prasátka převážně takovými rostlinami, které nekonkurují lidské potravě a pěstují se na půdě jež se příliš nehodí pro zemědělskou výrobu. Také jsou hodně venku při pěkném počasí. To že se i přežvýkavci krmí polními plodinami, místo pastvy, je samozřejmě blbina. Na druhou stranu zemědělská půda kterou má lidstvo k dispozici je pouze cca z jedné třetiny vhodná pro polní plodiny, zahrady a pod. Ostatní je vhodnější pro pastvu, což pomáhá půdu kultivovat. Pokud bychom byli všichni vegani, museli bychom umožnit jiným predátorům regulovat početní stavy tak zvaných hospodářských zvířat, čímž by se pro nás stala příroda nebezpečnou, nebo bychom museli zasáhnou to nejpřirozenějšího pudu, tedy do rozmnožování ( kastrací, geneticky a pod.), což je ještě horší, než "predátorství". Více na http://prateleveprovepecinky.unas.cz/main.html

0 0
možnosti
Foto

Milí sdíleči, děkuji vám! Teda - stovka!!! To jste milí V

0 0
možnosti
Foto

no tak jo, až si dám příště steak, dám mu zahrát nějakou pěknou písničku.;-D

4 0
možnosti
DD

:-) A věneček, nezapomeňte na věneček! Třeba žloutkovej, jako zákusek.;-);-D

1 0
možnosti
JM

Takže za důstojný způsob života zvířat (nic proti) se bojuje. A co tak bojovat i za důstojný způsob života lidí?

1 0
možnosti
Foto

Ano, to také můžete. Nevylučuje se to ;-D

1 0
možnosti
Foto

Osobně mi přijdou závažnější čísla lidí, kteří zemřou hlady nebo na podvýživu :)

2 0
možnosti
Foto

Jak jsem psala, taky zvířata jím a nejsem hrotič (ač jsem pár let např. pracovala v záchranné stanici pro dravce a sovy - to mi přijde jako praktičtější pomoc přírodě). Ale není myslím cílem soutěžit, co je prospěšnější - k zamyšlení jejich akce je - např. kde nakupuji maso atd., více jsem vyjádřit nechtěla :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 100
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3059x
Autorka je píšící ilustrátorkou a tvůrkyní Omalovánek Lucie. Byla také pracovnicí v záchranné stanici pro dravce a sovy, canisterapeutkou, pracovala s dětmi a seniory, včetně postižených klientů. Byla externí novinářkou, muzikantkou ve dvou kapelách, zahradnicí, hadí ženou a tak všelijak. Nyní je na rodičovské dovolené a ve zlomcích volna se připravuje na pomalu, ale jistě se blížící nový start do aktivního života s větším rozhledem, jasnějšími představami a vysokými cíli.

http://www.omalovanky-lucie.cz/

Seznam rubrik