...A pod čím se asi tak budeme za měsíc líbat, he?!

Procházeli jste se dnes pod třešní? A viděli jste to, že jo? Vážení, tomu říkám průšvih, jaký už tu nebyl celé roky! Jak jen to na prvního máje vyřešíme...? Hynku! Viléme! Jarmilo! Hilfe!!!

Lucie Paceltová

Internet byl dnes plničký aprílových vtípků. Nu, proč ne, některé byly výborné a zasmála jsem se. V dobré náladě jsem se pohybovala bytem... Ale s tím je teď konec! Před chvilkou jsem se vrátila z prochajdy na místní kopeček řečený Bílenda (zakomplexovaní brněnští předkové jej pojmenovali Bílá "hora", cha cha) a srdce  mi bije na poplach!

Všude květy: bílé, žluté, fialové, modré, je jich moc moc. Ovšem, že vím a vnímám, že jaro letos přišlo o více než měsíc dříve. Vcelku jsem se už smířila i s tím, že kdeco beztak výhledově pomrzne nebo uschne, ne nadarmo jsem mimo jiné zahradnice. Ale to nejdůležitější jsem opomíjela: na prvního máje už budou třešně dávno zelené! A všichni víme jak to chodí: dívky a ženy mají být na prvího máje políbeny pod rozkvetlou třešní, aby neuschnuly a byly krásné a svěží, jako ty kvítky jara... Co se stane, budeme-li políbeny pod bujnými listy? Zezelenáme?! Nevím, ale riskovat to nebudu! Zbývají mi tedy jen tři další slabé verze:

1) Políbíme se pod rozkvetlou třešní prvního dubna! Konzultuji to během psaní s mým "Vilémem"  - byla jsem suše a pragmaticky odmítnuta, žadatel ani neodlepil zrak od monitoru. Tož nic.

2) Usuším květy a za měsíc se políbíme pod rozevřeným herbářem. Smích a do toho by prý teprv nešel. Ale Vilém konstatoval, že možná v té době už budou třešně červené, tak když mi dá hubana, budu po celý rok šťabajzna k nakousnutí.

3) Tedy se políbíme pod jakýmkoli jiným kvetoucím stromem či keřem. Nebylo by to vlastně po prvé, občas zkrátka třešeň nebyla po ruce, zato šeřík omamně voněl... Vilém pokrčil rameny (nebo jen klikl myšku?) a mlčení znamená souhlas. Tak to bychom měli. Uf! Mohu v klidu usínat...

A jak to zmáknete vy? Případně které jiné botanické druhy se vám osvědčily? Doporučuji vypracovat si krizový plán také předem, pak už vám a vaší lásce nebude nic stát v cestě, ani vrtochy přírody :-)

Autor: Lucie Barošová | úterý 1.4.2014 20:03 | karma článku: 13,93 | přečteno: 460x
  • Další články autora

Lucie Barošová

S blogováním na iDnes končím

18.5.2017 v 10:08 | Karma: 21,60

Lucie Barošová

Kdo je tu intelektuál?

3.4.2017 v 13:33 | Karma: 23,43

Lucie Barošová

O prezidentovi a jeho hanobení

15.11.2016 v 23:31 | Karma: 23,10

Lucie Barošová

Přichází 28. říjen 2016

27.10.2016 v 14:10 | Karma: 27,23