Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EH

Kahlan Amnell

28. 2. 2012 11:57
Rozumím Vám...

Málokdy je člověk na pracovním trhu žádaný. Buď je po škole bez praxe nebo má malé děti, anebo pak už je moc starý.

A v tom mezidobí, kdy má praxi a není starý, zrovna práci má a nemusí ji měnit.

Z vlastní zkušenosti doporučuji větší firmu, kde jsou lidé na zastupování a tudíž majitel neřeší paragrafy nebo zkrácený úvazek. Řidičák a angličtina není nutnost, jenom se firmy snaží protřídit zájemce.

Co se týče osmnáctileté ratolesti, proč ji trošku nezaměstnat? Jednou je součást rodiny, musí se podílet i na potížích, nejenom si užívat studentského života. Budoucí manželka hodně ocení jeho samostatnost a schopnost podílet se na fungování rodiny.

0 0
možnosti
ŠA

s.m.

27. 2. 2012 19:06
karma,

za to, že jste konečně povolila diskusi;-) Já Vás občas čtu a to, že jste neměla diskusi, byla škoda.

Já našla po dvou měsících, byl to spíš zázrak,ale zázraky se občas dějí;-) Tak neklesejte na mysli....a hledejte i mimo své bydliště, dojíždění není žádná tragédieR^

0 0
možnosti
F

furtkecal@seznam.cz

27. 2. 2012 16:39
? a zaměstnavatel údajně nemá povolení přijímat ?

8-o?8-o

0 0
možnosti
E

elioza

27. 2. 2012 17:27
Re: ? a zaměstnavatel údajně nemá povolení přijímat ?

:-)tak mi to řekla personální referentka a "údajně" proto, že já jí nevěřímRvještě nějaký dotaz?? ráda vysvětlím;-)

0 0
možnosti
JS

Jana Kolářová

27. 2. 2012 16:28
nic ve zlém

- dokonce jsem přemýšlela, jestli sem ten názor mám napsat, ale třeba Vám k něčemu bude. Nechci se Vás dotknout, ale na mě to působí divně - nejvíce prostoru spotřebováváte na vyjmenování toho, co všechno nelze (neumíte anglicky, nemáte řidičák, nesmí to být na úkor rodiny a mělo by to být v místě bydliště - jen namátkou z hlavy). Z blogu není moc znát, co vlastně nabízíte, ale on to ostatně není inzerát do rubriky práce. Ale na můj vkus se za tou prací málo ženete, víc hledáte důvody, proč nejde tohle a tamto. Ale opakuji, nechci se Vás dotknout - jen to tak na mě působí. JK

0 0
možnosti
E

elioza

27. 2. 2012 17:24
Re: nic ve zlém

:-)nedotýká se mě to, neznáte detaily a správně jste podotkla, toto není inzerát určený k hledání práce. Navíc zde nehodlám uvádět, co mohu nabídnout já, neb nejste potencionální zaměstnavatel. Práci mi nenabízíte. ;-)

Toto je spíš úvaha na téma Hledání práce se čtyřicítkou na krku, za určitých okolností. Přeji hezký zbytek dne:-)EO

1 0
možnosti
O

Oliverko13

27. 2. 2012 16:26
Je to jednoduché

člověk musí pracovat a práci rozumět,aby se nestal nadbytečným.

0 0
možnosti
E

elioza

27. 2. 2012 17:24
Re: Je to jednoduché

8-onepovídej, fakt?!;-D

1 0
možnosti
JV

Žadatel

27. 2. 2012 14:52
Co dělat ?

Zeptejte se Drábka. On Vám to vysvětlí.:-/

0 0
možnosti

čistotné čuně

27. 2. 2012 13:31
No jo,

nabídka a poptávka. Škoda, že jsme nebyli vychováni tak, abychom chápali, co ta dvě slova obnáší. Pro nás nevychované je to pak celkem herda do zad. Budete asi muset buďto: a) slevit ze svých "ale" a valnou část jich ubrat, nebo se naopak přizpůsobit "ale" potencionálních zaměstnavatelů- oprášit řidičák, doučit se cizímu jazyku aktivně a leckde přidat.  Nebo napsat blog, třeba se někdo chytí. 

Nebo zkusit něco sama, ÚP by vám měl vyjít vstříc nejen rekvalifikací (která se dá v případě nalezení zaměstnání ukončit), ale i dotací na vytvoření živnosti. Podmínkou je udržet ji alespoň půl roku, dříve rok. Dotace bývala do 50 tis Kč, aktuální informace jsou určitě k nalezení. Malá rada závěrem: Pokud zkusíte něco sama, buďte při zpracovávání finanční analýzy svého budoucího podnikání asi osmkrát větší pesimista, než největší pesimista, kterýho znáte natolik, že si od něj necháte poradit. Držím kopejtka.

4 0
možnosti
RK

semelik

27. 2. 2012 13:25
Hledáte už dva měsíce? Takže zítra se stavíte pro oranžovou

vestu a kleštičky nebo pometlo a jdeme sbírat. Hledat budete až večer.

1 0
možnosti
PJ

PájaZítra

27. 2. 2012 17:49
Re: Hledáte už dva měsíce? Takže zítra se stavíte pro oranžovou

jenom dva měsíce? tss, já hledal skoro 3 roky, podobnej případ - oficiálně jakoby převzdělanej (maturita na gymplu plus část vysoký školy), takže za dělníka mě nikde nechtěli (protože holt nemám výuční list), za kasu do supermarketu taky ne, to oni radši ženskou jen vyučenou...

praxi mám za 20 let akorát v IT jako počítačovej technik a správce sítí, nic jinýho jsem nikdy nedělal, nejsem žádnej programátor a jsem bez talentu na cizí jazyky...

na odesílaný životopisy nikdo ani nereagoval (na 100 odeslanejch jen 4 zamítavý reakce a 1 pozvání na pohovor...)

nakonec se to hledání zadařilo, na několikátý pokus přihlašování do personální agentury mě konečně vzali a už měsíc dojíždím 40 minut busem či vlakem do krajskýho města, dělám operátora na technický podpoře telekomunikační společnosti, ale nic není jistýho, mají tam nároky na vedení co nejkratších hovorů, což se s některýma zákazníkama dost těžko splňuje (zapojování kabelů, restarty modemů a settopboxů jsou na dlouho...)

3 0
možnosti
  • Počet článků 88
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1876x
Kliknutím na foto autorky se zobrazí všechny její články...

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články