Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

heleďte a není taky slušná schizofrenie podporovat léta velkými financemi rozvoj obce, kterou chci zbourat?

0 0
možnosti
LV

Ještě jeden postřeh..trošku hnusný, ale měl by zaznít....když v roce 1945 byly odsunováni Němci z Horního Jiřetína, tak měli pár hodin na sbalení věcí, teď je možnost dostat nadstandartně zaplaceno, ovšem to se mluví o kořenech a domovu. V Jiřetíně bydlí spousta lidí v obecních bytech, nebo podnájmu. Pan starosta vlastní stavební firmu a disponuje naditým rozpočtem ....... takovou figuru pustit by byl hřích...

0 0
možnosti
LV

V Jiřetíně už výkup probíhá...dle ČT vlastní 1/3 nemovitostí jeden zastupitel. Plátí trojnásobek odhadu. Jedná se o začarovaný kruh, někteří obyvatelé tam prodají zříceninu za slušné peníze a jdou stavět nový dům, protože je to ideální investice. Vhodná by byla stavební uzávěra - i kdyby limity nebyly prolomeny, tak uhlí v majetku státu je potřeba chránit a není možné, aby starosta z peněz od šachty (z běžného rozpočtu by prostředky neměl) připravoval parcely pro spekulanty - tím zbytečně navyšuje budoucí vypořádání a tím zvyšuje cenu uhlí do budoucna. Limity jsou bohužel český unikát, v Německu se vesnice bourají, vyvlastňuje se kvůli uhlí, ale do téhle fáze demokracie nám spousta let chybí. Tady bohužel panuje strach z protestů eko organizací a dělání politiky na první pohled líbivě na jedno volební období.

0 0
možnosti
MP

No já nevím, v komunální politice se na úrovni malé obce pohybuji roky a neumím si představit, že by najednou vypadla polovina příjmů. Ty obce budou mít opravdu za pár let zásadní problém. Samozřejmě chápu, že stěhování není příjemné nikdy, ale kdybych byla sama v té situaci, tak bych o tom, samozřejmě v případě opravdu dobrých kompenzací přemýšlela. Když se to totiž vezme pozitivně, tak je to možnost přestěhovat se do nového domu nejspíš i v hezčí lokalitě a to zadarmo. Nebo zůstat a vědět, že za pár let bude obec čekat úpadek. To není moc růžová vyhlídka.

1 0
možnosti
IH

Vy jste komik. Evidentně jste v Horním Jiřetíně nikdy nebyl.

Třicet nebo kolik let obyvatelům vyhrožují vystěhováním, stavební uzávěra, šílená díra do země hned za obcí viz mapa:  https://www.google.cz/maps/place/Horn%C3%AD+Ji%C5%99et%C3%ADn/@50.5485786,13.5433286,3960m/data=!3m1!1e3!4m2!3m1!1s0x4709f5ec748678af:0xa284bbac33f3c595!6m1!1e1

Ty peníze jsou nicotná záplata za takovéto sousedství.

5 0
možnosti
AK

Jenže při prolomení limitů už nebude komu platit, protože žádný Jiřetín nebude.

3 0
možnosti
Foto

Nevím, proč se kolem Jiřetína dělá takový cirkus. Všude na západ od nás, třeba v Německu se těžaři dohodnou s obyvateli vesnice a řeknou jim pod váma je uhlí, která stát potřebuje. Zde vám dáváme návrh, kde by mohla vaše nová obec stát.  Zvolte se místo,kde ji chcete mít vystavenou a řekněte si jak má vypadat a co chcete, aby tam bylo vybudováno. Dohodnout se a obec se odstěhuje do nového. To, že se limity v současné době neprolomí na věci nic nemění. Uhlí se neodstěhuje a bude tam stále. Kde je psáno, že za několik let stát dojde k závěru, že to uhlí potřebuje a stejně jej vytěží, zejména, když je tam uhlí na 70 let a jedná se o uhlí, která se používá v teplárnách.

2 0
možnosti