Mutuje ministr Mládek v superstar? Proboha, jen to ne!

O ministru průmyslu a obchodu Mládkovi si už měsíce šuškají vrabci na střechách, že je vládním mužem na odstřel. Premiér Sobotka ho zatím podržel. 

Nicméně mu vyčetl, že musí svou práci více prodávat a změnit se z mediálně neviditelného ve hvězdu ramp, což se mu zatím moc nedařilo. O tom, že Mládek není žádný mediální playboy si přečtěte zde.

Mládkovi se z ministerského křesla evidentně nechce a tak zatnul zuby a skočil rovnýma nohama do neklidných vod šoubyznysu. Spíše to ale vypadá na kafkovskou metamorfózu. Zatím tedy ještě nezpívá jako jeho předchůdkyně Vlasta Parkanová, ani se neodhaluje v bazénku po vzoru svého stranického kolegy a možná budoucího prezidenta Škromacha. Za příklad si vzal spíše současného prezidenta a v reportáži TV zNova, zřejmě na základě dobré práce nějaké PR agentury, ukázal veřejnosti, jak umí trávit ryze chalupářskou dovolenou s rodinou na venkově.

Bystří diváci TV zNova tak dostali jasný vzkaz, že je ministr vlastně takový náš Honza, který dělá stejné věci, jako my všichni ostatní. Tak to přece máme rádi, takové politiky chceme. Žádné nabubřelé technokraty ani frajírky, kteří si za naše peníze užívají bělostného písku a tyrkysového moře kdesi v Karibiku. Ale pěkně v teplákách štípat dřevo na zahradě, blbnout s dětmi a večer zaskočit na dvě pivka a pokec s domorodci. Zkrátka pravá česká venkovská idylka.

Jestli to bude Sobotkovi stačit, to se dozvíme nejspíš během podzimu. Každopádně pro nás všechny občany by bylo určitě lepší, kdyby se ministr stal opět neviditelným a veškerou energii věnoval práci. V oblasti průmyslu a obchodu je jí totiž víc než dost. Stačí si vzít třeba takovou energetiku. Vláda sice schválila koncepci pro další léta, ale zatím nikdo pořádně neví, jak ji naplnit. Na jaderné elektrárny totiž evidentně nejsou peníze, obnovitelné zdroje u nás trpí řadou problémů od neideálních přírodních podmínek až po katastrofální pověst fotovoltaiky, na kterou všichni doplácíme ze svých daní miliardy a uhlí je stále v pozici zdroje, který již není v módě.

Snad se nedočkáme černého scénáře, kdy se bude premiér Sobotka se zalíbením dívat na televizní reportáž, v níž ministr Mládek například venčí pejska či jezdí na kolečkových bruslích, a najednou vypnou proud. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Ovčáček | úterý 25.8.2015 9:24 | karma článku: 11,69 | přečteno: 348x