Jsem (byl) skinhead a kdo je víc?

Daniel Landa, pro jedny pojem a člověk, ze kterého se jim třepou kolena a jako stádo chodí na jeho muzikály.  Pro druhé smutná figurka představující rasismus, nesnášenlivost a xenofobii.

Nic ve zlym proti turistům
Když se sem chtěj podívat
Jenže neni možný tady žít
A taky pracovat
Co to bylo za ránu?
Kdo nám to sem z palmy spad?
Černý voči, černý tělo
To neni můj kamarád!

Mistr prostě nikdy nebyl rasista a nikdy neměl nic proti lidem s odlišnou barvou pleti. To jen zlí a špatní lidé z univerzity na něj kydají špínu, až se ho „chudinky“ musí na facebooku zastávat jeho germánská žena, kterou si na svém krátkém krku nosí jako urkunde za to, že již není skinheadem.

Když si „mistr“ pořídil hospodu Rudý Baron, která  byla pěkně červená jako barva letadla, na kterém létal za první světové války Manfred Albrecht svobodný pán von Richthofen, tak se v podzemí hospody chlastalo a mávalo pravačkama tak dlouho, dokud se nepadlo na hubu… Takové pěkné doupě to bylo, viď Dane?

Že to mávání pravou je pomluva? No nevím, taková Lucka Bílá by mohla vyprávět. A nejen ona. Lidi mají krátkou paměť, ale na něco jsou hákliví a tím něčím jsou národní neuchopitelné pojmy jako je právě Karel IV. Pro mne je nepředstavitelné, aby se Landa přiživil na dalším Karlovi, když toho jednoho krásně lidsky čistého dokázal tak neuvěřitelným způsobem poblít skrze svoje coververze jeho geniálních písniček….R.I.P. Karle Kryle a sorry za toho kašpara.

 

Autor: Petr Ovčáček | úterý 19.5.2015 20:19 | karma článku: 31,64 | přečteno: 7497x