Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Jenda41

5. 5. 2010 13:55
Pro pány diskutéry

Velký problém je, že k tematice energie se velmi "kompetentně" vyjadřují lidé, kteří nemají pojem, jak se dá doma "spravit zástrčka". Takoví chtějí rozhodovat o aotomových i jiných elektrárnách. Pro článek Karma! R^

0 0
možnosti
PL

Mokasina Alan

5. 5. 2010 15:38
Re: Pro pány diskutéry

Myslíte autora článku?? :-)R^

0 0
možnosti
PL

Mokasina Alan

5. 5. 2010 12:42
no to jo

nenechte se vysmát pane ;-D

0 0
možnosti
T

twin

5. 5. 2010 12:00
Pokusím se tedy vidět kauzu komplexně

Rozhodnutí o rekonstrukci elektrárny Prunéřov znamená především podstatné prodloužení její životnosti. Po desetiletí bude pokračovat spalování hnědého uhlí, které bude třeba také těžit. Budou tedy neodvratně prolomeny těžební limity. Budou drancovány zásoby suroviny, které v dlouhodobější perspektivě nemáme nazbyt a měla by být proto využívána co nejhospodárněji. Tedy nikoliv spalována v elektrárnách či teplárnách, ale zpracovávána chemicky. To vše v době, kdy ČR má přebytky elektrické energie a ČEZ ji masivně vyváží. Chápu, že páteří české energetiky budou ještě dlouho jaderné elektrárny, zároveň však také jejich provoz musí být velmi přísně monitorován, každá chyba by mohla mít nedozírné následky. Především je třeba usilovat o úspory ve spotřebě energií, neplýtvat (zasněžování sjezdovek), používat všude co nejvyspělejší technologie a co nejvíce využívat obnovitelné zdroje. Chybou není rozvoj fotovoltaiky, ale to, že nebyl podmíněn investicemi do regulačních systémů. Vítěz? ČEZ!   

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

5. 5. 2010 12:10
Re: Pokusím se tedy vidět kauzu komplexně

Jediný regulační systém pro fotovoltaiku jsou nukleární a uhelné elektrárny.

Neexistuje jiný fyzikální systém který by to dokázal v tom měřítku v jakém chcete. Takže to si strčte za klobouk.

Pokud ste neměl alespoň základy energetiky na silnoproudé elektrotechnice tak držte zobák a nekafrejte do věcí kterým nerozumíte.

Zelení pořád žvaní co si představují ale prostě to není v praxi možné. Pokud chcete  funkční regulační systém tak ho VYMYSLETE A POSTAVTE.

Už současné systémy mají problém pracovat s tak velkými sítěmi jaké jsou. Jediná regulační možnost by byla kompletní decentralizace. (ale pak vás chci vidět jak budete nadávat až ten jeden zdroj na který budete připjen vypadne)

0 0
možnosti
T

Tecumtha

5. 5. 2010 11:35
alespoň je vidět, kdo Dusíka řídil

pro Zelené to zase byla jen možnost se zviditelňovat a celou věc politizovat

0 0
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1332x
Miroslav Ouzký se narodil 18.8 1958 v Chlumci nad Cidlinou. Vystudoval lékařskou fakultu UK, do roku 1994 působil jako lékař v Kadani. V roce 1991 se stal členem ODS, politickou kariéru začal jako člen Městského zastupitelstva Kadaň, v roce 1998 byl zvolen poslancem za ODS. Aktuálně působí v Evropském parlamentu, kde je členem a koordinátorem Výboru pro životní prostředí, veřejné zdraví a bezpečnost potravin (ENVI), místopředsedou Delegace ve Smíšeném parlamentním shromáždění AKT-EU, náhradním členem Výboru pro zahraniční věci (AFET) a členem grémia ODS.

Seznam rubrik