Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

stapo

18. 4. 2010 0:54
Ano, připravit se

Nelze zpochynit, že většina ledovců taje, klima se mění, něco se děje. Už aby ta EU a tím i konečně MŽP ČR začalo s projekty, které skutečně připraví naši krajinu na klimatické změny. Scénáře klimatických změn jsou již dávno známy. Také se ví, co to pro ČR znamená a co s tím. Jenže MŽP (a nejen oni) si místo odborného postupu politikaří. Ach jo.

0 0
možnosti
K

kareldrabek.blog.idnes.cz

18. 4. 2010 8:49
Re: Ano, připravit se

Scénářů je dost. Záleží ale na tom, jaké vstupní podmínky se použijí. Jiný scénář budou předvádět ekošílenci, jiný odborná pracoviště. Nikdy nebude ale předpověď dokonalá. 

Dost vědeckých pracovníků ale začíná upozorňovat, že pro nás by bylo oteplení výhodné. Tedy platit cokoli, co změny omezí, je škodlivé.

0 0
možnosti
A

Amoniak

14. 4. 2010 21:22
Bohužel

Bohužel si stále mnoho Evropanů myslí že na ekologické hrátky máme. Zatím nikdo nenašel odvahu říct nahlas abychom se podívali třeba na předměstí čínských velkoměst - tam bychom mohli zahlédnou něco z naší budoucnosti.

Propad přijde takjaktak. Ale zas bychom ho nemuseli moc urychlovat a prohlubovat jen kvůli zeleným šílencům.

0 0
možnosti
MN

boruvka

14. 4. 2010 21:19
Bylo prokázáno,

že klimatologické ústavy GISS a Climategate lhaly a  falšovaly výsledky. O tom se ale nemluví, protože se to zainteresovaným vykukům pod ekologickým pláštíkem nehodí. Zřejmě to bude větší byznys  než si dovedeme představit  a ti, kteří z něho těží, se ho samozřejmě nevzdají.

0 0
možnosti

Mablung

14. 4. 2010 20:39
ekonomie

Ekonomie je mezi mnohými lidmi sprosté slovo. Celá EU funguje na ideologii, ne ekonomii a podle toho to i vypadá. Po celou dobu naší civilizace byli ceněni lidé s velkými ideály, zatímco lidé uvědomující si ekonomickou realitu byli za přízemní suchary, v tom lepším případě

A zelení? Jak sám víte, kdo byť jen zaprotestuje proti zeleným či by drze chtěl ekonomický rozbor, je vyobcován ze společnosti ...

0 0
možnosti
RR

rezjir

14. 4. 2010 20:25
Bude zima, bude mráz

kam se ouzký, kam schováš. Pod duchnu. Pod duchnu schovám se, tam si trochu vydychnu, Copak nám tak vydechuješ, kysličnik uhličitý nadechuješ, Nějak nám ale modráš, co k tomu pod tou duchnou dodáš. Nedodám už nic, na hrob mi stavějte svíc. Kysličník uhličitý v teple jsem nadechl, naposled jsem vydechl, globální změnu jsem si užil, v boji s bolševiky jsem se tužil, byl jsem jsem jak modrý tuřím, teď pod duchnou změnu jsem si neužil.

0 0
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1332x
Miroslav Ouzký se narodil 18.8 1958 v Chlumci nad Cidlinou. Vystudoval lékařskou fakultu UK, do roku 1994 působil jako lékař v Kadani. V roce 1991 se stal členem ODS, politickou kariéru začal jako člen Městského zastupitelstva Kadaň, v roce 1998 byl zvolen poslancem za ODS. Aktuálně působí v Evropském parlamentu, kde je členem a koordinátorem Výboru pro životní prostředí, veřejné zdraví a bezpečnost potravin (ENVI), místopředsedou Delegace ve Smíšeném parlamentním shromáždění AKT-EU, náhradním členem Výboru pro zahraniční věci (AFET) a členem grémia ODS.

Seznam rubrik