Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
R

RomanH

25. 1. 2011 14:40
Jak může někdo chválit ERÚ !?!?

!!Pro posouzení pochválení ERÚ je třeba trochu rozumět tomu, co vlastně chválíme. Dle mého názoru by člověk Vašeho postavení měl vědět o čem mluví, bohužel tomu tak zřejmě není. Zavádějící údaj 1650 MW totiž je po pravdě 1650 MWp což je reálně 1402,5 MW ( to je výkon na střídačích ). Tento výkon nelze překročit, neboť střídač větší výkon do sítě nepustí. Spolu s podhodnocenou spotřebou ČR v cca o 10%, vycházel ERÚ ze špatných čísel a ke špatným číslům také došel. V podstatě se dá říci, že naší politickou reprezentaci ČEZ a jeho věrní dokonale usměrnili. V občanech vyvolali nenávist a zlobu vůči lidem, kteří ve většině případů mají do "solárních baronů" velmi daleko. Můžete se teď bít v prsa, co jste pro běžného občana udělali, ale v podstatě mu na poplatcích za OZE berete více, než je skutečně třeba a teď skutečně nevím, zda je to záměr ( utopit to v rozpočtu ) nebo neznalost !?!?! 

0 0
možnosti
MK

milmil

24. 1. 2011 22:50
jste demagog

proč jste nenapsal také to , že celou hysterii kolem fotovoltaiky rozpoutal ČEZ, který tvrdil že na Silvestra budou v provozu solární elektrárny o výkonu 2500 MW. Zároveň alarmoval , že cena elektřiny pro domácnosti stoupne asi o čtvrtinu. Ekologické organizace přitom předpověděly, že solárních elektráren bude do 1500 megawattů. Jejich prognóza tedy byla tedy téměř přesná – liší se o pouhých 10 procent. Což je velmi solidní vysledek, když srovnáme technologické ,informační a lidské zázemi ČEZU, ERÚ a DUHY , nemyslíte?? Obávám se ale, že vy nemyslíte.

0 0
možnosti
M

Mamtam

25. 1. 2011 9:47
Re: jste demagog

To není demagog, to je kamarád Pepy Fiřta, předsedy ERÚ. Milý pane Ouzký, vy si z lidí asi dělate srandu, to je ale vážně vrchol...1) na info o inst. výkonu FV je na ERÚ uvaleno embargo, k licencím se nedotanete 2) info o měsíčních přírůstcích na webu ERÚ neodpovídají celkovému číslu (u ostatních OZE je to kupodivu OK) a číslo 1650 MW přesně odpovídá číslu v NAP pro OZE, jaká náhoda, že?

3) jak mi vysvětlíte, že ERÚ náhle změnil metodiku příspěvku na OZE a lidi strašil na příkaz ČEZu zdražením elektřiny o až o 16 %, když silovka poklesla o 35 %?

4) jak je možné, že příspěvek na všechny OZE vzrostl najednou minim. 3x, když vodní el. se u nás nestaví a vítr přibyl o 15 MW?

5) jak je možné, že netto spotřeba elektřiny je o celých 5 TWh nižší než obvykle? (toto číslo má zásadní vliv na výpočet příspěvku na OZE)

6) jak je vůbec možné, že se lidi jako vy, tedy z ODS, která je jasně napojená na ČEZ a je jím financována, vůbec dokážete snížit k takové nechutné propagandě. Není vám stydno?

0 0
možnosti
JN

Já, Claudius

24. 1. 2011 17:53
Dovedete si představit

jaká to je výhoda, když sluneční elektrárny vyrábějí proud ve dne, když je stejně energie dost?

0 0
možnosti
B

bajo.ano

24. 1. 2011 18:14
Re: Dovedete si představit

 ;-D obrovská, vyrábějí totiž E K O L O G I C K Y, tedy pokud svítí slunce ;-) jinak je to ale v našich podmínkách cypovina první třídy :-)

0 0
možnosti
K

kaktusak

24. 1. 2011 17:43
Fotovoltaické plantáže znárodnit

a bude po problému.

0 0
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1332x
Miroslav Ouzký se narodil 18.8 1958 v Chlumci nad Cidlinou. Vystudoval lékařskou fakultu UK, do roku 1994 působil jako lékař v Kadani. V roce 1991 se stal členem ODS, politickou kariéru začal jako člen Městského zastupitelstva Kadaň, v roce 1998 byl zvolen poslancem za ODS. Aktuálně působí v Evropském parlamentu, kde je členem a koordinátorem Výboru pro životní prostředí, veřejné zdraví a bezpečnost potravin (ENVI), místopředsedou Delegace ve Smíšeném parlamentním shromáždění AKT-EU, náhradním členem Výboru pro zahraniční věci (AFET) a členem grémia ODS.

Seznam rubrik