Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

Kitten

30. 1. 2012 21:10
proč vůbec ztrácíte čas čtením agitky

Autor je politik, český poslanec evropského parlamentu, původem lékař, jeho tunely (IZIP) jsou notoricky známé. Při všech ztrátách, které nám způsobil, je zbytečné přidat mu minutu člením jeho jistě manipulativního textu.

0 0
možnosti
K

karel_vvv

30. 1. 2012 10:14
Dost chucpe

Pokud Vašemu článku správně rozumím, jednou větou říkáte, že FVE jsou neekologický nesmysl, který by bez dotací nepřežil. Ale jakmile dojde na povinnost solárních baronů přispívat na likvidaci, najednou se zaklínáte trhem.

To se mi zdá tedy mimořádně nechutné.

Neutrpěl jste náhodou nějakou pozitivní motivaci, jak se v určitých kruzích říká ? Myslím směrem na účet.

0 0
možnosti
K

karel_vvv

30. 1. 2012 10:24
Re: Dost chucpe

Přečetl jsem si to pozorně ještě jednou, abych Vám nespílal neoprávněně. Ale asi jsem to pochopil správně. Máme nechat na libovůli legálních tunelářů rozpočtu, jestli něco dají na ekologické škody, které svým byznisem způsobí.

Letos nás tihle vykukové stáli asi 30 miliard, z toho už občas může něco ukápnout, to chápu.

0 0
možnosti
MB

buxus

30. 1. 2012 8:41
..byl právě stát, kdo rozjel tuto šílenou solární kampaň

To není tak úplně pravda. Ten nešťastný zákon prohlasovali ve Sněmovně poslanci za ČSSD a někteří z dalších stran a celou situaci ještě výrazně zhoršil doplňovací návrh poslankyně za ČSSD, který stanovil významné omezení na změny (snižování) výkupní sazby jen 5% ročně. Tím vznikla legislativní past, ze které se může vláda jen stěží dostat nějakým standardním způsobem. Nejhezčí na tom je to, že ČSSD tyto snahy vlády posměšně komentuje. Ta odpovědnost za likvidaci měla být pochopitelně zakotvena už v zákonu samotném. Nebylo zas tak těžké na to přijít, kdy podobná povinnost (tvorby zdrojů pro likvidaci) už dávno platí pro jaderné elektrárny.

0 0
možnosti
ZS

strnadz1

30. 1. 2012 8:27
JE to ze zákona mají,

a na vyhrazených účtech je už pěkných pár miliard.

0 0
možnosti
PJ

Hellmoon

30. 1. 2012 8:15
velkých solárních zdrojů v ČR nesmysl

co je velký zdroj?

 Apropo nebylo by lepší dát pravidla? Je jedno jestli je to malý a nebo velký, podle mě jde o to jak a taky kde. Jestli bude na střeše zdroj pro vl. spotřebu tak je to podle mě dobře. Některé haly jsou opravdu velké!

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

30. 1. 2012 8:28
Re: velkých solárních zdrojů v ČR nesmysl

Jenomže k tomu aby vám někdo zadotoval vlastní spotřebu tak musíte za A) transformovat tu elektřinu na střídavou (V principu žádný průmyslový stroj ani domácí spotřebič nejede na stejnosměrný proud- a nikdo stejnosměrné nevyrábí, takže v podstatě nikde na světě neexistuje schválený měřák který by vůbec zjistil kolik energie... jeho schválení jsou milionové investice, krom toho ho musí někdo navrhnout a vyrobit)

B) V okamžiku kdy to připojíte k síti a cpete tam nadbytky v okamžiku kdy je nikdo nechce je to opět v háji. (a ono pan Kocourek se plete... i velké množství malých zdrojů je stejná katastrofa jako velký zdroj)

Pravidla tu už existují. Jsou dobře popsána třemi rovnicemi - 2 Kirhoffovy zákony o proudu v obvodech, a pak vzoreček pro odpudivou sílu mezi dvěma souhlasnými náboji.

0 0
možnosti