Milagros a nebo Claire Fraser?

Bože, jak já jsem ji nenáviděl. A nejen ji, ale i její sestry. O čom, ne o kom, je řeč? Je to zelené, neustále brečí a měla skelný pohled. Jo jo, Esmeralda a jedna z jejích fanynek, moje maminka a o dovolené se přidala i babička.

Samozřejmě, že se mezi jejími sestrami našli i vyjímky a chrochtal jsem blahem, když je zahlédl, minimálně v titulcích. Třeba taková Milagros. To byla baba Delux. Neustále pohupování boků v titěrných, opět zelených kalhotkách. Aj karamba. 

Skvělé bylo na těchto teleblbinách, že když někdo čekal dopis, mohli jste se juknou až o 30 dílů dále, kdy jej dostal. Nebo, když odcházeli na večeři, došli až v pátém díle atd. No prostě jste opravdu o nic nepřišli. A když ano, existovala maminka s babičkou, které rády a dopodrobna, vám řekli, jak ten dopis dali do schránky, že listonoš, který měl dopis ze schránky vyzvednout naboural a když už se dostal na poštovní úřad, omylem se poslal jinde ( že, Česká P.) a nakonec jej teda ten Chose, který měl přijet a nepřijel, jej konečně dostal.

U nás je typickým zástupcem telenovela zvaná Ulice. Jsem zastáncem toho, pokud se seriál neutne někde okolo 30tého dílu, už by nemusel být kvalitní. Ano jsou vyjímky, bohužel ale ne české produkce.

Donedávna byl jedničkou pro mě Hra o trůny. Omlouvám se, že nejsem nejspíš typický chlap, ale momentálně je u mě na prvním místě červená knihovna s názvem Cizinka. Už jen sledovat první dvě serie bylo skoro bez nadechnutí. Skvělé barvy i surovost reality. Když pominu "scifi" náznak, seriál ukazuje realitu tzv. "romantiky" té doby. Díky krajině, jsou asi nejzajimavěší díly, které se odehrávají ve Skotsku. Z filmového hlediska zase to, že se druhá serie natáčela v Praze.

Pár vtipných momentů Cizinka má. Spíše mnoho. Kromě třeba srandovně udivených pohledů, jsou to vtipné dialogy. Ale pozor, puste si originál zvuk, je to víc legračnější. Český překlad se moc nepovedl, není tak peprný, jako originál. Třeba když hlavní mužská postava, pochválil ženě, že je bez houštinky, nebo když si myslel, že stačí jen ženu otočit, zasunout a vysunout a že vlastně ženy ten sex moc nebere, jak muže. Prostě je tam všeho trochu a dokonce i zajímavých zvratů, myslím tím nečekaných, kdy třeštíte oči, jako u Hry o trůny.

Doufám, že doba telenovel, alespoň u nás v česku, je dávno za námi a bude jen kvalitní tvorba, ale momentálně to vypadá na tvorbu kvantitativní.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Radoslav Outrata | neděle 10.7.2022 21:18 | karma článku: 5,13 | přečteno: 220x
  • Další články autora

Radoslav Outrata

Krásný krátký život psí

10.1.2022 v 21:39 | Karma: 18,52

Radoslav Outrata

Pohádka o Vodňánkovi

25.2.2021 v 19:42 | Karma: 10,18

Radoslav Outrata

Slunéčko z východu

23.2.2021 v 13:42 | Karma: 7,35

Radoslav Outrata

Kolega, problem

20.2.2021 v 19:28 | Karma: 12,29