Matrix nás dostal

Někdy mi to připadá, jako bychom žili v nějaké bublině. Nebo spíše v Matrixu. Teď mě tak napadá, že kdybychom žili v té tak říkajíc bublině, někam bychom došli a možná bychom se dotkli stěny.

Něco jako ve filmu Truman show, kdy je kolem Trumana vytvořena kopule a všichni lidé se točí kolem něj a miluji ho. Prostě dokonalý život, dokonalá práce a žena. Co víc si člověk může přát. Pak tu ale máme tu věc s tím Matrixem, což si myslím, že je to spíše ten náš případ. Totiž nic není dokonalé.

A cože to bylo? Matrix je prostor systému,který je ovládán micročipy. Je to krásně řečeno, že ano. Ale představte si, vy kdo jste film neviděli, že žijete tento svět, ale zdá se vám, že je něco jinak. Třeba tzv. dejavu, což je věc, kterou už jste někdy viděli, či zažili, ale nevíte kdy a zda je to pravda, či je to sen. Tomu se říká chyba v Matrixu. Nejde opravit. Je prostě malinký virus.

Na náš poklidný život dohlížejí tzv. agenti. Můžou to být agenti CIA, KGB a nebo, když bereme česko, BIS. Mají za úkol, aby systém běžel plynule, aby se člověk dostal do určitého místa, které mu určí jeho mozek. Nebo jeho vědomí? K tomu se dostaneme později. Agent může i osobu eliminovat, třeba pokud zběhne ze zavedeného řádu. Pokud je to malý prohřešek, jde do vězení. V jiném systému, třeba v tzv. USA je systém jiný. Někdy se nerozpakují a i nevinného odsoudí k smrti a pak se omlouvají jiným lidem, že se objevili nové důkazy o jiné osobě, která je za to odpovědná. Dříve agenti bývávali i třeba naši kamarádi, kteří nás hned udali, že se nechováme podle řádu. Dneska u nás, se hlídáme všichni navzájem.

Teď si vysvětlíme pojem vědomí. Vědomí v Matrixu neexistuje. Ano, vede nás něco dělat, ale fyzicky není. Proč? Vědomí je na jiném místě a teď se nelekněte, i vlastně naše těla. Žijeme v takové větší skořápce. Máme na sobě několik hadic, včetně PCI portu do mozku. Naše těla spí a naše vědomí je v Matrixu. Protiřečím si, že ano. Vědomí je rozpolceno. To pravé vědomí, to kterému chceme mi vládnout je potlačováno spánkem a výživou z hadic, které nám i automaticky odsávají i živiny do systému. Vědomí řízení systémem je v Matrixu. Je to složité. Moc.

Avšak je jedna skupina lidí, kteří utekli ze skořápky a bojují proti systému. Mají vlastní mechanismy, jak se do Matrixu dostat a zachraňovat pravé lidi. Je to vždy pro ně šok, když zjistí, kde jsou ve skutečnosti, že není nic takové, jak znali. Já do jedné z frakcí patřím a pomáhám ostatním zachraňovat. A proto se teď ptám, milý čtenáři, chceš MODROU nebo ČERVENOU pilulku?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Radoslav Outrata | úterý 11.2.2020 12:43 | karma článku: 6,55 | přečteno: 258x
  • Další články autora

Radoslav Outrata

Milagros a nebo Claire Fraser?

10.7.2022 v 21:18 | Karma: 5,13

Radoslav Outrata

Krásný krátký život psí

10.1.2022 v 21:39 | Karma: 18,52

Radoslav Outrata

Pohádka o Vodňánkovi

25.2.2021 v 19:42 | Karma: 10,18

Radoslav Outrata

Slunéčko z východu

23.2.2021 v 13:42 | Karma: 7,35