Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZM

Rád bych věděl, která sociální zařízení, včetně hospiců, církve na našem území založily a provozují. Děkuji.

0 0
možnosti

M51í22l79a 10Š26u57l70a

18. 2. 2014 12:08

.. tak já se tím moc nezabývám, tedy dá se i říci, že skoro vůbec .. ale to mi tedy vysvětlete, proč vy si dokážete v jednom odstavci protiřečit ..

.. tvrdíte, že dle Dušana došlo k údajné žalobě (jak lživé) a hned napíšete, že skutečně k žalobě došlo .. zároveň jste si jistý, že dotčené nemovitosti nebyly zahrnuty do vyrovnání, ale na rozum mi nejde, jak k jste k takovému tvrzení došel, když nám chybí výčtová část zákona ..

.. to snad i vy dokážete uznat, že jisté pochybnosti o čistotě úmyslů mohou nastat ..

.. vámi nenáviděné husitské hnutí nevzniklo jen tak samo od sebe, bylo reakcí na církevní moc, která s křesťanstvím měla již pramálo společného .. a ti, co byli na té, dle vás, správné straně, se nechovali o nic lépe, než Husité .. nakonec po porážce radikální části husitských vojsk zde byla nastolena náboženská tolerance, kterou ukončila bitva na Bílé hoře a země bya i násilně rekatolizována ..

..  Josef II měl tu odvahu omezit vliv Katolické církve, to souviselo i s Tolerančním patentem, který musel být pro tu jedinou a správnou církev jak osina v pozadí .. nic tak vážného se nestalo, jen moc duchovní ztratila trochu vlivu na moc světskou .. to přinesla doba ..

.. no, pak bych se pokusil se zamyslet, jestli vy nejste s Dušanem jen jedna a druhá strana stejné mince .. :-)

2 1
možnosti
Foto

Teda, Mílo, já nechci být s panem Oulickým na jedné minci! ;-D

Krucinál, snad takový radikál ještě nejsem :-/

Až na ten mrzký peníz souhlasím R^

2 0
možnosti
MS

Pana Streita lze označit za Michaelu Jílkovou tohoto blogu.

2 0
možnosti
Foto

Tak jsem zvědav, pane kolego, jestli se také dostanete do "Zaujalo nás".

3 0
možnosti
Foto

Plný souhlas+karma.

Poslední odstavec je obdobou mé reakce na blog pana StreitaR^

4 2
možnosti
Foto

J77a55n 94R47ý56z22n13a73r

17. 2. 2014 23:30

Rád jsem si přečetl o dějinách tohoto řádu.

    Jen mě tahá "za uši" doba husitská a jozefinské reformy. Minimálně to byla nějaká reakce na něco. Možná by stálo za úvahu - i z vaší strany - zamyslet se nad tím, jak absolutistická moc byla církev před staletími. Bez jakékoli idealizace. Argumenty raději uvádět nebudu ....

1 2
možnosti
Foto

Je jedno kdo to zavinil, ale období Husitských válek bylo hodně nešťastné i když ho minulý režim glorifikoval.

6 0
možnosti
PK

KarmaR^ I když články pana Streita jsou často hodně jedovaté, tak většinou aspoň pracuje s fakty. Tentokrát "ulítl" i pokud jde o fakta.

6 1
možnosti
MJ

Vyčítáte panu Streitovi, že čte právo, protože je to přímý nástupce Rudého práva? Tak proč vy využíváte služeb Mladé Fronty dnes, přímého nástupce Mladé fronty, tiskového orgánu UV SSM? :-)

6 6
možnosti

Protože je pomýlený. ;-)R^

4 1
možnosti

Tak se mi to jeví, že viníkem je mamon, snaha o majetkové narovnání někoho s někým. Vlastnictví je ďábelský vynaléz, rozeštvává lidi proti sobě. Nebylo by rozumnější, kdyby všichni začali hezky pěkně od počátku? Co bylo, to bylo.

3 7
možnosti
PZ

Vám Rezjire se to ani jinak jevit nemůže. Rozšafně brát cizím s blábolivou abstraktní rétorikou, to tak nějak vychází z vašeho ideologického ukotvení. Víte, co ve skutečnosti rozeštvává lidi proti sobě? Závist, zášť a nenávist. A to je pravým mechanismem účinku té vaší ideologie.

15 0
možnosti