Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Novoroční projev 2009

Vážení spoluobčané (země Československé), rád bych Vás tímto NOVOROČNÍM projevem přivítal v jistě úspěšném a šťastném roce 2009. Věřím, že většina ve zdraví přežila náročný večer, který je každoročně nedílnou součástí vítání NOVÉHO ROKU. Tato náročná akce připravující se a plánující se dlouho dopředu Vám snad přinese i tolik potřebný čas na klidnou relaxaci. Odpočívejte.

Vážení spoluobčané (země Československé),

rád bych Vás tímto NOVOROČNÍM projevem přivítal v jistě úspěšném a šťastném roce 2009. Věřím, že většina ve zdraví přežila náročný večer, který je každoročně nedílnou součástí vítání NOVÉHO ROKU. Tato náročná akce připravující se a plánující se dlouho dopředu Vám snad přinese i tolik potřebný čas na klidnou relaxaci. Odpočívejte.

Je za námi rok označený „osmičkou“, před rokem jsme všichni měli strach z toho, aby tato číslovka nebyla ve znamení nějakého většího zásahu do našich životů. K čemuž nás vedla historická data. Jak tomu tak bývá, tyto „náhody“ (v podobě čísel, jmen, letopočtů, měsíců) jsou velmi často přeceňovány. Nic zásadního se v kulturním, politickém či ekonomickém světě neudálo. Samozřejmě může každý být jiného názoru, události typu: první černošský prezident Spojených států Amerických (který spasí svět), vítězství ČSSD na české politické scéně, příprava Slovenska na vstup do Eurozóny a samozřejmě nejožehavější téma posledních měsíců – celosvětové ekonomické krize. Toto vše je dle mého názoru zcela běžné, po úspěšných letech a ekonomických silných letech, musí přijít na nějaký čas doba, kdy budeme mít o něco málo méně.

Po osobní stránce mám za sebou velmi zajímavý, poučný, proměnlivý, vtipný, smutný, energický, bolestivý a opravdu nakopávající rok. Navždy si nejen má mysl, ale i mé tělo bude pamatovat rok s koncovkou 08´. Tento rok byl ve znamení cestování, pádů (nejen do ohně) a následného se vzpamatování, oklepání a útoku vpřed. Musím uznat, že bolest fyzická a psychická (v určité únosné míře) je opravdu velkým ponaučením. Když to vezmu konkrétně u sebe, tak:

1. Pád do ohně (opravdu největší blbost, kterou jsem v životě udělal) mi přinesla bolest fyzickou a následně i psychickou bolest. Na druhou stranu mě to vzápětí přimělo k trénování fyzické složky mé osobnosti (=je to i vidět, hihihi). Psychická stránka byla posilněna tím, že jsem si uvědomil a našel nejdůležitější složku protínající naše životy. Tato složka není nic jiného než zdraví samotné. Když je člověk zdráv, tak musí být spokojený, usměvavý, milý a hodný na druhé. Pád do ohně byl i dobrým průvodcem a ukazatelem toho, kdo je Vám opravdu ochoten pomoci v nejdůležitějších chvílích. Děkuji opravdu Všem, kteří mi pomohli to překonat.

2. Turecko – kde jsem snažil bojovat za něco, co v mých očích mělo smysl. S odstupem času samozřejmě vidím spousty špatných věcí, ke kterým jsem se tehdy „bohužel“ odhodlal. Můžu se vymluvit na tlak, který na mě byl vyvíjen, ale co si budeme vyprávět. Člověk by měl držet nervy na uzdě. Navíc já, jako Otec Představený Pohody & Sexu. Nemyslím si, že bych se v Turecku proti něčemu provinil. Jen asi mají pravdu Ti, kteří tvrdí, že svět prostě nezměním.

Všechny tyto věci, které nebyly zrovna tou příjemnou stránkou, nyní již uplynulého roku 2008, jsou jen kapkou v moři dalších úžasných a nezapomenutelných zážitků. Děkuji roku 2008 za vše, čím mě obdařil.
Vůbec si nedovolím říci to, že by byl rok 2008 špatný a snad jste na tom podobně.

Buď s pozdravem ROK 2008.

Do nastávajícího roku 2009 vstupujeme maličko se skepsí. Důvodem budiž již zmíněná celosvětová ekonomická krize. Musím maličko odporovat všem chrličům negativních zpráv. Věřím, že ač se tato situace opravdu projeví v našich životech více, než jen informacemi v televizních zprávách, nebude to tak katastrofické. Mohli jsme si již dříve povšimnout toho, že v případě krize se jí chytí politici k populistickým prohlášením, opozice všude na světě získává plusové body díky plánům na změnu apod. Nebuďme prosím naivní. Musíme se na to podívat maličko realisticky, jak na to? Můžeme si opravdu říci: „Nemáme se vůbec špatně.“ Důkazem nám budiž to, jak vysoká je životní úroveň v České republice. Jak moc žijeme materialistickým způsobem života. Tato krize, která je již pouhým důsledkem způsobu fungování moderního světa.

Všichni mluví o tom, obzvláště u nás, jak se mají špatně, že jim chybí finanční prostředky apod. No tak, nedělejme ze sebe chudáky. Všichni máme auta, mobilní telefony, fronty v obchodech (i 31. 12.) jsou neuvěřitelné, ceny v Praze jsou tak vysoké, že jsem je v životě nikde neviděl (asi málo cestuji). Toto všechno samozřejmě nemůže fungovat navěky. Sinusoida je součástí každého vývoje ať už živé duše, systému či energie. Tady se opravdu můžeme poučit z historie. Zachoval bych chladnou hlavu, byl bych více opatrný do čeho a jak investovat, ale určitě bych nepřestal žít.

Já osobně se maličko těším. Věřím, že toto vše se sebou přinese i lidskost. Materiální nahlížení na lidi, věci bude převedeno spíše do oblasti sociálních interakcí. Budeme si muset být bližší, budeme spolu trávit více času, budeme si muset zase začít pomáhat (nemyslím finančně, ale kupříkladu psychicky), budeme vděčni za přátelé, kteří nás obklopují. Těšme se na toto období a pojďme si ho začít naplno užívat.

Začněme již dnes, všem Vám děkuji za přízeň, kterou mi někteří z Vás dodávají energii na tyto určitě zcela „smysluplné“ bláznivé psaní. Je opravdu velmi vtipné číst Vaše trefné připomínky, zajímavé dodatky a občasnou kritiku (kterou přijímám velmi rád).

Úplným závěrem nám všem chci popřát, aby právě započatý rok 2009 byl obobím (12měsíců, 365dní), kdy nikoho z nás ani jednou nezklame zdraví. Štěstí, láska, úsměv, optimismus a hlavně Pohoda & Sex přijdou ruku v ruce s výše zmíněným zdravím.

Usmívejme se, mějme se rádi, respektujme se, užívejme si, pracujme, odpočívejme, bavme se, množme se, dávejme pozor na sebe i na ostatní.

Posílám šťastnou pusu!

PS: Snad to někdy v budoucnu vyjde už z prezidentské kanceláře.

oTTo

ReSpEcT

Autor: Otto Pospisil | neděle 31.5.2009 7:45 | karma článku: 8,25 | přečteno: 978x
  • Další články autora

Otto Pospisil

Novoroční projev 2021

Téměř každoročně si s příchodem nového roku malé zamyšlení ... Všem pevné zdraví a nervy. Věřím, že v příštím roce se vše obrátí.

2.1.2021 v 9:59 | Karma: 4,24 | Přečteno: 331x | Diskuse| Společnost

Otto Pospisil

EVOLUČNÍ trénink - Novoroční projev 2019

Poděkování, radost a kritika systému z pohledu sportovního prostředí. Úzce však související s celkovým stavem společnosti. Výchova a ovlivňování dětí (nejen) ve sportu. K zamyšlení a debatě.

6.1.2019 v 9:33 | Karma: 4,87 | Přečteno: 120x | Sport

Otto Pospisil

Jak zabránit bolesti zad ... aneb jak správně cvičit břišní svalstvo! (2. díl)

Jak správně cvičit břišní svalstvo (2. díl)? Pojmy břišní svalstvo,hluboký stabilizační systém,Core apod. Návod, jak předcházet bolesti zad a jiným moderním chorobám. Otto Pospíšil - Osobní trénér, Masáže, Ostrava nebo na FACEBOOK

28.8.2015 v 10:58 | Karma: 6,35 | Přečteno: 532x | Diskuse| Ostatní

Otto Pospisil

Osobní trenér: Jak zabránit bolesti zad ... aneb jak správně cvičit břišní svalstvo!

Jak správně cvičit břišní svalstvo? Pojmy břišní svalstvo,hluboký stabilizační systém,Core apod. Návod, jak předcházet bolesti zad a jiným moderním chorobám. http://www.ottopospisil.cz http://www.facebook.com/kondicnitrenerostrava

23.8.2015 v 12:15 | Karma: 14,95 | Přečteno: 1057x | Diskuse| Ostatní

Otto Pospisil

Osobní trenér: Výběh na Lysou Horu

VÝBĚH NA LYSOU HORU... Krátký popisek cesty, kterou doporučuji každému běžci. Otto Pospíšil Osobní Trenér, Kondiční Trenér, Masáže, Ostrava "Pojďme společně." http://www.ottopospisil.cz http://www.facebook.com/kondicnitrenerostrava

30.7.2015 v 11:19 | Karma: 7,30 | Přečteno: 382x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1222x
http://www.ottopospisil.cz

FACEBOOK

YOUTUBE

 

Člověk.

Pohybový lektor.

Osobní trenér, Ostrava.

Kondiční trenér, Ostrava.

Masáže, Ostrava.

Poustevník.

Cestující.

Myslící.

Píšící.

EVOLUČNÍ trénink - pohyb & funkce

605 029 339 

"Pojďme společně."

 

 

Seznam rubrik