Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Myslím, že situace je ještě horší, než píšete. Fakta jsou celkem jasná:

1.) Po válce nebyli v Českých zemích téměř žádní cikáni. Od té doby se jejich počet neustále zvyšuje a to jak imigrací (někdy velké vlny jako obsazování vysídlených Sudet po válce, někdy je příliv pomalejší) tak i přirozenou natalitou.

2.) Hitlerovo "konečné řešení" z morálních důvodů drtivá většina společnosti odmítá a snaží se najít jiné stejně funkční řešení, které by bylo právně a morálně průchozí.

3.) Stovky let byli cikáni vyháněni a tento způsob nefunguje. Dobrovolná ani násilná repatriace prostě nikam nevede, stovky let to na ně bylo aplikováno a nepomohlo to, nehledě na to, že ani vyhnání se neslučuje se stávajícím mezinárodním ani vnitřním právem. Prostě vyhnání je jak nefunkční tak i protiprávní řešení.

4.) Jako jediné morálně a právně průchozí řešení se nabízí integrace. Problém je v tom, že v mnoha státech Evropy se cikány pokoušeli integrovat mnoha způsoby s vysokými rozpočty a dobrou vůlí a nikdy se to nepodařilo. Je zjevné, že po mnoha letech experimentů a obrovském množství investovaných prostředků jsme ve stádiu, že situace se zhoršuje a to čím dále tím rychlejším tempem. Myslím, že dnes se ony neziskovky a jiné organizace financují nikoli proto, že by politici čekali nějaké výsledky anebo zlepšení, ale čistě proto, že to umožňuje odvalit problém do budoucna (t.j. do doby po volbách) i za cenu jeho zhoršení.

Já fakt nevím co s tím a ať přemýšlím jak přemýšlím, tak nenásilné řešení nevidím. To, že dávky jim uškodily a že aspoň jakási práce za socializmu byla o něco lepší nic nemění na faktu, že to je jenom o tom, jak rychle se ta situace zhoršuje, nikoli o tom, že by se zlepšila. I kdyby prošly návrhy autora blogu, tak by to stejně nebylo řešení. Pouze drobné chvilkové zlepšení v situaci, která se díky jejich přibývajícímu počtu setrvale a rychle zhoršuje. Vlastně ani ne zlepšení, jenom by se to chviličku nezhoršovalo tak rychle ale pomaleji.

1 0
možnosti
Foto

Jste podobný Rathovi, víte o tom? Že by fyziognomie předurčovala ke způsobu obživy? Samozřejmě mám na mysli jen fakt, že jste byl poslancem.:-)

0 0
možnosti

Pane Hlasny, za poslednich dvacet let obdrzely neziskovky a ruzne organizace, zabyvajici se podporou zaclenovani mensin do spolecnosti obrovske sumy penez od obci, kraju, statu a EU. Presnou castku nikdo nezjisti, je mozne jen odhadovat, ale za toto obdobi muzeme mluvit o desitkach miliard. Pokud se domnivate, ze kecam, je to vas nazor. Ale ja si myslim, ze kecate vy, ne ja. A taky si myslim, ze vysledky, dosazene temito vetsinou zbytecnymi organizacemi, maji hodnotu desetitisicu, pokud vubec nejakou maji.

4 0
možnosti

Rád bych s Váma souhlasil, ovšem když napíšete, že NGO dostávaj desítky miliard, tak si myslím, že kecáte ve všem. Kdo jednou kecá, pořád kecá, to je v naší politice železné pravidlo.:-/ Chcete upozornit na skutečný problém, ale shodíte vycucanýma hausnumerama.:-)

0 4
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1872x
Narodil jsem se v roce 1960 v Hodoníně. Studoval jsem VUT v Brně, ale studia jsem nedokončil. Po absolvování základní vojenské služby jsem v roce 1985 emigroval do Rakouska, o rok později do USA. V ČR žiji trvale od roku 2007. V roce 2010 jsem byl zvolen poslancem Parlamentu ČR.
Ve Sněmovně jsem pracoval jako místopředseda Výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj a zároveň ve Volebním výboru. Byl jsem stálým členem delegace Rady Evropy.
Jsem předsedou politické strany Republika.

Více na mém Facebooku http://www.facebook.com/ottochaloupka