Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

VV? Zničit, potrestat, zakázat

Věci veřejné jsou sekta. Vít Bárta je superguru. Michal Babák pere špinavé peníze. Otto Chaloupka vydírá svého asistenta. Ve straně Věci veřejné se sešli ti největší darebáci. Chcete důkaz? PSALI TO V NOVINÁCH!

Je „in“ psát o VV. Kdo si alespoň jednou denně nekopne, jako by ani neexistoval.

Kalousek, Langr, Sobotka, Gross, …. Gripeny, padáky, Pandury, Promopro, …. pár desítek nebo stovek miliard korun, které prokazatelně zmizely z peněz nás všech v kapsách těchto a dalších dobráků, to je nic. Daleko větším nebezpečím jsou Věci veřejné a Bárta – co kdyby náhodou někdy chtěli něco ukrást? Nelze dopustit. Zničit, potrestat, zakázat.

Není to tak dávno, co jsme naráželi na neprostupnou bariéru, neschopni dostat se do médií s naším programem, našimi názory. Dnes je „in“ o nás psát. Kdo si alespoň jednou denně nekopne do Věcí veřejných, jako by ani neexistoval.

 

Hlavní je senzace, šok

Objektivní zpravodajství? Ani náhodou. Pokud má kdokoliv cokoliv negativního na Věci veřejné, redakce jsou připraveny ihned přemístit své štáby v podstatě kamkoliv, jen aby nezaostaly za konkurencí. A evidentně je jim úplně jedno, kdo jim zavolá a jestli je jeho zpráva podložena nějakými důkazy. Hlavní je senzace, šok.

Minulý měsíc mne můj bývalý asistent obvinil, že jsem ho nutil dávat mi peníze. V těch dnech se mé jméno propíralo ve všech médiích s takovou frekvencí, že mi musel závidět kdejaký celostátně hledaný kriminálník. V jednom jihomoravském deníku vyšla moje fotka v černé kronice hned vedle fotky pachatele loupežného přepadení. Televizní štáby kroužily po Hodoníně kolem mého bydliště a míst, kde se obyčejně pohybuji, redakce novin a časopisů neúnavně telefonovaly. V té době jsem byl v zahraničí, tak jsem se alespoň telefonicky snažil sdělit médiím, jak se věci mají. Bez úspěchu. Nebyl zájem napsat moje stanovisko.

Po návratu domů jsem sespojil s novinářkou, která mi slíbila, že se mnou udělá rozhovor, ve kterém mi dá prostor k mému vyjádření. Rozhovor proběhl, druhý den jsem ho autorizoval bez nutnosti nějakých velkých oprav a poděkoval jsem novinářce za objektivní práci. Další den rozhovor vyšel. Zkrácený, respektive byly z něj vypuštěny dvě důležité otázky. Nešlo o zkrácení textu z nedostatku místa. Vyjmutý text byl nahrazen textem jiným, v podstatě nic neříkající částí rozhovoru. Ihned jsem kontaktoval autorku, která mi sdělila, že text byl upraven editorem. Požádal jsem tedy editora o zdůvodnění, odpověď – vyřazení závadného textu. Požádal jsem tedy editora o vyznačení oné závadné části ve vyřazeném textu, žádná odpověď.

 

Nenecháme se zastrašovat

Tímto malým příkladem – a mohl bych popsat další – jsem jen chtěl poukázat na vztah médií ke straně Věci veřejné. Proč tomu ale tak je? Dokud mi někdo nedá jiné vysvětlení, budu přesvědčen o tom, co jsem řekl na naší minulé konferenci v prosinci loňského roku: kudla do zad od našich koaličních partnerů. Snaha zdiskreditovat stranu Věci veřejné na veřejnosti. Vnést nedůvěru mezi členy strany, destabilizovat poslanecký klub a využít jeho hlasů k prosazení zájmů ODS a TOP09.

Posledním důkazem této snahy je poslední jednání K9 o zdravotní reformě, kde nám byl přiložen nůž na krk, když pan premiér za souhlasného mručení šéfa klubu TOP09 prohlásil, že buď odsouhlasíme jejich verzi, anebo nás vyhodí z vlády. Další vyhrožování a zastrašování.

Dámy a pánové, pokud tohle mají být podmínky, ve kterých bychom měli pracovat v koalici, tak já bych doporučil z takového spolku odejít, dokud je čas.

Koaliční smlouva byla koaličními partnery hrubým způsobem (například vyhazovem z Ministerstva vnitra) porušena tak, že není možné ji považovat za platnou. Vyzývám tímto vedení a vyjednávače strany a vedení poslaneckého klubu k pečlivému přehodnocení situace a uvědomění si naší pozice a síly. Po prvním roce našeho mandátu je čas odhodit přehnaný respekt z dlouholeté zkušenosti a strach ze zákeřného jednání našich soupeřů a vydobýt si rovnocenné postavení v koalici. Jinak naše setrvání v ní nemá cenu.

Naším nejdůležitějším úkolem je teď získat si zpět a upevnit ztrácející se důvěru občanů. Ti nás sem poslali a jsou to oni, kdo budou hodnotit výsledky našeho působení ve sněmovně a vládě. Nehledě na to, že by nebylo špatné mít možnost vážit si sebe samotného.

Autor: Otto Chaloupka | úterý 31.5.2011 10:50 | karma článku: 23,06 | přečteno: 1495x
  • Další články autora

Otto Chaloupka

Senát je k ničemu! Pokud volíte ČSSD...

A jdeme do finále. Již brzy budeme znát finalisty soutěže o senátorské posty. A co na to lidé? Denně slýchám, že nejdou volit, protože je Senát k ničemu. A víte co, máte pravdu. Pokud volíte ČSSD, případně strany současné koalice, je to tak!

10.10.2014 v 10:00 | Karma: 18,91 | Přečteno: 630x | Diskuse| Politika

Otto Chaloupka

Jak je to s Vaším občanstvím, Mr. Dienstbier?

Ministr české vlády, člen Horní komory Parlamentu ČR a kandidát obhajující svůj senátorský post. Z vlastní zkušenosti se musím ptát, jak to má pan Dienstbier se svým americkým občanstvím. Pokud jej totiž stále drží, pak je to vědomé a příkré porušení zákonů Spojených států amerických. Lze takovému člověku věřit, že skutečně ctí zákony své země?

8.10.2014 v 12:31 | Karma: 39,53 | Přečteno: 3242x | Diskuse| Politika

Otto Chaloupka

Islám, nebo my?

Několikrát jsem už dostal otázku: „Co chcete vy a vaše strana dělat s problematikou imigrace a konkrétně se situací kolem islámu?“

7.10.2014 v 8:30 | Karma: 37,88 | Přečteno: 2247x | Diskuse| Politika

Otto Chaloupka

Co tím chcete říct, milá média?

Často mi v posledních týdnech volají různí novináři. Ptají se často, proč za stranu Republika kandidují stávající senátoři Lebeda, Krejča a Janeček. Mnohokrát jsem to novinářům vysvětloval, ale zatím jsem v médiích toto vysvětlení nenašel. Je možné, že v České republice působí média na nějaké paralelní linii, někde, kam část lidí nedohlédne, tedy neviditelná média?

6.10.2014 v 8:30 | Karma: 12,04 | Přečteno: 553x | Diskuse| Politika

Otto Chaloupka

Analýza bordelu

Tímto blogem si pravděpodobně moc přátel neudělám. Ale ten, kdo ho dočte do konce a zamyslí se nad jeho obsahem, zjistí, že má hlavu a patu. Hledal jsem vhodný titulek, ale nic výstižnějšího mě nenapadlo, tedy ponechávám pracovní název – Analýza bordelu.

30.9.2014 v 11:31 | Karma: 29,01 | Přečteno: 1330x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Oběť jsem já, hájí se cyklista, po jehož útoku zemřela řidička

26. června 2024  11:43,  aktualizováno  12:52

Řidička, která po konfliktu s cyklistou Václavem Socherem před dvěma lety zemřela v nemocnici, si...

Pozor na jahody. Ve Švédsku z jejich prodeje těží i gang vedený vládcem Jahodou

29. června 2024  20:30

Že se stačí podívat, jestli nejsou pomačkané nebo nahnilé? Švédové nakupující jahody od stánkařů u...

Stres z války je žene do pekla. Ukrajinští vojáci začali propadat hazardu

29. června 2024

Premium Devět z deseti ukrajinských vojáků na frontě jsou prý gambleři. Stres z války je žene do pekla...

Zákaz kouření, alkoholu, masturbace... Tiktokerka líčí dospívání mezi jehovisty

29. června 2024

Premium V šesti letech ji příbuzní zavedli mezi svědky Jehovovy. Z jejich komunity se Viktoriia Berezovska...

S rakovinou procestovala Nový Zéland. Dodala mi odvahu, říká bývalá pacientka

29. června 2024  19:30

Krátce po svých 25. narozeninách si Nikola nahmatala v prsu bulku, ze které se vyklubal nádor....

Rozdáváme dětský opalovací krém ZDARMA
Rozdáváme dětský opalovací krém ZDARMA

S přicházejícím létem je nutné myslet na ochranu pokožky, zejména u dětí. Přihlaste se do testování a vyzkoušejte dětský opalovací krém Cool Kids...

  • Počet článků 59
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1872x
Narodil jsem se v roce 1960 v Hodoníně. Studoval jsem VUT v Brně, ale studia jsem nedokončil. Po absolvování základní vojenské služby jsem v roce 1985 emigroval do Rakouska, o rok později do USA. V ČR žiji trvale od roku 2007. V roce 2010 jsem byl zvolen poslancem Parlamentu ČR.
Ve Sněmovně jsem pracoval jako místopředseda Výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj a zároveň ve Volebním výboru. Byl jsem stálým členem delegace Rady Evropy.
Jsem předsedou politické strany Republika.

Více na mém Facebooku http://www.facebook.com/ottochaloupka