Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Romové zakládají novou stranu, míří do nejvyšších pater

Tak, a to jsem si myslel, že politické strany jsou "politické" strany. Asi ne; no nic, začíná nová éra. Éra menšin v politice.

Už tady máme politickou stranu křesťanskou. Taky přírodo-ochranářskou. Teď se, s trochou smůly (a spoustou politické korektnosti), podaří založit stranu menšinovou - romskou. Co bude následovat? Strana vietnamsko/stánkařská? Nebo půjdeme ještě dál a naši homosexuální spoluobčané založí také svou stranu (a proč ne, mám mezi nimi přátele a budu je v tom podporovat)? Potom můžou následovat vegetariáni, kteři budou chtít v Parlamentu prosadit svoje zájmy. Napadá mne, že i kuřáci by teď, v době, kdy jsou vyháněni z restaurací, mohli založit stranu a snažit se bránit své zájmy přímo z poslaneckých lavic. A co politická strana přátel žehu, politický klub odpůrců rychlostních limitů, politické sdružení bílých Čechů (proč ne, když může jedna rasa/národnost, proč by nemohla jiná?). Nakonec se tato šílenost zvrhne tak, že si svou stranu založí squatteři, sprayeři, sdružení sběračů barevných kovů. Pozadu nezůstanou ani pedofilové, vařiči pervitinu, oběti únosů UFO. Všichni budou chtít své zájmy prosazovat v Parlamentu. Mají na to přece právo, ne? Stačí mít české občanství a mít nějaký společný, skupinový zájem. Být v nějaké menšině. A v situaci, kdy český volič, zhnusený stávajícími politiky a situací v zemi, hledá alternativu anebo jen z recese je schopný dát svůj hlas ve volbách komukoliv, to může být pěkně nebezpečné. Může se stát, že Sněmovnu ovládne koalice, složená z několika takových „stran“ (samozřejmě tam nebude chybět pan Kalousek, on se k někomu přidá). Následky si snad dokáže představit každý.

Politická strana nemůže být zájmová skupina. Zájmová skupina nemůže sedět v zastupitelstvu obce, města, kraje, ani v Parlamentu. Zájmová skupina by trvale byla ve střetu zájmu, tedy neoprávněná hlasovat, rozhodovat.

Romové zakládají politickou stranu. Zase. Co od toho očekávají? Větší páku na získání dalších výhod? Potom se ptám, jaké další výhody ještě můžou chtít? Pan Tancoš říká: „Chceme ukázat majoritní společnosti, že chceme být plnohodnotnými partnery. Narodili jsme se tu, jsme tu doma“. Neměl by pan Tancoš (a podobní chytráci) začít u romských rodin? Jak napomůže romská politická strana tomu, že Romové budou své děti učit češtinu, vychovávat je k hygieně, zodpovědnosti a slušnému chování? Neměl by pan Tancoš soustředit svou pozornost na Romy samotné, pokud opravdu chce dosáhnout jejich začlenění do společnosti? Není to společnost, kdo se musí přizpůsobit. Přizpůsobit společnosti se musí každý, kdo tady chce žít. Pokud to někdo nechce nebo toho není schopen, nemá nárok na výhody a pomoc, nemá tady co pohledávat. Politická strana panu Tancošovi nemá pomoci začlenit Romy do společnosti. Pan Tancoš chce pomocí politické strany ještě více zvýhodnit určitou skupinu lidí nad společností. Do češtiny přeložené prohlášení pana Tancoše („Narodili jsme se tu, jsme tu doma“) podle mne znamená: „Můžeme si dělat, co chceme a vy nám to umožníte“. To je podle mne jediný důvod k existenci romské politické strany. Poradci, koordinátoři, neziskovky, mačety, no a teď na společnost chtějí tlačit přes politiku. Myslím si, že nastal čas se ozvat. Důrazně a nahlas. Nejsme to my, společnost, kdo se musí přizpůsobit. Můžeme pomáhat, a to děláme. Každý z nás přispívá, a to i na úkor své vlastní rodiny. Mnohým z nás se to nelíbí, protože to nemá efekt. A efekt to mít nemůže, protože většina Romů se NECHCE začlenit do společnosti. Většina Romů chce větší podporu od společnosti ke svému stávajícímu způsobu života. A to je motiv k založení romské politické strany. Je čas se ozvat.

Mnozí mne nazývají rasistou, někdo populistou. Nejsem rasista, jen žádám pro všechny stejná práva A STEJNÉ POVINNOSTI. Nejsem populista, nehledám popularitu, hledám pomoc, kterou nám má poskytovat tento stát, ale nedělá to. Hledám podporu, abych mohl hájit zájmy společnosti, zájmy většiny, tak jak pan Tancoš hájí zájmy menšiny. Ale dokud jsem sám, kdo nahlas říká to, co si myslí většina, nemám šanci. Jediné, co jsem si vysloužil, je obvinění z hanobení rasy a vyšetřování policií. Kam to povede, když všichni budeme mlčet a čekat, až to „zařídí někdo jiný“?

 

Autor: Otto Chaloupka | neděle 12.5.2013 0:35 | karma článku: 37,90 | přečteno: 2119x
  • Další články autora

Otto Chaloupka

Senát je k ničemu! Pokud volíte ČSSD...

A jdeme do finále. Již brzy budeme znát finalisty soutěže o senátorské posty. A co na to lidé? Denně slýchám, že nejdou volit, protože je Senát k ničemu. A víte co, máte pravdu. Pokud volíte ČSSD, případně strany současné koalice, je to tak!

10.10.2014 v 10:00 | Karma: 18,91 | Přečteno: 630x | Diskuse| Politika

Otto Chaloupka

Jak je to s Vaším občanstvím, Mr. Dienstbier?

Ministr české vlády, člen Horní komory Parlamentu ČR a kandidát obhajující svůj senátorský post. Z vlastní zkušenosti se musím ptát, jak to má pan Dienstbier se svým americkým občanstvím. Pokud jej totiž stále drží, pak je to vědomé a příkré porušení zákonů Spojených států amerických. Lze takovému člověku věřit, že skutečně ctí zákony své země?

8.10.2014 v 12:31 | Karma: 39,53 | Přečteno: 3242x | Diskuse| Politika

Otto Chaloupka

Islám, nebo my?

Několikrát jsem už dostal otázku: „Co chcete vy a vaše strana dělat s problematikou imigrace a konkrétně se situací kolem islámu?“

7.10.2014 v 8:30 | Karma: 37,88 | Přečteno: 2247x | Diskuse| Politika

Otto Chaloupka

Co tím chcete říct, milá média?

Často mi v posledních týdnech volají různí novináři. Ptají se často, proč za stranu Republika kandidují stávající senátoři Lebeda, Krejča a Janeček. Mnohokrát jsem to novinářům vysvětloval, ale zatím jsem v médiích toto vysvětlení nenašel. Je možné, že v České republice působí média na nějaké paralelní linii, někde, kam část lidí nedohlédne, tedy neviditelná média?

6.10.2014 v 8:30 | Karma: 12,04 | Přečteno: 553x | Diskuse| Politika

Otto Chaloupka

Analýza bordelu

Tímto blogem si pravděpodobně moc přátel neudělám. Ale ten, kdo ho dočte do konce a zamyslí se nad jeho obsahem, zjistí, že má hlavu a patu. Hledal jsem vhodný titulek, ale nic výstižnějšího mě nenapadlo, tedy ponechávám pracovní název – Analýza bordelu.

30.9.2014 v 11:31 | Karma: 29,01 | Přečteno: 1330x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 59
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1872x
Narodil jsem se v roce 1960 v Hodoníně. Studoval jsem VUT v Brně, ale studia jsem nedokončil. Po absolvování základní vojenské služby jsem v roce 1985 emigroval do Rakouska, o rok později do USA. V ČR žiji trvale od roku 2007. V roce 2010 jsem byl zvolen poslancem Parlamentu ČR.
Ve Sněmovně jsem pracoval jako místopředseda Výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj a zároveň ve Volebním výboru. Byl jsem stálým členem delegace Rady Evropy.
Jsem předsedou politické strany Republika.

Více na mém Facebooku http://www.facebook.com/ottochaloupka