Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KN

Karl Novak

25. 10. 2011 20:21
NKÚ musí být zrušen

bez náhrady !!

Rozšiřování pravomocí úřadů je cesta přímo do pekel.

RvRvRvRv

Úřady je potřeba začít rušit, osekávat a stát nemá mít žádné státní firmy.

To je řešení.

0 0
možnosti
ZK

SID09

25. 10. 2011 20:27
Re: NKÚ musí být zrušen

Pokud nemá jasné výsledky, tak bezesporu.!!

Otázkou je, zda někdo vůbec kontroluje nehospodárnost se státním majetkem a zda z toho dokáže udělat jasné závěry, včetně trestního oznámení s následným postihem viníků. Kárat úředníky a státní zaměstnance za křivě natištěná razáítka je blbost, ale promrhané miliardy by bylo třeba sečíst a viníky potrestat a nečekat až na to, co nám sdělí policie z okolních států - např. naposled ze švýcarska, kde nám sdělili, že státu uteklo 12 miliard mezi prsty, aniž by si toho všiml kdokoliv z ministerstev MPO, Vnitra, či spravedlnosti. ;-D!!

0 0
možnosti
OC

otto chaloupka

25. 10. 2011 17:10
efektivita

Hospodařit efektivně je relativní pojem, můžeme sledovat tržby, zisk, poměr nákladů k zisku, veřejnou službu apod. Neříkám, že nějaká konkrétní státní firma hospodaří neefektivně, nevidím jim do čísel, pouze říkám "Bylo by dobré, kdyby hospodaření státních firem kontroloval NKÚ, protože riziko nehospodárnosti tu je". Nebo máte pocit, že například ČD hospodaří zcela efektivně...?

0 0
možnosti
R

raks

25. 10. 2011 17:54
Re: efektivita

to rozhodopádně, pan Žaluda to přece všem vysvětlil v Otázkách Vladimíra Moravce. Asi jste nedával pozor.:-P

0 0
možnosti
VH

Stará kára

25. 10. 2011 17:06
U stoprocentě vlastněných firem lze možná o NKÚ uvažovat

U firem jako ČEZ (31 % soukromých) už hůře.  Nechť tedy stát ČEZ prodá, pokud myslíte, že špatně hospodaří (nevím z čeho tak usuzujete - přitom jen mateřskou společností ČEZu /nekonzolidováno/ proteče 20 % z vámi uváděných 600 mld., konzolidovaně pak třetina))

0 0
možnosti
OC

otto chaloupka

25. 10. 2011 17:14
Re: U stoprocentě vlastněných firem lze možná o NKÚ uvažovat

Myslím, že toto není úplně případ ČEZ, toho teď navíc kontroluje i Brusel:-) Opakuji, neříkám "Tam se zbytečně utrácí, pošlete tam NKÚ", říkám "Ve státních a polostátních firmách je velký balík peněz, ať na ten balík dohlíží i NKÚ"

0 0
možnosti
R

raks

25. 10. 2011 16:53
můžete doložit příklady

jak efektivně zpravidla hospodaří státní firmy ? Kdo Vám k tomu zpracoval analýzu? Paní Lenka Andrýsová se tu nedávno zviditelnila jako specialistka na cestovní ruch. To už je z ní excelentní odborník na náklady a výnosy státních podniků?:-)

0 0
možnosti
ZK

SID09

25. 10. 2011 19:30
Re: můžete doložit příklady

No já bych vám mohl psát romány o hospodaření Lesů ČR, Povodí Moravy, Povodí Labe, ČD, ČSA, Vojenské nemocnice, státní úřady, příspěvkové organizace ......... Ředitelé a vrcholoví manažeři, ale často i řadoví pracovníci  těch firem mnohdy ani netuší jakým způsobem se dají šetřit peníze a rozhazují plnými hrstmi.

Jsem však na pochybách, jestli je zájem nehospodárnost skutečně vyšetřit a také potrestat. NKU má cca 300 pracovníků v Praze a 130 pracovníků v krajských městech. Když jsem viděl názvy některých kontrolní akcí, tak se divím, že dosud nikdo nebručí a nikomu nepropadl nakradený majetek. Mají pak takové kontroly vůbec smysl ??!!

0 0
možnosti