Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Policie konečně pracuje. Důvod k volbám nebo pozitivní jev?

Neznáme žádné detaily, premiér Nečas a policie neposkytli žádné detailní informace, což ve své podstatě chápu ve smyslu zachování objektivního vyšetřování. V každém případě mám radost, že se to děje, ať je to cokoliv.

Je to výsledek práce VV v koalici a Radka Johna na ministerstvu vnitra. VV prosadily změnu policejního prezidenta a uvolnily ruce policii. Díky tomu jsme dnes svědky vyšetřování nejvyšších politiků. Ano, byly snahy vrátit policii zpět do nečinnosti, ale jak je dnes vidět, naše práce měla efekt a policie pracuje.

Je spousta dalších pozitivních výsledků, kterých Věci veřejné v parlamentu dosáhly. Zveřejňování smluv na ministerstvech VV („Vzorový úřad“), audity na ministerstvech VV, odvolání nejvyšší státní zástupkyně, zrušení doživotní imunity, navýšení platů učitelů, přímá volba prezidenta a mnohé další.

Také se nám v koalici podařilo zabránit spoustě negativních návrhů. Elektronické dálniční známky pro osobní automobily, prolomení těžebních limitů, povinný druhý důchodový pilíř, jednotná sazba DPH 21%, zrušení stravenek pro zaměstnance a další.

Včerejší policejní akce je nezvratným důkazem toho, že záměrně zkreslené informace médií a z toho vyplývající negativní názor občanů na VV jsou neoprávněné. VV nepřinesly do politiky zmatek a nepořádek. Naopak; VV přinesly do špinavé politiky snahu a úsilí politiku změnit, narušit zaběhlý zkorumpovaný systém a přinutit politiky a vládu pro občany této země. Ano, bylo to naivní; snaha nabourat dvě desetiletí budovaný systém několika kmotrů a několika přisluhovačů se nám vymstila. Byli jsme pomluveni, pošpiněni, roztrháni, prostřednictvím médií se z nás stali vyvrhelové. Ale přesto někteří z nás nepřestali pracovat. Nenechali jsme se zastrašit, koupit, odradit. Pracujeme a věříme, snad pořád trochu naivně, že lidé konečně začnou přemýšlet a uvědomí si, že VV nejsou to zlo, za které jsou média zaplacená dinosaury vydávají. Věříme, že lidé sami pochopí, že Věci veřejné byly likvidovány zlem, které se snažily potlačit. 

Veřejnost a část poslanců volá po předčasných volbách. Je opravdu to, že policie vyšetřuje (konečně) kriminalitu, důvodem k volbám? Včerejší události jsou dostatečným důvodem k odchodu premiéra, dokonce i k vyhlášení nedůvěry vládě. Je ale to, že policie konečně pracuje, důvodem k předčasným volbám? Nebo je to spíše pozitivní jev, stav, který tu vlastně chyběl dvě desetiletí?

Kdo z politiků touží po předčasných volbách? U KSČM je to jasné, jejich preference jsou na vrcholu. ČSSD potřebuje volby co nejdříve, než promluví Dr. Rath a vyjdou najevo další informace o ČSSD. TOP09/pan Kalousek musí vyvolat volby dřív, než se začne opět mluvit o paní Parkanové a „obchodech“ na ministerstvu obrany, a dokud má pana Schwarzenberga, za nímž se může schovávat. Také včerejší policejní zásah a vyšetřování vrcholných politiků tlačí pana Kalouska do předčasných voleb, protože je možné, že vyjde najevo propojení Fuksa – Lesy ČR – Háva – Kalousek a další „překvapení“.

Vím, jaký bude výsledek případných voleb. Koalice TOP 09, ČSSD, KDU případně KSČM. V opozici několik malých stran a sdružení, které pan Kalousek zašlape do země, tak jako se snažil zašlapat VV. TOP09 umožní ČSSD zvýšit daně, zatížit podnikatele a OSVČ a tím je zlikvidovat (což přinese vyšší nezaměstnanost), zvýšit podporu nepřizpůsobivých a uvolnit příliv migrantů. Výměnou za to mu bude umožněno pokračovat ve svých obchodech a nic se nezmění.

Dokud lidé neotevřou oči a nepochopí, kdo opravdu je tím zlem v této zemi, dokud nebudou schopni zvolit si takové zástupce, kteří nebudou pokračovat v zavedeném a zkorumpovaném systému, nic se nezmění. Stále věřím, že s trochou času se ukáže, že nejsme národ ovcí.

 

Otto Chaloupka, poslanec za Jihomoravský kraj 

Autor: Otto Chaloupka | pátek 14.6.2013 10:57 | karma článku: 8,77 | přečteno: 377x
  • Další články autora

Otto Chaloupka

Senát je k ničemu! Pokud volíte ČSSD...

A jdeme do finále. Již brzy budeme znát finalisty soutěže o senátorské posty. A co na to lidé? Denně slýchám, že nejdou volit, protože je Senát k ničemu. A víte co, máte pravdu. Pokud volíte ČSSD, případně strany současné koalice, je to tak!

10.10.2014 v 10:00 | Karma: 18,91 | Přečteno: 630x | Diskuse| Politika

Otto Chaloupka

Jak je to s Vaším občanstvím, Mr. Dienstbier?

Ministr české vlády, člen Horní komory Parlamentu ČR a kandidát obhajující svůj senátorský post. Z vlastní zkušenosti se musím ptát, jak to má pan Dienstbier se svým americkým občanstvím. Pokud jej totiž stále drží, pak je to vědomé a příkré porušení zákonů Spojených států amerických. Lze takovému člověku věřit, že skutečně ctí zákony své země?

8.10.2014 v 12:31 | Karma: 39,53 | Přečteno: 3242x | Diskuse| Politika

Otto Chaloupka

Islám, nebo my?

Několikrát jsem už dostal otázku: „Co chcete vy a vaše strana dělat s problematikou imigrace a konkrétně se situací kolem islámu?“

7.10.2014 v 8:30 | Karma: 37,88 | Přečteno: 2247x | Diskuse| Politika

Otto Chaloupka

Co tím chcete říct, milá média?

Často mi v posledních týdnech volají různí novináři. Ptají se často, proč za stranu Republika kandidují stávající senátoři Lebeda, Krejča a Janeček. Mnohokrát jsem to novinářům vysvětloval, ale zatím jsem v médiích toto vysvětlení nenašel. Je možné, že v České republice působí média na nějaké paralelní linii, někde, kam část lidí nedohlédne, tedy neviditelná média?

6.10.2014 v 8:30 | Karma: 12,04 | Přečteno: 553x | Diskuse| Politika

Otto Chaloupka

Analýza bordelu

Tímto blogem si pravděpodobně moc přátel neudělám. Ale ten, kdo ho dočte do konce a zamyslí se nad jeho obsahem, zjistí, že má hlavu a patu. Hledal jsem vhodný titulek, ale nic výstižnějšího mě nenapadlo, tedy ponechávám pracovní název – Analýza bordelu.

30.9.2014 v 11:31 | Karma: 29,01 | Přečteno: 1330x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

O menopauze musíme mluvit, burácela herečka Halle Berry před Kapitolem

2. května 2024  21:41

Slavná herečka Halle Berry se zapojila do americké politiky, když podpořila senátorky snažící se o...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

Proč mají Japonsko a Indie problémy? Protože jsou xenofobní, kázal Biden

2. května 2024  20:57

Americký prezident Joe Biden označil Japonsko a Indii za „xenofobní“ státy, které nevítají...

  • Počet článků 59
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1872x
Narodil jsem se v roce 1960 v Hodoníně. Studoval jsem VUT v Brně, ale studia jsem nedokončil. Po absolvování základní vojenské služby jsem v roce 1985 emigroval do Rakouska, o rok později do USA. V ČR žiji trvale od roku 2007. V roce 2010 jsem byl zvolen poslancem Parlamentu ČR.
Ve Sněmovně jsem pracoval jako místopředseda Výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj a zároveň ve Volebním výboru. Byl jsem stálým členem delegace Rady Evropy.
Jsem předsedou politické strany Republika.

Více na mém Facebooku http://www.facebook.com/ottochaloupka