Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane poslanče, je třeba mobilizovat právníky a najít jaké možnosti obstrukcí by bylo možné uplatnit aby byly převody alespoň zpomaleny. Snažte se, máte na to čas i prostředky , děkuji

3 4
možnosti
Foto

Pane poslanče,

je až s podivem, že hlasujete proti něčemu, co jste evidentně ani nečetl, neboť byste nenapsal takový žvást, protože vypuštění slova "spravedlivé" je v §5 písm.i) zákona z věty, že za oprávněné nároky se považují také nároky, kdy za zabavený majetek nebyla vyplacena spravedlivá náhrada. Nyní je to znění: "kdy za zabavený majetek nebyla vyplacena náhrada". A o spravedlnosti v oněch padesátých letech, kdy docházelo k největším křivdám, opravdu nemůže být ani řeči, ale nikoli v tom smyslu, jak se snažíte demagogicky prezentovat vy.

Předpokládám, že jste tedy zákon vůbec nečetl, jen jste prostě hlasoval podle křiklounů proti. Pokud byste jej totiž četl, nenapsal byste takovýto nesmysl a prolhanou demagogii. A pokud jste jej četl, dostal jste se na úroveň tehdejších představitelů komunistické justice, kteří také rádi překrucovali slova a jejich významy, jako byli Čížek, Urválek, Polednová a Eichler a kteří mají na rukou krev. Vy sice na rukou krev nemáte (zatím), ale jinak jste špína chlap, před nímž bych si ani neuplivnul - ani za tu slinu mi nestojíte, pane poslanče, pane, který káže o morálce a při tom zcela nemorálně inkasoval od svého asistenta značnou část jeho odměny .... Rv

5 5
možnosti
Foto

Člen VV a poslanec Otto Chaloupka hovoří o "mravní čistotě " ! Jak tristní, když si promítneme jeho působení v politice, trestní stíhání .... Docela chucpe. Stejně tak mně připadá nemorální, populistické až skoro nemravné neustálé protestování soc. demokratů ( Zaurválek, Tejc, Soboka) a komunistů (Filip-Palmer , dr. Rojbrová) proti navracení majetku církvím. Je pravda, že spravedlivý seznam s přesným vyúčtováním není v lidských silách sestavit.

Jediná možnost ( mimochodem- souhlasili s ní i socani cca 2002) je konečně vrátit co ještě stojí (nemovitosti, lesy), zbytek doplatit. Tlustá čára - odluka církve od státu- pro příště není co řešit- klid budou mít křesťané i nevěrci.

130 mld je vskutku dosti. leč pro zajímavost- podpora OZ ( zejména fotovoltaika) stojí ROĆNĚ řádávě 40 mld !!

7 3
možnosti

P90e95t62r 46H14a49l26í30k

6. 6. 2013 18:52

myslim, ze jste trefne porovnal 2 nejvetsi tunely soucasnosti. Na zacatku spravna myslenka, na konci prekroucena a prizpusobena pro supy lacne cekajici na tucnou korist.

2 2
možnosti

Politika nezapřete. Dobře víte, proč bylo toto slovo vyškrtnuto. Ale klidně důvody překroutíte a zneužijete pro svou popularizaci mezi odpůrci restitucí.

6 2
možnosti

J50a59r95a 30R77a60n80k

6. 6. 2013 18:03

Mne by skutecne zajimalo, proc jste emigroval a proc az v roce 85? A co Vam rodice rikali o 50 letech? Pote Vam reknu, co si o Vas myslim.

3 2
možnosti

kdo se vas, pane poslance veci verejnzch o ten vas boj s vericimi prosi, vasi komunisticti sponzori, ze;-D

5 3
možnosti

Není to šílené, ani to není tragické. Církvím se jen vrací majetek, který jim NEMORÁLNÍ komunisté ukradli.

9 3
možnosti

zdá se že vy se považujete za morálního a vzor duchovní čistoty ovšem jak může takový vzor napsat co jste napsal tak to ví jen veliká matka příroda

6 3
možnosti

Ta spíše pláče, cože to takového běhá po světě

5 2
možnosti

když  probíhaly restituce  vlastníků ,pamatuji si na nabídky a inzeráty ,"prodám restituční náhrady "( jednalo se o pozemky)   ...nikoli  spravedlivé náhrady ..tak to asi takto..

6 3
možnosti

R^ Na to si dobře vzpomínán. A to se prodávali náhrady, kterén teprve měly být vydány.

Navíc....kritika je, že církve dostanou finanční náhradu za nevydaný majetek, ale to dostal každý.

3 1
možnosti

J20o32s36e62f 58P36o90t85r

6. 6. 2013 17:06

pane Chaloupka,

vy jste poslanec ? nějak jsem vás  ještě nezaregistroval.

Přestože vykládáte o emigraci, vaše názory jsou tvrdě poplatné již přes dvacet let na smetiště dějin odvátého reálného socialismu z důvodu neživotaschopnosti,  a přesto vy a dalších 80% české populace si vykládáte svět podle ideí  toho tragického období.

Ne, neříkejte, že jste antikomunista, nenávist reálného socialismu vůči katolické církvi byla vůdčí ideou celého období a právě tím, že se společnost s tímto dědictvím nevypořádala, se ta iracionální nenávist dostala až k vám.

Nebo je to tak, že vám jsou církve ukradené, ale potřebuje získat hlasy pro další volby a tak pokrytecky slibujete další boj za zachování větrných mlýnů ?

7 3
možnosti

Otto Chaloupka (3. září 1960)[2] je český podnikatel a politik, poslanec za stranu Věci veřejné. Poslancem Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky byl zvolen ve volbách 2010 v Jihomoravském kraji.[3]

V dubnu 2011 obvinil poslance Chaloupku jeho poslanecký asistent Vratislav Vařejka, že ho nutí odevzdávat dvě třetiny výplaty. Z asistentova platu 30 tisíc korun mělo Vařejkovi zůstat jenom 10 tisíc korun, zbývajících 20 tis. korun měl Chaloupka použít ve prospěch strany Věci veřejné nebo na charitativní akce strany. Jako důkaz zveřejnil Vratislav Vařejka, podezřívající jej ze zneužití prostředků pro jeho vlastní potřebu, záznam jejich telefonického rozhovoru. Podle Chaloupky, který popírá osobní obohacení těmito prostředky, se ale na takovém rozdělení výplaty domluvili oba dobrovolně a Vařejka se ho nahrávkou jenom pokouší vydírat.[4] V oficiálním přehledu sponzorů strany však tyto prostředky uvedeny nejsou.[5]

Zdroj Wikipedia.cz

4 3
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1872x
Narodil jsem se v roce 1960 v Hodoníně. Studoval jsem VUT v Brně, ale studia jsem nedokončil. Po absolvování základní vojenské služby jsem v roce 1985 emigroval do Rakouska, o rok později do USA. V ČR žiji trvale od roku 2007. V roce 2010 jsem byl zvolen poslancem Parlamentu ČR.
Ve Sněmovně jsem pracoval jako místopředseda Výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj a zároveň ve Volebním výboru. Byl jsem stálým členem delegace Rady Evropy.
Jsem předsedou politické strany Republika.

Více na mém Facebooku http://www.facebook.com/ottochaloupka