Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Pane autore, vy jste zde vcelku znám svou antipatií k USA. Proto je pochopitelné, že se vám podobné projevy zamlouvají. Musím vás ovšem zklamat. Česká republika  n e n í  n e u t r á l n í  zemí. Dobrovolně (a to zdůrazňuji) jsme se stali součástí vojenského bloku NATO a proto je na místě alespoň elementární míra loajality k hlavním spojencům, jímž jsou (pro vás bohužel) USA a ostatní západní velmoci. Nikdo netvrdí, že je nelze za leccos kritizovat, ale v zásadních vojenských záležitostech bychom s nimi měli držet basu. Nemá to nic společného s nějakým novým vlezdopr...zmem, jak se to někteří odpůrci našeho členství v NATO snaží prezentovat. Na tom nic nemění ani současná imigrantská krize a negativní postoj k většiny Čechů k politice EU v této záležitosti (který koneckonců sdílím i já).

0 1
možnosti
Foto

Členství v Alianci automaticky neznamená, že se budeme účastnit akcí, které nejsou v našem státním a společenském zájmu, pomáhat někomu v jeho velmocenských záměrech.

Nemám antipatii vůči USA, ale vůči současné politice, což není totéž. To, že se zahraniční politika Evropy kryje s americkou, pokládám za chybu, protože naše zájmy nejsou totožné. Takže, měli bychom být loajální k takové politice, která se kryje s našimi národními a evropskými zájmy.

6 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1709x
zastánce tradičních hodnot, které se přirozeně utvářely s vývinem společnosti a na nichž stojí základy naší evropské civilizace, aktivní odpůrce sovětské invaze, pol. vězeň, signatář CH77, emigrant ve Švédsku, redaktor Severských Listů, nyní v ČR. Zastánce de Gaullových ideí Evropy od Lisabonu až po Vladivostok.

Aktivní člen Trikolora hnutí občanů-

"Co je možné se udělalo, co je nemožné, se udělá!"

Seznam rubrik