Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LHV

Lord Havelock Vetinari

12. 2. 2012 17:23
Nemyslím si

že by všichni staří lidé automaticky zasluhovali úctu jen proto, že jsou staří. Starý bude jednou každý, kdo se toho prostě dožije a neznamená, že ve zchátralém těle musí být čistý charakter. Vzhledem k jejich zdravotnímu stavu si jisté ohledy nebo pomoc zaslouží, to ano, ale respekt a úcta jsou něco jiného.

0 0
možnosti
DM

Aretta

12. 2. 2012 17:04
Moc tomu nerozumím..

Proč jste se tedy v té čekárně neozval?

Předbíhalo se vždycky, akorát dneska občas asertivita zabere, tehdy nikoli.

0 0
možnosti

Bára33

12. 2. 2012 14:47
Mám pocit, že je vám 70

Takhle si na "novou dobu", horší než byla ta dřív, stěžuje starší generace už stovky let. Už staří Římané psali, jak je ta nmládež hrozná, nezdraví, nectí starší... Možná se jen špatně díváte kolem sebe, jste pesimista, vidíte jen ty špatné příklady. Třeba moje vnučky a jejich kamarádi zdraví, děkují,... Sobečtí i ohleduplní lidé byli dřív i teď, nevidím zas takový rozdíl (má děti ve vašem věku, takže mohu srovnávat).  Kdybyste nenapsal, že vám je něco přes třicet, odhadovala bych vám podle vašich názorů tak sedmdesát... Zkuste si sundat ty černé brýle - uvidíte, že lidé kolem vás nejsou zas tak špatní

1 0
možnosti
K

KJV

12. 2. 2012 16:01
Re: Mám pocit, že je vám 70

Nemylte se. Dříve byl život skutečně jednodušší. Dnes abyste sledovala a měla alespoň trochu přehled o pojišťovnách a jejich produktech, o bankách a jejich produktech, o firmách a cenách různých  služeb, o cenách a kvalitě potravin a dalšího zboží, o cenách a nabídkách energií, být stále ve střehu, aby vás někdo nenapálil, neokradl, nepodvedl, o kvalitě škol a jejich ceně, mít strach o práci, mít strach z exekutorů, mít strach onemocnět protože to stojí moc peněz nebo zaměstnání, mít strach, že se nedovolám spravedlnosti a práva, mít strach zda budu mít důchod, a mnoho dalších okolností, které dříve nebyly a činí život náročnější. Je více tvrdé a bezohledné soutěže.  A to skutečně zhoršuje vztahy mezi lidmi. Mladí lidé nemají dnes takové možnosti sportovat jako dříve (mimo těch co mají dost peněz). Nutno poctivě říci, že mají dnes zase možnosti, které neměli dříve, zvláště ti, kteří mají dost peněz. Zkrátka život se velmi změnil a výsledky zatím ukazují, že zdaleka ne jen k lepšímu.

3 0
možnosti
KV

KarelV

12. 2. 2012 11:03
Těžko můžeme ovlivnit druhé...

můžeme si však zachovat důstojnost vlastní... ;-) R^ ... Díky za článek a KARMA.

3 0
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1548x
Rád se dívám na svět kolem sebe a o to co se mi líbí nebo nelíbí bych chtěl vtipnou formou upozorňovat ostatní čtenáře popřípadě připustí-li to je přivést k zamyšlení.

Seznam rubrik