Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V podstatě v ničem s autorem nesouhlasím a jako sklaní fanda Googlu se musím ohradit. Troufám si dokonce napsat, že evidentně o způsobu sběru dat na Googlu, jejich zpracování, uchování a bezpečnosti uložených dat, nemá autor, a někteří diskutující, ani základní povědomí. Navíc zcela nekorektně "obviňujete" Google za to, že jste se "ukliknul" a poslal zprávu někomu jinému a z toho vyvozujete naprosto nelogické a neopodstatněné závěry právě směrem ke Googlu.

Za to, že ve vyhledávači najdete informace, které o Vás někdo třetí zveřejnil (a Google to nebyl - ten ty informace pouze sbírá a indexuje), nemůže přeci Google. A co se týká Vašeho soukromí, naopak, Google ve všech svých službách poměrně velmi poctivě a důsledně dbá na to, abyste své soukromé údaje měli vždy pod kontrolou a sami rozhodovali, co na netu vidět bude, či ne. Taktéž velmi transparentně říká, jaké informace o vás sbírá a jak tato data můžete kdykoli smazat. Jenže lidé se nezajímají, nečtou a pak jsou velmi překvapení, když o sobě najdou informace na netu, které by tam raději neviděli. A je jistě jednodušší, ukazovat na všechny ostatní (a Google je zde ihned na ráně), než si sáhnout do vlastního svědomí.

Kéž by k mým datům přistupovala každá instituce a firma tak zodpovědně, jako Google. "Žiji Google" pracovně i v soukromí a jsem mnohem klidnější, když mám svá soukromá i firemní data u Googlu, než kdekoli jinde, protože mu věřím a vím proč mu věřím.

Také by mě zajímalo, z jakého zdroje čerpáte informace, že by Google poskytoval jakékoli soukromé (či citlivé) údaje o Vás třetím stranám aniž byste s tím Vy dopředu nesouhlasil?

Mnohem více mne znepokojuje, kdo všechno má přístup k mým osobním informacím uloženým na serverech českých institucí a úřadů. A to nehovořím o tom, co vše si bez mého vědomí a souhlasu právě české úřady dovolují o mne zveřejňovat na svých webech. Zlatý Google :)

0 0
možnosti
Foto

K71a95r22e41l 28R28a23d87a

27. 9. 2013 23:37

S počítači pracuji už padesát let. A tak když se otevřela možnost napojit se na internet, ihned jsem zapátral a zistil jsem, že moje adresa byla na internetu zveřejněna už deset let před tím, než jsem se připojil. To že člověk trpí paranoiou ještě neznamená, že po vás nejdou. Službám Googlu,Skype a ještě pár dalším se vyhýbám jak mohu. Ne, že by to bylo něco platné. Jen doufám, že se ty americké superpočítače kvanty našpiónovaných informací jednou zalknou.:-(

0 0
možnosti

Google používám bez přihlašování, hangouts nepotřebuji, GPS mám vypnutou, do soukromého podnikání jsem se kvůli nedostatku odvahy zatím nepustila. Takže u mě zatím dobrý :-).

0 0
možnosti

Vy zase naděláte, prostě jsme teď všichni celebritama v tom smyslu, že to co bylo dřív známý jen o VIPkách, se teď může každej dovědět i o nás. Ovšem už to nemá ten půvab, protože když si může každej o každým všechno zjistit, není to žádnej rajc;-D

0 0
možnosti

M29a21r68t70i96n 61I47g48u46e

27. 9. 2013 14:31

Množství informací veřejně o mě zjistitelných je přímo úměrné množství toho, co o sobě veřejně nakvákám. V čem je problém?:-)

3 0
možnosti

zadala jsem se do Googlu a kromě práce (která je u mě pochopitelně na webu) a studia nic. Vůbec nic.

0 0
možnosti

;-D JJ, je to tak, zadal jsem Nováková a vyběhly mi všeho všudy tři odkazy..;-D Má to někdo štěstí..

0 0
možnosti

Zkusil jsem zadat jméno do googlu .... a nic. Halda jmenovců, mě to nenašlo.

Na internetu se pohybuju 15 let ale nenechávám stopy. :-/

Google je na tom úplně stejně jako každý jiný na internetu, možnosti sledování co děláte jsou silně omezené a to v podstatě jenom na stránky které má dotyčný pod kontrolou. Takže zbytečně nestrašte. :-/

3 0
možnosti

Stačí mít živnosťák a už jste v Gůglu. Nemusíte mít ani internet, můžete být třeba holič. Stejně tak mi jednou městský úřad vystavil veřejně nějakou zprávu na svých stránkách a Gůgl to hned popadl a zveřejnil. Každý, kdo by si mě lustroval by hned věděl, že jsem bydlel tam a tam a zrušil jsem si tam trvalé bydliště :-/ S necháváním stop to má pramálo společného.

0 0
možnosti

Jsme Borgové. Vzdejte se. Odpor je zbytečný.

4 0
možnosti

Ja bych to tak tragicky nevidel. Porad je jeste moznost se tomu vyhnout. Da se nechodit na internet, platit hotove, pestovat si vlastni brambory. O tom se zadny virtual nedozvi.

5 2
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1548x
Rád se dívám na svět kolem sebe a o to co se mi líbí nebo nelíbí bych chtěl vtipnou formou upozorňovat ostatní čtenáře popřípadě připustí-li to je přivést k zamyšlení.

Seznam rubrik