Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RM

No tím, že jste do toho zatáhl 21.srpen jste tomu nasadil korunu. V roce 1968 nás Evropa prostě obětovala. Nebo snad vyhlásila proti Rusku nějaké sankce? Vyloučila Rusko z OSN jako tehdy když Rusko napadlo Finsko (tehdy to byla společnost národů)? Prosadila Evropa něco v roce 1968 v OSN? Ne prodali nás za to, aby nebyla přerušena jednání o smlouvě SALT.

A hned k roku 1968 nabíhá asociace k roku 1938. Celou první republiku jsme "vzorně hájili Evropské demokratické hodnoty". Výsledek? Zrada Francie.

Ano Evropa nás potřebuje. Vždy je dobré mít ve hře nějakou figuru, kterou lze obětovat. A čas oběti právě přišel.

0 0
možnosti
Foto

O70t44a 19V65á60l88e59k

25. 8. 2015 12:54

Jak nám mohl Západ pomoci, když vedení státu podepsalo moskevské protokoly, v nichž se okupace označuje za bratrskou pomoc?

0 0
možnosti
AF

A40l72e21š 48F98a98r28d10a

24. 8. 2015 23:51

Je to EU, kdo se rozkládá vlastní vinou tím, že nenávidí a plive na vlastní občany. Evropa s tím nemá nic společného. Evropa tu byla před EU a bude tu i po ní.

1 0
možnosti
JC

Evropa je světadíl. Nic víc, nic míň. Autor ale zřejmě nemyslel světadíl, ale politické uskupení Evropská unie, která zahrnuje cca polovinu světadílu Evropa.

A ze je nutno mu oponovat. Evrepská unie nás nepotřebuje a ani my nepotřebujeme Evropskou unii.

Pro majitele a tvůrce Evropské unie jsme jen otroci - stále pro ně platí: Slawen sind Sclaven.

A my jsme naprostou většinu naší národní existence prožili bez Evropské unie a tak je zcela nepochybné, že ji nepotřebujeme a můžeme bez ní být i nadále.

2 0
možnosti
Foto

Tak dlouho si budete hrát na ideály humanismu, až vás ti, ke kterým cítíte povinnost pomáhat, humánně podřežou. Palec dolů za váš výtvorRv

6 0
možnosti
MK

Přihráváte těm, kteří umožní usazení tisíců muslimů v ČR. Pozdější sypání popele na vaše hlavy už nebude mít smysl.

4 0
možnosti
Foto

O28t29a 76V53á91l38e78k

24. 8. 2015 12:44

Vážení diskutující, děkuji za věcné a plodné příspěvky, které naplňují úmysl vyvolat seriózní diskusi bez hysterie a předpojatosti.

1 0
možnosti
Foto

Souhlasím. Bránit naše hodnoty tím, že se jich sami vzdáme nelze. Zahodit je neznamená nic jiného, než že je zahazujeme. Okecávání to nezakryje.

Navíc stahovat kalhoty kilometry před brodem není znamením prozíravosti ale absence hodnot. Ostatně celou tu kampaň proti imigrantům vnímám jako falešnou, řízenou Bůh ví kým a Bůh ví odkud. Jen někdo zneužívá strach ze změn, tak jako před tím zneužil znechucení z korupce pro naprosto falešnou kampaň, která jen přepsala politickou mapu, aniž by korupci jakkoli řešila a zmenšila.

2 6
možnosti
Foto

Jste tak jinej, nebo navedenej...?8-oRv

1 0
možnosti
SB

Váš článek se mi jeví jako snůška prázdných a nic neříkajících frází. Pokud Evropa přestane plnit svou civilizační funkci, tak bude prostě k nepotřebě.

Příměr: Z Prahy se do Bratislavy dostanu rychleji pojízdným automobilem než pěšky, avšak pokud by automobil byl natolik poškozen, že už by nebyl schopen svou původní funkci vykonávat, tak by nohy byly spolehlivějším dopravním prostředkem. Pěšky by mi to do té Bratislavy trvalo třeba tři týdny, ale nakonec bych tam došel, zatímco v nepojízdném automobilu bych stál na místě a nedostal se tam vůbec.

Takže tvrzení, že automobil je rychlejší než nohy zdravého člověka, je pouze polovinou pravdy. Chybí tam údaj, že ten automobil musí být provozuschopný.

A totéž platí o Evropě. Evropa je výhodnější než osamělost, ale pouze funkční Evropa. Otázkou zůstává, jak dlouho tato Evropa ještě bude funkční.

12 0
možnosti
Foto

Bránit libovolné hodnoty můžete jen za předpokladu, že na daném území dominujete, že jste to Vy kdo určuje pravidla.

Nápor migrantů je aktuálně takový, že je jen otázkou času, kdy o tuto dominanci přijdeme.

Pak budou "tradiční hodnoty" určovat jiní. A vsadím boty, že se Vám líbit nebudou.

11 0
možnosti
MO

Při uprchlické krizi je vidět, jak je politika EU bezzubá. Nebo je to úmysl - oslabit původní evropské obyvatelstvo? Děkuji, nechci, jsem zásadně proti kvótám a přerozdělování migrantů.

9 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 664x
Občan krásné země v srdci Evropy.