Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kurba

13. 4. 2012 9:19
Přilby atd.

S pár věcma v článku v podstatě souhlasím, ale ty vaše různá srovnávání a paralely, normály a extrémy.

K těm přilbám : Už teď po sjezdařích spousta provozovatelů vleků helmy vyžaduje. A nemyslím, že by zrovna toto nařízení v zákoně omezovalo něčí svobodu. Podívejte se na to jako na nějaký vývoj: Můj děda jistě neměl přilbu ani na motorce, provoz houstl a zákon se musel "aktualizovat". Další generace jela na tancovačku v 8 lidech v autě a zpátky řídil nejstřízlivější. Pak jsou generace, které nemají přilbu na hlavě a pak jsou ty, které ji mají - zvětšuje se rychlost, houstne počet sjezdařů. Jsou tu i ty generace, co mají a nemají autosedačku.

Jsou tu jiné věci, proti kterým se můžeme ohradit -bohužel ;-(

Nejsem sjezdař, jen běžkař, já přilbu rozhodně nosit muset nebudu a nikdo mně za to nepostihne, pokud toto nebude direktivně zakázáno provozovatelem vleku - zákaz vstupu běžkařům.

0 0
možnosti

Miroslav Otáhal

7. 5. 2012 9:11
Re: Přilby atd.

Naprosto jste nepochopil podstatu.

V oblasti dopravy, nebo např střelných zbraní jsou uplatňovány preventivní restrikce. Je nesmysl tímhle argumentovat v oblasti sportu. To by jsme mohli např. začít měřit rychlost formulím, zakázat skákat na motorkách, bruslit bez chráničů a nakonec třeba i chodit po horách...

Ve světě, ve kterém chci žít má mít člověk osobní volnost v rozhodování a osobní odpovědnost za své rozhodování !! Chápu, že jsou lidé, kteří jsou rádi pokud jim někdo říká co mají a co nemají (některým takovým se stýská po vojně, jiní dokonce i rádi vězení), no ale nemusíte to chtít po všech...

0 0
možnosti

ffanaj

10. 4. 2012 18:47
Karma.

Skvělé asociace a určitě k zamyšlení, kam až jsme to v době" svobody" hromadně došli.

0 0
možnosti

vioš

10. 4. 2012 13:24
krvavý islám

Je na Indonézanech, aby se zákazům postavili se zbrani v ruce nebo zůstanou jako otroci  náboženského režimu.

0 0
možnosti

ducatofil

10. 4. 2012 7:00
Dobrý příspěvek, autore

R^R^ - výstižné srovnání. My si tady nějak ani uvědomit, že různé ty naše státní příkazy a zákazy, zda se smíme napít, zda si smíme jít zakouřit, kdy si můžeme jít za..., na jaké filmy smíme dovolit dívat se našim dětem, veškerá ta povinná multikultůra a politkorektůra apod. včetně povinného atheismu je to samé jako islámské minisukně a i to, že násilná likvidace tradice přinesl jen milióny mrtvých v podobě komunismu a fašismu. Indosnésie která se 1965 jen tak tak ubránila bolševickému opřevratu o tom ví své. My jsme se nechali zotročit, oni nemusí.

0 0
možnosti

Astaroth

10. 4. 2012 10:10
Re: Dobrý příspěvek, autore

Povinneho ateismu ;-D;-D

0 0
možnosti

dolch

10. 4. 2012 0:39
Mně je to jedno

já už minisukni stejně asi nosit nebudu :-/

0 0
možnosti

Camino.

10. 4. 2012 3:01
Re: Mně je to jedno

nelzi dolchu, urcite doma piglujes svuj skotsky kiltR^

0 0
možnosti

Tramp_007

10. 4. 2012 0:28
Proboha

"Nevidím velké rozdíly mezi direktivní EU (povinné přilby jsou sice

dílem ČR, ale v duchu EU) a direktivní islámskou republikou." Zkuste si zajet do nějaké islámské republiky a poručujte tamní pravidla. Garantuju vám, že takovou hloupost už nenapíšete. A co povinné pžilby na motorky v USA? Taky jsou v duchu EU? Taky nevidíte velké rozdíly mezi direktivními USA a direktivní islámskou republikou?

PS: Dneska může publikovat každý b...

0 0
možnosti

Miroslav Otáhal

11. 4. 2012 11:24
Re: Proboha

Přilby na motorky jsou povinné, stejně jako další záležitosti v odvětví dopravy, ta je takhle postavena (stejně tak třeba oblast střelných zbraní). Ale zavádět povinnosti (prevence) tohoto typu i do jiných oblastí?? Nechcete třeba aby vám policajti kontrolovali lékárničku i doma (stejně jako v autě), aby vám kontrolovali gumu na podrážkách (můžete přece uklouznout)... Když helmu nemusí mát třeba ani kickboxer, proč lyžař? Je každého věc jak si svoji makovici chrání...  Měl by jste se oprostit od komunistické výchovy Vy b... borče

0 0
možnosti

laduk

9. 4. 2012 22:53
hm..

Nečetl jsem to pořádně ale přehlédl jsem, že důvody k zákazu minisukní jsou jen a pouze náboženské a boj proti znásilnění je jen obezlička.Nevidíte jeden maličký rozdíl. U nás můžete argumentovat, že helmy jsou blbost ale asi těžko může Indonésan tvrdit, že Aláhová nařízení jsou blbost ..

1 0
možnosti

Camino.

10. 4. 2012 3:02
Re: hm..

ony ani ty prilby nejsou blbost, zeptejte se nekoho, kdo dela na pohotovosti:-/

0 0
možnosti

Igor Indruch

9. 4. 2012 20:53
V jedné věci máte pravdu

A sice, že je těžké hodnotit jinou kulturu čistě z pozice vlastní, značně odlišné kultury.  Ale ty příměry, co uvádíte, kulhají tak, že skoro ani nechodí. Je pravda, že nikdo dnes s určitostí neví, jak je to s tím globálním oteplováním. Rozhodně však má cenu usilovat o ochranu přírody a neobnovitelných zdrojů. Ano, i v tomto ohledu dochází k obrovským chybám a přehmatům. Obvykle to však nejsou až tak strašné chyby. Vyrostla nám tady fotovoltaická pole, která jsou hnusná a patrně nedostatečně efektivní. Ta nejspíš po pár letech zmizí a zas tak moc škody nenadělají. A země "ležící ladem", si alespoň trochu odpočine. Podobně je to i s biopalivy. Pokud jde o přilby apod. Ty sice mohou chránit člověka i při zavinění jiným člověkem, ale především ho chrání v případě vlastní chyby. A nechrání jen jeho zdraví ale také náklady na lékařské ošetření. Zákaz minisukní má ženy "chránit" před agresivními muži. To je blbost. Mnohem víc by ty ženy a dívky chránilo, kdyby měly stejná práva.

2 0
možnosti

Miroslav Otáhal

9. 4. 2012 21:54
Re: V jedné věci máte pravdu

Ano přilba chrání hlavně před vlastní chybou a proto si ji také jak jsem uvedl beru. Ale proč by si jí měl brát povinně každý? Když někdo ví co dělá je jeho věc, veme-li si ji. Je každého věc jestli má v zimě rukavice nebo sandále, jestli má v dešti deštník, jestli chodí po tmě ven... :-)

Navíc už vidím ty nařízení na vymezení prostoru sjezdovky a dohled (což je ekonomická zátěž, kterou zaplatí jak provozovatel, tak lyžař a v případě nutnosti nějakých cedulí apod. i zátěž na životní prostředí) a také problém s třeba jen příčně projíždějícími běžkaři bez helem.

0 0
možnosti

iluminat

9. 4. 2012 20:44
kazda doba ma neco a kazda spolecnost

bez hovadin to holt nejde. Taky mame sebevrazedou PC a MC. Akorat si clovek muze vybrat kde se dobre, neboli lepe zije. Dnes vede Zapad a demokracie, kam utikaji a tlaci se lide co Zapad nenavidi, snazi se ho znicit, demokracie je hnus ( a opravdu jsme demokraticti, na rozdil od islamskych zemi) ale tam se zapadobijci nehrnou, at uz bolsevici, zeleni a jini.

Takze jsou hovadiny a hovadiny, a ekoterorismus mi vadi, ne ze ne.

0 0
možnosti

FiS95

9. 4. 2012 20:01
Uhodil jste hřebíček na helmičku.

0 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1291x
člen Strany svobodných občanů

- www.svobodni.cz

- ale tady jen se svými osobními názory

Seznam rubrik