Šéf ČT je na výměnu

Šéf ČT Petr Dvořák se v rozhovoru pro aktuálně.cz dopustil vědomé lživé manipulace a měl by být odvolán.

Podsouvá nám, že je potřeba financovat ČT plošně z daní a to pod záminkou sledování televizí nově na pc, tabletech a mobilech. Jistě však velmi dobře ví, že stávající poplatek je již dávno vázán na zařízení umožňující příjem tv signálu. To nezmiňuje, protože mu nejde o nové technologie, ale jen o nové „efektivnější“ výběry peněz. Asi proto, že za tu jeho supernezávislou a megaobjektivní službu chce platit méně a méně lidí.

Asi i proto, že takhle manipuluje sám šéf, může ČT stotisíckrát říkat jak je nezávislá a stejně jí to neuvěřím, je závislejší na našich politicích víc než kdo jiný. Pokud má být nezávislá, tak ať je privátní stejně jako ostatní TV. Soukromé TV jsou u nás už dlouho životaschopné a jeden subjekt s jinými podmínkami jen křivý mediální jinak férový trh. Pokud bude poptávka po stylu, jakým to ČT dělá, věřte, že to tak někdo pro diváka zadarmo bude provozovat. Za peníze, které by stát za ČT dostal lze např. snížit státní dluh (a tím jeho úročení), nebo postavit pěkný kus dálnice. Peníze, které by zůstaly koncesionářským poplatníkům, by byly využity podle jejich uvážení určitě smysluplněji, než jak to umí ČT a to podpoří hospodářství.

Plošně navrhované způsoby financování jsou k smíchu. Proč by měli platit lidé, co službu nevyužívají? Návrh na danění procent s příjmu lidí, s tím že by sociálně slabí měli úlevy, odhaluje bolševika v hlavě ředitele, kolik by vzala jen ta agenda s vyřizováním úlev? Proč za jednu službu různé ceny?

Argument pro lepší financování, protože z ČT je financován audiovizuální průmysl je už úplná podsunutá sprostost. Ano přes ČT (z našich peněz) je financováno kdeco. A jsou tyhle dotační tunely v pořádku?

ČT prodat a brzo!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Otáhal | pondělí 27.7.2015 11:54 | karma článku: 36,40 | přečteno: 1651x
  • Další články autora

Miroslav Otáhal

Hon na „hazard“

26.10.2014 v 14:25 | Karma: 13,67

Miroslav Otáhal

Nesázejte stromy

2.6.2014 v 20:34 | Karma: 23,96